Äärioikeisto kaappasi hallituspuolueen

Jaa artikkeliTilaa Seura
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini. Kuva: Viron ulkoministeriö. CC BY 2.0.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini. Kuva: Viron ulkoministeriö. CC BY 2.0.

SMP kuoli viimein. Soini osoitti elämäntyöllään gradunsa teorian oikeaksi.

Keskustan edeltäjään Maalaisliittoon katkeroitunut Veikko Vennamo loi 1950-luvun lopussa Suomen Pientalonpoikien Puolueen. Se muutti myöhemmin nimensä Suomen Maaseudun Puolueeksi, saavutti kohtuullista kannatusta, ajautui 1990-luvulla konkurssiin ja poistui puoluerekisteristä 2000-luvun alussa.

Se ei kuitenkaan kuollut. Sen synnytti uudelleen puolueen voimahahmoksi SMP:n loppuvaiheissa noussut Timo Soini. Uusi SMP sai uuden nimen, Perussuomalaiset.

Soini oli tutkinut populismia ja erityisesti SMP:tä opiskeluaikoinaan. Hänen gradunsa on kuin ohjekirja, jota seuraamalla populistisen puolueen voi nostaa tyhjästä hallitusvaltaan saakka.

Soini seurasi gradussaan esittelemää SMP:n tietä hämmästyttävänkin tarkasti. Hän jopa yritti tunkeutua eduskuntaan Kuopiosta, kuten oppi-isänsä Veikko Vennamo teki. Vennamolta se onnistui, Soinilta ei.

Kaiken ytimessä on kuitenkin populismin perusluonne, joka on toimiva keino nousta valtaan. Karismaattinen johtaja kertoo, mitä tyytymäntön kansa haluaa kuulla. Saman sateenvarjon alle kerätään mahdollisimman paljon eri asioihin tyytymättömiä. Puolueohjelmaan merkitään ranskalaisilla viivoilla yksittäisiä, mihinkään suurempaan kuvaan liittymättömiä asioita, joilla voidaan osoittaa, että unohdettua kansaa kuullaan edes jossakin.

Kaiken tämän ja paljon muuta Soini kirjoitti graduunsa ja toteutti käytännössä. Hän osoitti elämäntyöllään teoriansa oikeaksi.

Tuhoon saakka

SMP:n tarinan osalta Soinin gradu jäi kesken. Soini arveli, että populistinen puolue voisi selviytyä siitä, että valtaan pääseminen väistämättä tarkoittaa uskottavuuden heikentymistä. SMP ei kuitenkaan selvinnyt, eikä selvinnyt myöskään perussuomalaiset.

Timo Soini vei perussuomalaisillaan läpi koko SMP:n historian aina tuhoon saakka.

Lauantaina 10.6.2017 perussuomalaisten nimellä toiminut SMP:n jatkumo nimittäin viimein kuoli. Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho valittiin perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi, ja samalla puolue muuttui populistisesta äärioikeistolaiseksi liikkeeksi. Sitä se on nyt sekä sanan kirjaimellisessa että maalailevammassakin mielessä.

Halla-ahon talouslinjaukset ovat niin oikeistolaisia, että puolue pyyhältää niissä jopa kokoomuksesta laidemmas. Lisäksi maahanmuuttokriittisyytenä ja nuivuutena esitetyt näkemykset ovat vain läpinäkyviä kiertoilmaisuja muukalaisvihalle.

Perussuomalaiset ei ollut rasistinen puolue

SMP ei ollut rasistinen puolue. Sitä ei myöskään ollut Timo Soinin perussuomalaiset. Tämäkin käy ilmi Soinin gradusta.

Ajatus on, että rasismi ei ole päämäärä tai itse asia, vaan se on yksi tyytymättömyyden ilmentymä, jolle tarjotaan tila populistisessa liikkeessä muun tyytymättömyyden rinnalla. Rasismi oli siis vain hyväksytty osa, ei kokonaisuus.

Timo Soini pääsi viimein eduskuntaan vuonna 2003 tekemällä kaksi liittoa. Toinen oli vaaliliitto kristillisten kanssa ja toinen oli liitto rasistista kannatusta puolueelle haalineen Tony Halmeen kanssa. Toisen kerran Soini turvautui rasisteihin, kun hän otti Jussi Halla-ahon nuivat osaksi perussuomalaisia ja nosti heidän tuomallaan kannatuslisällä perussuomalaiset suureksi puolueeksi.

Rasistien äänillä on sama painoarvo kuin muillakin äänillä. Vuonna 2011 Soini tarvitsi niitä. Niillä ostettiin jytky.

Soinin johdolla rakennettiin suuri puolue, kokonainen koneisto, jonka Soinin itsensä puolueeseen tuoma, rasismista voimansa saava osanen kaappasi. Kun hallitusvastuu karkotti muun kannatuksen, nousi Halla-ahon nuivien osanen määräävään asemaan.

Tärkeää ei ole se, sanooko Jussi Halla-aho itse asiansa ääneen. Hän on oppinut varovaisemmaksi saatuaan kirjoittelustaan tuomion. Tärkeää on se, että Halla-aho ja hänen johtamansa joukkio saavat kannatuksensa rasismista.

Halla-ahon nuivat ovat rasismin edustajia ja sitä he ovat nyt Suomen hallituksessa.

Kuva: Viron ulkoministeriö. CC BY 2.0.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Kirjoittaja on siis sitä mieltä, että kaikki PerusSuomalaisia äänestävät ovat rasisteja.

Miten niin kaappasi? Käsittääkseni Riikka Slunga-Poutsalo on täysin ´´Soinilainen´´. En muutenkaan usko kovinkaan suuriin muutoksiin, vaikka siellä ovatkin puheenjohtajiston kärkipaikoilla Halla-Aho, Huhtasaari ja kumppanit. Sipilä harjaa rivit suoriksi, kunhan Maanantai koittaa.

Slunga-Poutsalo on yksi alkuperäisen nuivan vaalimanifestin allekirjoittajista. Hän on ollut koko ajan yksi halla-aholaisista.

Kuten Pentti Hiltunen totesi. Valitettavasti median osa nykytilanteessa on liioitella kaikkia mahdollisia tapahtumia ja ilmiöitä. Mediaa tulisi tukea enemmän valion aholta, että kunnollinen journalismi saisi tilaa, eikä toimittajilla olisi tarvetta liioitella ilmiöitä, vaan he pystyisivät tarkastelemaan niitä analyyttisesti

Onkohan toimittaja lukenut sen kirjoituksen, josta Halla-aho sai tuomion? Totuuden kertomisesta tuomio.

Olen lukenut. Ei tuomio tullut totuuden kertomisesta.

Nyt on maailman kirjat sekaisin kun Korhonen kirjoittaa ”Perussuomalaiset ei ollut rasistinen puolue”.

Tätä lausuntoa kumoavaa Korhonen ja Sielunveljet ovat vuosia huutaneet ja nyt se unohtui yhdessä hetkessä.
Huutonaurua kolmannella

Korhonen ei ole väittänyt, että perussuomalaiset olisi ollut rasistinen puolue. Itse asiassa Korhonen ryhtyi asiaa vuosi sitten selvittämään, jotta olisi mahdollista ottaa asiaan perustellusti kantaa. Korhonen pyysi ja sai valtavan määrän viitteitä perussuomalaisiin eri tavoin kytkeytyvien henkilöiden rasistisista lausunnoista. Korhonen tutki kuitenkin asiaa muutenkin. Korhonen tuli siihen tulokseen, että vaikka rasismi Soininkin johtamissa perussuomalaisissa oli ilmeistä, yleistä ja vahvasti hyväksyttyä, se ei silti ollut pääasia, vaan ainoastaan yksi monista keinoista kerätä kannatusta.

Perussuomalaisten Jytky oli oikeistorasistinen. Sen jälkeen Perussumalaiset varastivat eläkeläisiltä ja sairailta.

Mikä ihmeen fiksaatio meillä on jauhaa iäisyyksiä siitä kuka on rasisti ja kuka ei, kun tällä asialla on hyvin vähän painoarvoa suomalaisen yhteiskunnan menestyksen ja suomalaisten valtaosan arjen sujumisen kanssa, toisin kuin talousnäkymillä ja yhteiskunnan turvallisuudella, jotka koskettavat *ihan kaikkia*? Maahanmuuttopolitiikallakin tulee oletettavasti olemaan aika iso vaikutus siihen, millaisena arki näyttäytyy ainakin suurimmissa kaupungeissa asuville, koska sillä on ollut jo nyt.

Koko teema on vain halpa keino mainostaa omaa hyveelisyyttään ihmisille pieksämällä mahdollisimman helppoja maaleja ilman, että joutuu käsittelemään mitään oikeasti haastavaa ja asioita, joissa ei olekaan mustavalkoista oikeaa tai väärää. Ajatuspoliisit taas saavat jäädä Orwellin romaaneihin.

Kirjoittaja harrastaa ilmeisen mieluisasti väkivaltaista leimaamista kielteisiksi jopa rikollisiksi mielletyin määrein. Onko väkivalta niin kivaa, ettei siitä voi luopua ja antautua sen sijaan asiakeskusteluun?

Rotutohtori Freudenthalin ideoima RKP on Suomen äärinationalistisin puolue tälläkin hetkellä. Sitä ei vaan tyhmempi heti huomaa, koska siihen puolueeseen on sadan vuoden aikana totuttu.

RKP vastustaa verisesti suomen tai englannin käyttöä Pohjoismaiden neuvoston työkielenä. Tämäkin kuin myös muu pakkoruotsitus todistaa sen suomalaisille vihamielisen isoruotsalaisen nationalismin, jota siis tyhmempi ei honaa.

Lisäksi RKP harjoittaa ”Taxellin paradoksi” opin nimellä tunnettua nationalistista eristäytymistä eli apartheidia eli segregaatiota, jota Stubbkin arvosteli ruotsalaisuuden (siis ei suomenruotsalaisuuden) päivänä pari vuotta sitten.

RKP ja sen äärinationalistinen lehdistö käyttää suomenruotsalaisista nimitystä finländare vastakohtana suomalaisten finne -nimitykselle. Näin neuvoi RKP:n pääideologi Freudenthal aikoinaan tekemään.

Tätä kaikkea ei tyhmänpuoleinen media eivätkä tyhmänpuoleiset kansanedustajat ole panneet merkille. Älyllisesti epärehelliset freudentalistit ovat siis kyenneet heitä sumuttamaan osoittelemalla sormellaan perussuomalaisia.
Älykkäät ovat harvassa, tyhmiä on pilvin pimein, vaikka suomalaiset ovatkin Euroopan älykkäin kansa, jolla on onnistunein valtio Telluksen satojen kansakuntien joukossa, vaikka rotutohtori Freudenthalin mukaan keltaihoiset suomalaiset kuuluvat alempaan rotuun, joita ruotsalaisten tulee hallita, koska itse eivät siihen kykene.

Tämä siis tietoiskuna median ja eduskunnan vallanneelle tolvanaistolle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X