Havainnot teki toipuva narkomaani

Jaa artikkeliTilaa Seura

Yksitoista vuotta sitten olin tekemässä savitöitä eräässä päihdehoitolaitoksessa. Oli kevät ja laitoksen vieressä sijaitseva kuuluisa lintujärvi parveili elämää.

Järven rannalla oli lintutorni. Tornissa oli vihko, johon oli mahdollista ja toivottavaakin kirjata tekemänsä havainnot. Masentuneena ja ahdistuneena elämäni kurjuudesta, johon en tietenkään itse ollut syyllinen, kipusin torniin.

Ylhäällä tornissa tein havainnon västäräkistä ja päätin tunnollisesti kirjata näkemäni vihkoon joka oli muovitaskussa. Viimeisin merkintä ennen minun västäräkkiäni kuului näin: ”Kolibri, Outolintu, Strutsi, Kana ja Haukka. Havainnot teki toipuva narkomaani.”

Nauroin makeasti. Havaintovihkosen lukeminen auttoi enemmän kuin kahden kuukauden mittainen savityörupeama. En raitistunut mutta sain nauraa. Aidosti ja yksin.

Samalla tavalla suhtaudun nyt lukemiini twiitteihin jossa syyllisiksi Turun terrori- iskuun on löydetty suomalainen mies ja hänen kapea maailmankatsomuksensa. Lintutorni on täynnä suomalaista miestä vihaavia feministejä jotka tekevät vain oikeita havaintoja ja kirjaavat ne twitteriin.

Outolinnun nähneellä narkomaanilla oli silti valoisampi tulevaisuus kuin tornissa silmät vihasta leimuten päivystävillä feminatseilla. Narkomaani oli säilyttänyt huumorintajunsa. Samaa ei voi sanoa vihapuhekorppikotkista, jotka lietsovat eripuraa ympärilleen.

Olisi hienoa jos korppikotkat muuttaisivat etelään. Edes talveksi.

X