Hyvää juhannusaamua kaikille, telttaan katsomatta

Jaa artikkeliTilaa Seura

Heräsin äsken juuri. Kello on puoli neljä. Voisin valittaa sivun verran ankarasta flunssasta josta nyt kärsin kovasti. Mutta en valita.

Asiat voisivat olla huonomminkin. Voisin herätä kaksikymppisenä aloittelevana juoppona teltasta. Vettä sataisi ja kaljat olisivat loppu. Teltta olisi nousuhumalassa kasattu rinnetontille ja olisin yön aikana valunut teltan märkää pohjaa pitkin sen eteläiseen päätyyn.

Oksennus tuoksahtaisi voimakkaasti mutta sellaista ei löytyisi mistään. Sitä voisi olla jossakin märkien varusteideni seassa eteläpäädyssä. Sinne maan vetovoima olisi kasannut kaiken mitä leiriytymiseen tarvitaan juhannuksena.

Likööripullo, josta oli  tarkoitus tarjoilla makeita annoksia telttaan houkuttelemilleni nuorille naisille, olisi melkein tyhjä. Siitä hörppäisin varovasti.

Jostakin leirintäalueelta kantautuisi telttaani voimakasta karjuntaa. Joku salihousuihin sonnustautunut alfa-uros luulisi pelotelleensa ihmiset pois grillipaikalta ja karjahtelisi voitonmerkiksi. Pelottaisi.

On kai sellaisia vieläkin olemassa? Juntti-uroksia? Nykyään niillä on kai tribaalitatuoinnit ja räp-lakki. Sellaisille ei ole suotu mitään lahjoja, eivät osaa edes juopotella niin kuin kuuluu.

Nälkäkin vaivaisi. Eteläpäädyn kasasta löytyisi tonnikalapurkki. Sen kannessa olisi kuivunut makkaranpala, jossa olis hampaanjälkiä. Osa oksennuksenhajun aiheuttajasta.

Sitä tuijottaisin ja miettisin että olisi ollut parempi jäädä miinalaivalle Pansioon viettämään varusmiesjuhannusta.

Peseytyä pitäisi. Valmiiksi kostea pyyhe eteläpäädystä. Oksennuksen hajua. Paljain jaloin tihkusateessa kohti leirintäalueen suihkutiloja. Ohi grillikatoksen ulkopuolelle sammuneen alfa-karjahtelijan. Sateen hakkaamana se näyttää vesiruumiilta. Tekisi mieli kusta sen päälle. Tekisin sen suihkusta palattuani.

Suihkurakennuksessa haisisi home. Kusta ja paskaa  lattialla ynnä metrikaupalla kastunutta vessapaperia. Jollakin ollut pitkä pylly. Alkaisi oksettaa. Kävisin naistenpuolella pesemässä kasvot. Kova ikävä Pansioon.

En kussut.
Hyvää Johannesta!

X