(Päivitetty: )
Teksti:
Kalle Lähde

Minä olen luonut oman pukeutumistyylini jo 80-luvulla. Se on kestänyt hyvin nämä kuluneet vuodet ja vaatteet. Tarkoitan t-paitoja jotka ovat ajalta, jolloin miehekäs ja käytännöllinen tyylini muodostui.

Jos t-paita on mukava ja olen siihen mieltynyt, ei haittaa vaikka siinä on reikiä kainaloissa. Sama koskee kalsareita joita ehkä tulee vielä käytettyä. Ne on syytä säästää. Jos tulee pula-aika. Ei tarvitse commandona heilua.

Tyylini on omani. En ole sitä kopioinut, isäni nimittäin pukeutuu hyvin. Minä pukeudun mukavasti. Isä sanoo minua reisitaskuhousumieheksi. Pidän sitä tunnustuksena tekemästäni työstä, kuinka vuodesta toiseen voi olla ajaton.

Reisitaskuhousut sopivat arkeen ja juhlaan, mutta paras keksintö koskaan, on collegehousut. Kuminauhavyötäröllä. Niissä olen viihtynyt vuodesta -81. Nytkin tätä kirjoittaessani, jalassa on kolme vuotta sitten ostamani 12 € collegepöksyt. Päivää kohti housut ovat tulleet tähän mennessä maksamaan 0,0109 euroa. Ja näillä mennään vielä monta vuotta. Laadusta kannattaa maksaa. Mitä kauemmin näitä pidän, sitä halvemmaksi ne tulevat. Lopulta nämä ovat ilmaiset. Voitteko kuvitella!

Pitkähihaiset collegepaidat taas ovat nou nou. Ne tuovat mieleen makkaraperuna-annosta grillikioskin edustalla mässyttävän penkkipunnertajan. Sellaisen joka haisee sipulille ja röyhtäilee kuuluvasti kiittääkseen annoksen loihtijaa.

Crocsit kuuluvat samaan luokkaan. Jos pidät Crocseja, kukaan ei usko että sinulla on kirjastokorttia. Osta ruotsalaiset puukengät. Niissä on tyyliä ja saat viisi senttiä lisää korkeutta. Pitkät ihmiset ovat näyttäviä.

Tulevan toukokuun pukeutumisvinkkini sinulle mies, joka kompastelet omia polkujasi:

Kaivele vaatekaappiasi. Siellä on aarteita vuosien takaa. Haalistuneet, mielellään oliivinvihreät reisitaskuhousut kertovat jämäkkyydestäsi ja maanpuolustushengestä myös virka-ajan ulkopuolella. Osta ne puukengät. Kokonaisuuden voit viimeistellä haalistuneella Eppu Normaali t-paidalla. Se on samalla läimäys niille joiden paidassa lukee joku Pentti Tuisku.

Näillä eväillä rohkeasti kevääseen, syksyllä sama. Sitä tarkoittaa miehekäs pukeutuminen ketään kumartamatta.

X