Kun Suomi täyttää sata, vain laskut maksetaan yhdessä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Suomi hajosi vuonna 2015.

Suomi hajosi vuonna 2015.

Kun Suomi täyttää sata vuotta, yhteiskunnan kerma nautiskelee herkuista ylellisissä juhlissa ja köyhät tappelevat keskenään pikkupakkasessa. Vain laskut maksetaan yhdessä.

”Eriarvoistuminen ja syrjäytyminen ovat suurimpia perinteisten turvallisuusuhkien kuten rikollisuuden ja sen uhriksi joutumisen taustatekijöitä”, todetaan hallituksen lokakuussa hyväksymässä sisäisen turvallisuuden strategiassa.

Asiakirjassa todetaan myös, että ääriliikkeet ja -ideologiat syntyvät oloissa, joita leimaavat syrjäytyminen, työttömyys ja tulevaisuuden näkymien puute.

Kun toisilla menee hyvin ja toisilla huonosti, syntyy katkeruutta. Joidenkin kohdalla se voi purkautua niin, että nyt on jo virallisesti jouduttu tunnustamaan, että se on uhka sisäiselle turvallisuudelle.

Ei ihme, että Suomen 100-vuotisjuhlien teemana on ollut sana yhdessä. Siihen pitäisi pyrkiä tai voi käydä vielä huonosti.

Valitettavasti tällä hetkellä tilanne ei ole se, että suomalaiset olisivat yhdessä yhtään missään. Eriarvoisuus on syvää. Pysyvä massatyöttömyys on jatkunut jo 90-luvulta saakka. Heikoimmassa asemassa olevien asemaa ei ole häikäilty heikentää entisestään.

Monet eivät näe ahdingostaan ulospääsyä. Pysyvästi kelkasta pudonneiden määrä ei ole vielä kovin suuri, mutta rumaan jälkeen ei montaa tarvitakaan, jos heillä ei ole mitään menetettävää.

Mainoslausahduksena yhdessä on parhaimmillaankin tulkittavissa hurskaaksi toiveeksi. Nykytilaa se ei valitettavasti kuvaa, eikä tehtyjen päätösten valossa päättäjillä ole järin suurta intoa siitä todellisuutta tehdäkään. Päinvastoin, voisi joku sanoa.

Suomen 100-vuotisjuhlat huipentuvat itsenäisyyspäivänä keskiviikkona. Matka kohti kliimaksia alkoi lauantaina Oulussa järjestetystä valtakunnallisesta Suomi 100 -juhlasta. Itsenäisyyspäivänä juhlinnan kruunaa presidentin juhlavastaanotto eli Linnan juhlat.

Kumpainenkin juhla symboloi mainiosti yhdessä olemisen ja tekemisen haurautta. Kerma nautiskelee korkeatasoisesta ohjelmasta kekseliäiden herkkujen ja jalojen juomien ympäröimänä. Mukaan arvotaan kourallinen rahvaan edustajia, mutta muuten kaikille on selvää, kenellä ei ole televisiokuvaa läheisempää asiaa kekkereihin.

Ainoa asia, mikä tehdään yhdessä, on kustannuksista huolehtiminen. Laskujen maksuun saavat osallistua kaikki.

Keskiviikkona Helsingin keskustassa saapastelee myös ääriliikkeisiin ajautuneita – niitä, joilla ei ole mitään menetettävää. Poliisit valvovat, etteivät he ja heitä vastustavat tapa toisiaan.

Keskiviikkoillan pikkupakkasessa köyhät tappelevat keskenään. Samaan aikaan Linnassa boolia riittää ja laulu soi.

Varsinkaan yhdessä silloin ei olla.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Haluat varmaan selittää minulle miten puolustetaan maan itsenäisyyttä jos sinua jahdataan kotimaan hallinnon puolesta vaikkapa mielipiteidesi, uskontosi tai ajatusmaailmasi takia?

Viitaten eittämättä Syyriaan ja Irakiin, missä laillinen hallinto taistelee sisäisesti ja ulkoisesti tuettua terrorismia vastaan säilyttääkseen itsenäisyytensä. Olisiko se ajatusmaailma sitten sen väärän osapuolen puolella, kerran näin yleistäen tätä kyselit. Uskonnot eivät ole kummassakaan kiellettyjä valtiotaholla, mutta heimolait määräävät menoa pienemmissä ympyröissä. Pitäisikö sisäistäpolitiikkaa olla nyt niiden hoitomassa, joiden eloa kotonaan se eniten helpottaisi. Kuten täällä eläneetkin kansat ja sen osat ovat itselleen tehneet. Se voimakkain terrorismi on nyt kukistettu alueelta ja ne aidot pakolaiset ovat palaamassa sadoissatuhansissaan kotimaihinsa. Tänne pohjolaan, ja muuanne rooppaan, ovat jääneet vain elintasosurffarit!

Nykymenon periaate. Voitot kasataan ja tappiot tasataan.

en nyt tilaile mitään. ei ole varaa. tämä on eriarvoinen suomi.eläkeläiset kuluineen tiukilla tai muutkin. suomi on Eu:n laidalla, jolla on vaan maksuja.

”Keskiviikkona Helsingin keskustassa saapastelee myös ääriliikkeisiin ajautuneita – niitä, joilla ei ole mitään menetettävää. Poliisit valvovat, etteivät he ja heitä vastustavat tapa toisiaan.”

Suvakki-isä ja kaltaisensa ovat juuri niitä, jotka vihaavat meitä isänmaallisia ja herjaavat meitä natseiksi, fasisteiksi ja rasisteiksi. Me pidämme rauhanomaisia tilaisuuksia, joita väkivaltainen suvakkien, anarkistien ja muiden punataudin raiskaamien joukko pyrkii kaikin kieroin tavoin (alpakkagate) estämään ja väkivalloin niitä hajottamaan.

Isänmaalliset eivät ole ongelma. Suvakit, anarkistit ja muut punataudin raiskaamat ovat.

Pistän tämän tekstin näkyviin muuallekin, joten sen sensurointi täällä ei auta mitään. Ihan vaan tiedoksi.

En minä herjaa isänmaallisia. Isänmaallisuus on hyvä asia. Natseja, rasisteja ja fasisteja minä sen sijaan kutsun natseiksi, rasisteiksi ja fasisteiksi.

Hyvä vain jos pistät tekstejäsi näkyviin muualle. Ihan vaan tiedoksi, että juuri nimenomaan muualle niitä kehotankin pistämään.

Letkeää, luovaa ja rauhaan tähtäävää puhetta Eero. Voimia pimeyden polulle, jota kuljet tietämättömänä.

”Jukka 6.12.2017, 12:45
Letkeää, luovaa ja rauhaan tähtäävää puhetta Eero. Voimia pimeyden polulle, jota kuljet tietämättömänä.”

Teidän punataudin raiskaamien ”rauha” on nähty aivan liian monta kertaa. Haluatte tuhota sananvapauden, demokratian ja ihmisoikeudet meiltä isänmaallisilta suomalaisilta. Teidän haaveissanne on sairas anarkokommunistinen yhteiskunta, missä perversiot kukoistavat ja kaikkea hyvää ja normaalia vihataan.

Kukaan normaalijärkinen ei teidän mielisairaita ihanteitanne jaa, eivät edes tolkuissaan olevat vasemmistolaiset. Olen tästä aiheesta heidän kanssaan jutellut.

Mistä päättelet, että haluan tuhota sananvapauden ja demokratian? Lääkärit ovat tähän päivään asti antaneet terveen paperit, mutta sinä tiedät enemmän henkisestä tilastani? Miten Eero määrittelet ”kaiken hyvän ja normaalin”, jota tässä kaikkien pitäisi sinun johdollasi suojella? Entäpä nämä perversiot joihin viittaat, mitä ne ovat?

Olen sitä mieltä, että Suomessa asuu ainakin
miljoona ihmistä, joilla ei ole RIITTÄVÄÄ toimeentuloa ja sekin on alakanttiin arvioitu.
Raha on hyvä renki, mutta huono isäntä!
Raha on hyvä vaihdonväline ja sitä saadaan painamalla lisää, mutta me ihmispolot ei osata sitä
SÄÄDELLÄ!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X