Rattijuoppo jää kiinni aina ensimmäisellä kerralla?

Jaa artikkeliTilaa Seura

Ei jää. Rattijuoppo kurvailee päihtyneenä sata kertaa jäädäkseen kerran kiinni. Fiksuimmat rattijuopot ovat ajaneet tuhat kertaa kännissä ennen kiinni jäämistään. Taitavillakin rattijuopoilla voi kyllä olla huonoa tuuria, esimerkiksi ajaa jonkun päälle ja jää kiinni.

Kuka sitten ajaa kännissä? Päihderiippuvainen ajaa. Aina ei niin tietenkään ole. Pariskunta viettää viikonloppua mökillä nauttien olutta kun mies teloo päänsä moottorisahalla ja vaimon on muutaman viinilasillisen jälkeen hypättävä autonrattiin. Poikkeustapaus. Tuomio tulee jos jää kiinni. Suurin ongelma on silloin häpeä ja kortin menettäminen.

Neljän promillen kännissä aamulla kaupan pihaan kauniisti parkkeeraava nainen jää kiinni, kun ajaa Stop-merkin takaa pysähtymättä. Polliisi seuraa ja puhalluttaa

– Saisinko voimakkaan puhalluksen?

– Miksi ihmeessä?

– Ohhoh, neljä promillea, nouskaapa autosta

– Ei voi olla, ikinä en ole humalassa ajanut ja ensimmäistä kertaa kokeilin viiniä, olen katsokaapas sellainen ihminen joka haluaa kokeilla kaikkea uutta

Kuluneella viikolla teimme peltikattoa, kirvesmies sanoi minulle että jos täältä putoaa, suurin ongelma ei ole takaisin kiipeäminen. Sama pätee naiseen, kortin takaisin saaminen ei ole suurin ongelma. Eikä häpeä. Nainen on kuolemanvaarassa päihderiippuvuutensa kanssa.

Naiselle minä toivoisin nöyryyttä. Kaikki muut tietävät jo. Pitäisi vielä tunnustaa itselle voidakseen vastaanottaa apua. Häpeäkin helpottaa heti kun tajuaa olevansa avun tarpeessa.

X