Pullo, pallo, vappuhuiska

Jaa artikkeliTilaa Seura

Amatöörille Vappu on oivallinen tapa kokeilla kahden päivän humalassa oloa. Tänään voi juoda huoletta enemmän ja huomenna juopottelu naamioidaan sanalla ”brunssi” tai ”silliaamiainen”.
Ammattilaisuraansa aloittelevat juopot korkkasivat jo perjantaina, heti töiden jälkeen. ”Zing, zing ja muita kippistelyjä jotka keventävät omatuntoa, kun tiedossa on että taas mennään.

Maanantaina ne on sairastunut vatsatautiin.

– Ne jokiravunpyrstöt oli kyllä kylmälaukussa mutta..

Sairauslomaa olisi kuulkaa kannattanut hakea selvinpäin jo perjantaina jos tietää syövänsä pilaantuneita pyrstöjä lauantaina.  Kuinka hienoa on aloittaa juhliminen kun takataskussa on kuusi päivää sairauslomaa. Ei tarvitse nostaa jalkaa kaasulta maanantaina, eikä soittaa epäilyttävää puhelua pomolle.

Ammattilaisvuosinani vältin vappuna juopottelua, jos putki ei sattunut muista syistä vapun tienoille. Baareissa tarjoilu oli hidasta ja väkeä liikaa. Olisin saattanut ajautua vappuhuiskia heiluttavan väkijoukon mukana kauas kapakanovesta ja tärkein olisi kärsinyt. Ryyppääminen. Juopottelu on harras toimitus, siihen ei tarvita serpentiiniä eikä ylimääräistä irvistelyä.

Selvä vappu oli myös vakuuttava näyttö, ettei alkoholi ollut mikään ongelma. Ylimielinen tuhahtelu muiden vappusuunnitelmille kertoi miehestä joka kulkee omia polkujaan. Ylihuominen, maanantai olisi ollut minun päiväni.

 

AATOS JA DOLORES

 

Aatos laskeutui pakettiautostaan kun poliisiauto pysähtyi hänen eteensä. Avonaisesta sivuikkunasta siilitukkainen poliisi tervehti ystävällisesti ja pyysi rekisteriotetta ja ajokorttia nähtäväksi. Aatos nousi astinlaudalle uudestaan ja kurotti hansikaslokerosta kansion.

Kääntyessään ojentamaan rekisteriotetta, siilitukka oli noussut autosta pyysi Aatosta hönkäisemään alkometriä kohden.

– nollaa näyttää

Huomaisiko ne alkolukon puuttumisen, Aatos mietti hermostuneena. Siilitukka katsoi häneen ja kyseli viimehetken suunnanmuutoksesta liittymän kohdalla. Se väitti Aatoksen melkein osuneen poliisiautoon joka oli jo ollut asianmukaisesti rampilla matkalla munkkikahville.

Poliisimies katsoi pakettiauton avonaisesta etuovesta hyttiin ja totesi Aatoksen autoilulle ehtona olevan alkolukon puuttumisen.

Poliisiauton takapenkillä oli likaista. Kuraisia kengänjälkiä oli penkissä ja kumimatolle oli sulanut lunta. Kuljettajana toimivalla poliisimiehellä oli poninhäntä. Maailma oli muuttunut.

Siilitukka ojentui etupenkiltä ojentamaan sakkolappua ja totesi Aatoksen saavan jatkaa matkaa, vaikka pakettiauto ei hänen kuljettamanaan enää etenisikään.

-voi vittu!

Aatos tuijotti sakkolappua ja tunsi rintalastasta nousevan punan.

jatkuu..

X