Lindströmin työhakemuspakko voisi synnyttää yhteisöllistä luovuutta

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kafkamaisuudella viitataan Wikipedian mukaan esimerkiksi niin kutsuttuun kasvottomaan byrokratiaan ja sen aiheuttamaan yksilön vieraantumiseen yhteiskunnasta.
Kafkamaisuudella viitataan Wikipedian mukaan esimerkiksi niin kutsuttuun kasvottomaan byrokratiaan ja sen aiheuttamaan yksilön vieraantumiseen yhteiskunnasta.
Kafkamaisuudella viitataan Wikipedian mukaan esimerkiksi niin kutsuttuun kasvottomaan byrokratiaan ja sen aiheuttamaan yksilön vieraantumiseen yhteiskunnasta.

Kafkamaisuudella viitataan Wikipedian mukaan esimerkiksi niin kutsuttuun kasvottomaan byrokratiaan ja sen aiheuttamaan yksilön vieraantumiseen yhteiskunnasta.

Voisin lopettaa muun kirjoittamisen ja liittyä työministerin rakentelemaan työhakemuskirjailijoiden joukkoon. Ryhmässä voisi syntyä voimaannuttavaa yhteisöllistä luovuutta.

Hallitus ajaa työministeri Jari Lindström (ps) etunenässä työttömille pakkoa hakea vähintään yhtä työpaikkaa viikossa työttömyyskorvauksen menettämisen uhalla. Työllisyystoimena tämä tarkoittaa lähinnä sitä, että Lindström ja muu hallitus linjaavat lähtökohtaisesti työttömyysongelman syyksi yksinomaan työttömien laiskuuden.

Tehokkuudeltaan esitetty kepitys vastannee hallituksen tähän mennessä menestyksekkäintä työllisyyspoliittista ratkaisua, joka johti kolmeen uuteen työpaikkaan, jotka nekin olivat määräaikaisia ministeripestejä. Saavutus se on sekin, kun ottaa huomioon, että talous kasvaa viimein kituliaasti hallituksen toimista huolimatta.

Jos ja kun tämä Lindströmin pihvi paistuu, ja työttömät pakotetaan rangaistuksen uhalla tehtailemaan työhakemuksia työpaikkoihin, joita ei ole, niin jo vain minäkin voisin yhtyä joukkoon. Voisin lopettaa muun kirjoittamisen ja ruveta päätoimekseni työhakemuskirjailijaksi.

Minähän olen hyvä kirjoittaja, joten homma sopisi minulle mainiosti. Kirjoitan, kun on pakko, vaikka varsinkaan henkilökohtaisesti siitä ei ole juuri mitään hyötyä. Ei työhakemushakemustehtailustakaan tietysti sen kummempaa iloa irtoaisi, mutta omat puolensa siinä olisi.

Varjopuolena olisi se, että yleisö pienenisi huomattavasti nykyisestä. Eduksi voitaisiin kuitenkin laskea se, että palautteen taso paranisi oletettavasti merkittävästi.

Työhakemuspalautehan on lähes yksinomaan leikataan plus liimataan -menetelmällä valmistettua kiitos-hakemuksesta-valitettavasti-tällä-kertaa-plaa-plaata. Se olisi valtava laatuloikka nykyisestä.

Tällä hetkellä arviolta 90 prosenttia saamastani palautteesta koostuu sellaisesta aineistosta, jota kilteintä mahdollista ilmaisua käyttäen voisi kuvailla lähinnä vittuiluksi.

Jos jotain hyvää pitää työnhakijoiden luomuksille annettavasta geneerisistä palautteista sanoa, niin ainakin niissä yleensä esitetään asia jokseenkin kohteliaasti, vaikka viestin ydin olisikin, että ”älä enää koskaan lähettele tänne mitään, luuseri”.

Työhakemuskirjailijoiden suureen joukkoon kuuluminen voisi olla voimaannuttava kokemus. Työpaikathan eivät siitä mihinkään lisäänny, vaikka kuinka sadattuhannet ihmiset hakemuksia väsäilisivät, mutta parhaimmillaan hakemustehtailijoiden keskuuteen voisi muodostua luovaa yhteisöllisyyttä.

Luovuutta ei tarvittaisi niinkään suoraan ö-mappiin menevien hakemuksien kirjoittamiseen, vaan siihen, että pitäisi keksiä koko ajan uusia keinoja väistellä keppiä, jota omat uupumisongelmansa selättänyt työministeri Jari Lindström jaksaa jälleen aivan uudella tarmolla heilutella.

Olisi se sekin jotain. Varmaankin.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X