Minna Rytisalon esikoisromaani ampaisi myyntilistojen kärkeen

Plaza
Ajankohtaiset Kirjat 15.9.2016 11:39

Antti Majanderin Helsingin Sanomissa esittämä ennustus kävi toteen: Minna Rytisalon esikoisromaani Lempi on noussut syksyn kirjalliseksi tapaukseksi.

Kuusamolaisen äidinkielenopettajan heinäkuussa ilmestynyt debyytti kertoo Lapin sodan ajoilta kumpuavasta perhetragediasta. Romaani on jo lyhyen ajan sisällä kerännyt runsaasti kiittäviä arvioita kriitikoilta ja bloggaajilta sekä herättänyt keskustelua kirjallisuusharrastajien keskuudessa sosiaalisessa mediassa. Suosio näkyy myös kirjan myynnissä. Lempi oli kotimaisen kaunokirjallisuuden toiseksi myydyin teos elokuussa.

1

Syksyn kirjasato alkaa näkyä myyntilistoilla

Lempin edelle kotimaisten romaanien listalla kiilasi vain konkarikirjailija Leena Lehtolaisen loppukesästä ilmestynyt Hilja Ilveskero -sarjan uutuusdekkari Tiikerinsilmä. Alkusyksyn kirjasatoa ovat myös Sirpa Kähkösen, Miika Nousiaisen ja Taavi Soininvaaran teokset, jotka löysivät heti ilmestymisensä jälkeen tiensä suomalaisten ostoskoreihin.

Käännettyjen kaunokirjojen puolella ostettiin eniten Downton Abbey -käsikirjoittajana tunnetun Julian Fellowesin Belgravia-romaania, joka tarjoaa lohdutusta suositun televisiosarjan loppumista sureville faneille. Tietokirjoissa kovinta menekkiä oli Jari Sillanpään elämäkerralle ja Maarit Tyrkön muistelmille vanhenevan presidentti Kekkosen läheisenä ystävänä.