Me asutaan maalla

Jaa artikkeliTilaa Seura

Maalla on mukavaa ja tarkoitan sitä vilpittömästi. Ihmettelen ettei useampi ole hoksannut jättää rajoitteista ja sääntöjen latistamaa kaupunkielämää. Kerrostalon saunasta ei lähdetä noin vain pihanurmelle munasillaan vilvoittelemaan.

Voi tietysti yrittää mutta putkaan päätyy ja naapurien facebookseinälle. Poliisitkin on ilkeämpiä kaupungissa. Kerran sain sakot kun kusin häveliäästi Mannerheiminpuistoon Turussa. Silloin nuorena. Täällä saa kuseksia mihin tykkää.

On täällä muitakin hyviä asioita kuin nakuilu ja nurkkiin kuseminen. Täällä on metsiä. Metsään on hyvä mennä hoitamaan mielenterveyttä. Samalla voi poimia ämpärillisen mustikoita ja nähdä hirven. Tai suden. Niitäkin täällä piisaa.

Oikeastaan suomalainen metsä pelasti minut sekoamasta aikanaan. Siellä oli hyvä hoitaa morkkista ja hävetä. Ankaran ja tuskaisen juopottelun jälkeen metsä hoiti miestä armollisesti. Olisi hienoa tulla haudatuksi sammalvuoteelle keskelle kuusimetsää. Sinne vaan levyksi, vähän risuja päälle. Tämä ei tietenkään ole sallittua kun sen on joku kaupungissa asuva virkamies kieltänyt.

Maalla ei saa sushia. Ei saa jos ei itse tee, mutta mulla on oma perunamaa josta saa todellisia luomuperunoita. Grillata tai savustaa voi koska tahansa, naapureista piittaamatta.

Täällä saa naapureilta apua aina. Kaikki onnistuu. Oli tarve traktorille tai tukkien sahaukseen tai mihin tahansa. Suomalainen yhteishenki on voimissaan.

Meiltä ajaa Turun kauppatorille kolmessa vartissa. Saman ajan saa kulumaan Kaarinasta Ikeaan kun on vähän ruuhkaa.

Täällä on nuoria perheitä jotka rakentavat elämänsä tänne. Se on hienoa. Maalla asuminen ei ole merkki vähäpätöisestä elämästä. Se on vapautta.

Täältä saa omakotitalon pienen kaupunkilaiskaksion hinnalla. Kaupungissa on arvostettuja ja huonomaineisia alueita. Maalla ei huonoja alueita olekaan. Luonnosta nautitaan oikeasti, sitä kunnioitetaan ja vaalitaan. Viherpipertäjiä täällä ei tapaa asumasta. Ne vaalivat luontoa kaupungista käsin. Parempi niin.

Muuttakaa maalle.

X