Syyskuun lukupiirikirja: Tuomas Kyrön Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja

Seuran toimitus
Lukeminen Lukupiiri 8.8.2014 12:14

ilosia_aikoja_mielensapahoittaja”Itse tehty on aina paras. Koti, sarkahousut tai arkku”, summaa Mielensäpahoittaja valmistellessaan hautajaisiaan. Syyskuussa lukupiirissämme käsitellään Tuomas Kyrön romaania Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja (WSOY).

Kustantajan esittely teoksesta: 

”Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -romaani pysyy sysisuomalaisten perusasioiden äärellä. Elämän, kuoleman ja elementtirakentamisen.

Mielensäpahoittaja kirjoittaa oman muistokirjoituksensa, koska kuka muu hänen elämänsä ja tekonsa tuntee? Hautakivi hankitaan ajoissa, kun halvalla saa. Testamenttiinsa Mielensäpahoittaja kirjaa aineellisen ja henkisen perintönsä, joka ei ole sen pienempi kuin kokonaisen sukupolven kokoinen. Mielensäpahoittaja haluaa itse päättää kuka saa talon, kuka Voortti Eskortin ja kummalle miniälle kumpi emännän koruista. Mutta samalla kun peräseinä lähestyy, vanha mies kurkistaa myös lähtöviivoille, syntymään ja lapsuuteen. Mielensäpahoittaja myöntää jopa tehneensä virheitä elämässään. Laskutavasta riippuen yhden tai kaksi.”

Lue näyte romaanista WSOY:n verkkosivuilta

Lukupiirikeskustelun ajankohta on tiistai 2.9. klo 19–21

Jos et ennätä mukaan livekeskusteluun, teosta voi kommentoida myös myöhemmin! 

Keskustelu