20 vuotta kuolemasta - Dianan jalanjäljillä Lontoossa

Prinsessa Dianan kuolemasta tulee elokuun lopussa 20 vuotta. Lontoossa on yhä jäljellä lukuisia paikkoja, jossa voi kurkistaa Dianan elämään.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lontoon matkailija voi muistella edesmennyttä Dianaa.

Prinsessa Dianan kuolemasta tulee elokuun lopussa 20 vuotta. Lontoossa on yhä jäljellä lukuisia paikkoja, jossa voi kurkistaa Dianan elämään.
(Päivitetty: )
Teksti:
Marja-Terttu Yli-Sirniö

1. Coleherne Court

Dianan poikamiestyttöajan koti Old Brompton Roadin ja The Little Boltonsin kulmassa, Earls Courtin kaupunginosassa. Dianan asunto oli numero 60, joka sijaitsee komean kerrostalon toisessa kerroksessa. Talon edustalla valokuvaajat kärkkyivät häntä, kun seurustelu Charlesin kanssa tuli ilmi.

2. Mary’s Hospital

Diana synnytti molemmat lapsensa yleisessä sairaalassa, joka sijaitsee Praed Streetillä Paddingtonissa.  Kesäkuussa 1982 syntynyt William on maansa ensimmäinen kruunuperijä, joka on syntynyt sairaalassa. Williamin ja hänen puolisonsa Catherinen lapset prinssi George ja prinsessa Charlotte ovat syntyneet St. Mary’s Hospitalissa.

3. Kensingtonin palatsi

Tässä punatiilisessä palatsissa sijaitsi Dianan asunto avioliiton alkuajoista kuolemaan asti. Siellä nauhoitettiin salaa kuuluisa tv-haastattelu, jossa Diana kertoi, että hänen avioliitossaan oli ahdasta, koska siinä oli kolme ihmistä. Avioeronsa jälkeen Diana jäi asumaan asuntoonsa, jonka hän remontoi ja uudisti kokonaan sekä antoi henkilökunnalle palkankorotuksen. Palatsissa on esillä Diana-näyttely, jossa prinsessan elämästä nähdään elävää kuvaa, hänen iltapukujaan sekä Mario Testinon upeita muotokuvia.

Lontoon reissulla voi kävellä Dianan jalanjäljissä.

4. Osteria San Lorenzo

Dianan italialainen suosikkiravintola, osoitteessa 22, Beauchamp Place, jossa voi maksaa vain käteisellä. Ruoka hyvää, mutta ei mieleenpainuvaa, hintataso korkea. Ravintola toimii kahdessa kerroksessa, sisustukseltaan ei pröystäilevä vaan vähäeleisesti, vaaleilla sävyillä sisustettu.

Sisustus ei parissakymmenessä vuodessa ole juuri muuttunut, mutta henkilökunta on vaihtunut, joten kukaan ei enää muista Dianaa asiakkaana. Sen verran meille kerrotaan, että Diana istui pienessä seurueessa juuri siinä, missä me nyt, vastapäätä alakertaan tuovia rappusia.

5. Chelsea Harbour Club

Diana oli intohimoinen kuntoilija, joka vaihtoi usein kuntosalia. Tällä kuntoklubilla hän oli jäsen vuodesta 1993 kuolemansa asti.

Jäsenille tarkoitettu Chelsea Harbour Club tarjoaa kuntosalipalvelujen lisäksi muun muassa kylpyläosaston. Sijaitsee Chelseassä, sisäänkäynti Watermeadow Lanen ja William Morris Wayn kulmasta.

6. Versace

Diana oli tyyli-ikoni, joka suosi yhtä hyvin perienglantilaista Marks & Spencerin tavarataloketjua kuin Versacen huippumuotia. Dianan eläessä Versace sijaitsi eksklusiivisella New Bond Streetillä, nykyään se on Sloane Streetillä, jonka lähellä sijaitsevat prinsessan muut lempikaupat Harvey Nichols ja Harrods. Sieltä hän hankki kihlajaispukunsa.

7. Spencer House

St Jamesin puistossa sijaitsevan Spencer Housen rakennutti Dianan esi-isä, ensimmäinen Spencerin jaarli vuonna 1756-66 suvun Lontoon kodiksi. Diana tuskin kävi tässä talossa, mutta sen sisustus oli hänelle tuttua, sillä sisustusta siirrettiin sodan jaloista turvaan Althorpiin.

Lue myös:

Shoppailijan Lontoo

X