Teksti:
Kalle Lähde

Minun päiväni alkoi tänään hyvin. Selasin kännykästä iltapäivälehteä, joka kertoo lempihousujeni palanneen muotiin. Onpa hienoa olla kerrankin muodikas. Olen ollut sitä jo 80-luvulta, jos siis muodikkuutta mitataan reisitaskuhousuilla. Voisinko pitää itseäni jonkinlaisena edelläkävijänä? Nyt reisitaskut kelpaavat maailmantähdillekin jotka eivät olleet vielä edes syntyneet, kun minä jo kuljeskelin rennosti kylän raittia USA:n armeijan ylijäämäpöksyissä.

Toivottavasti trendi ei mene liian nopeasti ohi, nyt kun sitkeyteni on vihdoin palkittu. Se olisi surullista. Minulla kun on vaatekaapissani kuusi paria erilaisia reisitaskupöksyjä. On beigenväriset, joilla voi käväistä turvallisesti kaupungissa saamatta antifasisteja kimppuunsa natsisyytösten kera. Yhdet maastokuvioidut, joita voi pitää turvallisesti marjametsässä ja koiralenkillä. Yhdet kokonaan mustat erikoisoperaatioihin, kuten risujen polttamiseen ja pihan haravointiin.

Mieluisimmat ovat ”yömaastokuvioidut”, hyvin trendikkäät reisitaskut, joissa on otettu huomioon keski-ikäisen miehen tarpeet. Vyötärökuminauha!! Näissä housuissa ominaisuudet on loppuun asti mietitty. Malli on kapeneva ja silti käyttömukavuus on aivan omaa luokkaansa. Niidenkin pitämiseen sisältyy, ikävä kyllä, riski tulla leimatuksi kansallissosialistisen aatteen kannattajaksi. Varsinkin, kun on menettänyt hiuksensa iän myötä, eli kaljuuntunut. En ole varma pitivätkö esimerkiksi ruskeapaidat 30-luvun saksassa reisitaskuhousuja? Minä olen nähnyt heistä kuvia vaaleanruskeissa sortseissa. Toivottavasti antifasistit eivät näe samaa kuvaa, muuten tulee suomalaisille miehille tukalat oltavat.

Pitäisi tehdä amerikanmatka. Siellä  mies saa kaupasta mukavia vaatteita. Merimiesaikoina ostin kaikki vaatteeni K-Martista tai armeijan ylijäämävarastoista. Edullista ja ekologistakin. Kun osti esimerkiksi käytetyt reisitaskuhousut.

Käsittämätöntä että vasta nyt muotimaailma on ”löytänyt” reisitaskuhousut. Niiden pitäisi olla aina muodissa. Vaihtelua haettaisiin vain liittämällä erilaisia jakkuja ja paitoja ja päähineitä reisitaskuihin. Keväällä reisitaskuhousut ja vaikka keltainen t-paita? Syksyllä reisitaskuhousut ja vaikka sadetakki? Nerokasta Kalle.

Jos joku muotilehti kiinnostui raikkaista ajatuksistani, minuun voi olla yhteydessä.

 

X