Raitistumisen resepti

Jaa artikkeliTilaa Seura

Katselin kuluneella viikolla Akuutti-ohjelmaa, jossa haastateltiin päihdepsykiatria. Lempeällä äänellä mies puhui paskaa. Minulla alkoi sormia pistellä. Ohjelman pelasti raitistunut nainen ja alkoholistin lapsi, he olivat saaneet oikeasti apua.
Heidän toipumisensa ei ole tapahtunut kyseisen päihdepsykiatrin neuvoilla eikä ansiosta. Molempien haastattelusta kävi ilmi ettei virallisella päihdehoidolla ollut osuutta eikä arpaa heidän selviytymiseensä.
Raitistunut nainen puhui avominnestä. Lapsi mainitsi läheiskohtaamisen. Googlettakaa.

Herra päihdepsykiatri neuvoi läheisiä tukemaan jos juoppo alkaa vaikka urheilemaan. Kaikkea myönteistä toimintaa pitää läheisen tukea kuulemma. Kuulostaa hyvältä. Mutta ei auta.

Virallinen piirileikki joka pyörii alkoholistin ympärillä, koostuu ihmisistä joilla ei ole mitään käsitystä alkoholismista. Se minulle on selvinnyt, valitettavan kirkkaasti. Piirin keskellä on juova alkoholisti, jolle syötetään masennuslääkkeitä. Miksi, jos ongelma sairaus on alkoholismi? Rauhoittavia, antabusta, mielihyvän vieviä pillereitä, korvaavaa toimintaa, psykoterapiaa. Listaa voisi jatkaa pitkään.

Edellämainittujen hoitovaste? Surkea. Olematon.

Päihderiippuvuuden hoidon onnistumista ei kuulemma voi mitata sillä, raitistuuko potilas. Erään professorin suusta. Miksi siis ihmetellä.

Sinulle Alkoholisti, haluan antaa neuvon. Mene peilin eteen, pinoa kaikki sairauslomatodistukset, lääkereseptit ja masennusdignoosit pinoksi. Kiipeä pinon päälle, nähdäksesi itsesi kunnolla.

Ole kerrankin itsellesi rehellinen, ansaitset sen. Pakkomielteisen ja tuhoisan juomisesi syy ei johdu lapsuudesta tai urheilun puutteesta. Masentunut olet viinan takia. Uneton, viinan takia. Kaikki asiat päin persettä, viinan takia. Älä usko kun sinulle valehdellaan että voit muuttua kohtuukäyttäjäksi. Haluaisit kyllä, minä tiedän sen, mutta se valhe tappaa sinut. Sinulla on mahdollisuus saada elämäsi takaisin, elämä jota ei hallitse häpeä eikä valhe. Olet sairas. Ongelmasi ei koostu kimpusta vaikeuksia, ainoastaan viinasta. Kun itse sain apua, poltin masennusdiagnoosit, lääkereseptit ja muun paskan saunan pesässä.

Ota yhteyttä facebookin kautta, heitän sulle köydenpätkän.

 

X