Sitra: Spurgut pelastavat Suomen ilmaston

Jaa kaverilleTilaa Seura
Budvan hiekkaranta kauniissa Montenegrossa.

Sitran raportin mukaan intialaisten elintavat ovat ympäristöystävällisempiä kuin suomalaisten, he elävät kuin suomalaiset spurgut. Raportin mukaan suomalainen saastuttaa viisi kertaa enemmän kuin intialainen. Hesari uutisoi asiasta ja ehdottaa ilmaston pelastajaksi vantaalaisia ilmaperunoita.

Intialainen elelee siis samaan tapaan kuin jätkänsaarelainen spurgu, vähillä CO2-päästöillä. Spurgulla ei ole autoa, ei edes sähköpolkupyörää, venettä, mopoa, eikä se paljon matkustele edes julkisilla. Se kävelee sen mitä pitää liikkua metsän ja assan väliä.

Balkanilaisen luontopolun maisemaa.

Majapaikka taivasalla ei vaadi edes Hanasaaren hiilivoiman lämpöä.

Ravinnon hiilijalanjälki on pieni, kun kaivaa Alepan roskiksesta HK:n blöötä, juomaksi huoltoaseman kirkasta vegejuomaa.

Jos kakkahätä yllättää, niin pötkylä puskassa ei paljon luontoa rasita. Spurgu ei ulosta pääkaupunkiseudun sekavesiverkkoon. Vaikka eihän sillä niin väliä, että pääkaupunkiseudun kikkareet menevät suoraan mereen, ei ne kuulemma ole ympäristölle haitaksi.

Ihmispaska leikkipuistoon levitettynä ei ole niin paha ollenkaan. Sitä voi levittää ihan niin paksun kakkamaton kuin haluaa, lasten riemuksi.

Lehmänkakka on paha, kun se levitetään pellolle. Ja kaikki se kakka menee kasvien ruuaksi. Sen takia sen levitystä valvotaan silmä kovana.

Veget siis syövät kakalla kasvatettua ruokaa, yäk. Eikö ne sitä tiedä? Jos söisivät lihaa, niin ei olisi kakalla kasvatettua, vaan kakkaa tuottavaa ruokaa.

Jo Sitran raporttia oikein hartaasti pänttää, niin meidän kannattaa ruveta spurguiksi. Hallitusneuvottelutkin tähtäävät siihen, että suomalaiset asuvat tulevaisuudessa veneen alla rääsyläisinä, kuin intialaiset – ilmastoystävällisesti.

Autot voisi korvata julkisilla, kuten vihreät pormestarit haluavat. Joukkoliikenne voitaisiin hoitaa sähköriksoilla. Rahaakaan ei tarvita, jos kauas matkustaa junan katolla.

Jätehuoltoon ei mene rahaa, kun roskat paiskotaan puskiin. Palataan takaisin avokaatopaikkoihin, ne tuottavat viimasta kärsiville ihmisille ilmaista lämpöä.

Intia on ihmeellinen maa. Siellä on moni asia hyvin, voisimme ottaa oppia. Väestön ikärakenne, huoltosuhde hoituu sillä, kun heikennetään reippaasti terveyspalveluja. Vainajat voitaisiin polttaa ja heittää vantaanjokeen.

Tehdään Helsingistä utopia, samanlainen kuin Delhi, niin Sitra voisi laatia sellaisen raportin, että WWF:kin tykkää.

X