Toimi nyt, jos haluat talvella aurinkoon – täällä paistaa varmasti

Viileä kesä on tuplannut syysmatkojen myynnin. Jos mielii aurinkohoitoon loppusyksyllä, kannattaa toimia nopeasti.

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Viileä kesä on tuplannut syysmatkojen myynnin. Jos mielii aurinkohoitoon loppusyksyllä, kannattaa toimia nopeasti.
(Päivitetty: )
Teksti: Milla Ollikainen

Lopuillaan oleva kesä oli pitkään kolea ja jätti jälkeensä auringon kaipuun. Tämä näkyi matkatoimistoissa vilkkaana myyntinä jo heinäkuussa.

”Talven lomaviikoille on myyty kokonaisuudessaan kaksinkertainen määrä matkoja viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna”, kertoo Aurinkomatkojen viestintä-asiantuntija Tuire Melander.

Erityisen kysyttyjä ovat olleet koulujen syyslomaviikkojen lähdöt, jotka ovat joko loppuunmyytyjä tai jäljellä on enää hajapaikkoja.

”Matkanjärjestäjien kapasiteetti on rajallinen. Tällä myyntivauhdilla kaikille ei tule riittämään matkoja”, arvioi johtaja Antti Mäkelä Finnmatkoilta

Vielä lokakuussa varmaa aurinkoa löytyy huokeista Välimeren kohteista, kuten Kreikasta ja Turkista. Mitä lähempänä vuodenvaihdetta lähtee lämmön perään, sitä kauemmas on suunnattava.

Joulukuun ja vuodenvaihteen kaukomatkoja on vielä hyvin tarjolla, mutta etenkin perheille ja seurueille sopivat isot huoneistot saatetaan myydä loppuun nopeasti.

Listasimme kymmenen syksyn lomakohdetta, joissa aurinko varmasti paistaa ja joihin on vielä matkoja jäljellä. Kohteista yksi on ylitse muiden: Kanariansaarilla riittää tasaisesti niin tarjontaa kuin aurinkoa vuoden loppuun saakka. Silti myös Kanariansaarten syyslomalähtöjä on jo myyty loppuun.

Lähelle lämpimään

Rodos ja Kreeta           apollomatkat_lindos_kredu_Creative-Commons

Kreikan suurimmat saaret ovat suomalaisille tuttuja ikisuosikkeja, joissa aurinkoa riittää vielä lokakuussa, monesti marraskuussakin. Lämpötila laskee lokakuussa kesän huippulukemista 20–25 asteeseen.

Syyslomien aikana tilaa on tosin enää hajapaikoilla tai keskellä viikkoa alkavilla matkoilla. Niin Kreetalle kuin Rodokselle pääsee huokeimmillaan alle 500 eurolla.

Auringonoton lisäksi saarten vetovoimaa lisää mahdollisuus tutustua vanhaan kreikkalaiseen kulttuuriin

Hintaesimerkkejä: Rodos 4.10. 495 euroa/viikko (Tjäreborg), Kreeta 15.10. nelihenkinen perhe 1 980 euroa/viikko (Aurinkomatkat).

Kypros  COLOURBOX12780826

Välimeren itäisimmällä saarella on Kreikan saariin verrattuna usein lämpimämpää pitempään syksyllä. Rauhallisena ja aurinkovarmana kohteena Kypros on erityisesti lapsiperheiden suosiossa, joten matkoja on lokakuulle enää niukalti tarjolla.

Hintaesimerkkejä: Protaras 3.10. nelihenkinen perhe 3 066 euroa/viikko (Finnmatkat), Ayia Napa 5.10. 595 euroa/viikko (Tjäreborg).

Turkki COLOURBOX13298808

Turkin Alanya on isojen ja pienempienkin matkatoimistojen vakiokohde, jossa on vielä hyvin jäljellä matkoja koulujen syyslomaviikoille. Lapsiperheiden suosimassa kohteessa ovat kunnossa aurinkoloman perusasiat: hiekkarannat, historia, yöelämä ja shoppailu.

Ulkoministeriön tuoreimman matkustustiedotteen mukaan Turkissa matkustavien on syytä välttää mielenosoituksia.

Hintaesimerkkejä: Alanya 4.10. nelihenkinen perhe 1 564 euroa/viikko (Finnmatkat), Alanya 20.10. viikon matka kahdelle 1 120 euroa (Aurinkomatkat).

Kanariansaaret apollomatkat_kanariansaaret_kredu_Creative-CommonsENT_ID20457

Kanariansaarten lennoilla on tilaa vielä syyslomilla, mutta valinnanvaraa löytyy etenkin niiden jälkeen. Eniten tarjontaa on Gran Canarian isoihin lomakohteisiin.

Hintaesimerkkejä: Gran Canaria Bahia Feliz 7.10. nelihenkinen perhe 2 968 euroa/viikko (Finnmatkat), Gran Canaria Maspalomas 16.10. 635 euroa/viikko (Tjäreborg), Gran Canaria Playa del Ingles 25.11. nelihenkinen perhe 1 790/viikko (Aurinkomatkat).

 

Edemmäs etelään

Arabiemiraatit  COLOURBOX2088853

Arabian niemimaa sopii kuuman ja kuivan ilmaston ystäville. Arabiemiraattien kohteista suomalaisille tutuin on miljoonakaupunki Dubai, joka nousi viime vuonna Suomessa lentopakettimatkojen kymmenen suosituimman joukkoon.

Muista kohteista esimerkiksi Ras al Khaimah sopii hyvin lapsiperheille.

Hintaesimerkkejä: Dubai 2.12. 695 euroa/viikko (Apollomatkat), Ras al Khaimah 12.10. nelihenkinen perhe 4 200 euroa/viikko (Aurinkomatkat).

Gambia COLOURBOX8742111

Manner-Afrikan pienin valtio, länsirannikolla Senegalin eteläpuolella sijaitseva Gambia on yksi aurinkovarmimpia kohteita, sanoo Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski. Tjäreborg järjestää matkoja Gambiaan marraskuun lopulta alkaen.

Gambiassa rantalomailuun voi yhdistää retkiä luonnonpuistoihin tai vaikkapa orjakaupan historiasta kertovaan museoon.

”Vaikka Gambia on kehitysmaa, siellä voi nauttia rantalomasta. Paikalliset ihmiset ovat uskomattoman ystävällisiä”, Pucilowski sanoo.

Gambiaan matkustaville suositellaan malarialääkitystä.

Hintaesimerkki: Gambia 27.11. 675 euroa/viikko (Tjäreborg).

Kap Verde KapVerdeSantaMaria_finnmatkat

Kolmentoista saaren muodostamalla Kap Verdellä Afrikan länsirannikon tuntumassa ollaan hellelukemissa vielä loka-marraskuussakin. Isoista matkatoimistoista Finnmatkat lennättää turisteja Kap Verden Salin saarelle, joka on tunnettu muun muassa suola-altaistaan.

Hintaesimerkki: Kap Verde Boavista 23.11. 795 euroa/viikko (Finnmatkat).

Kauas kaamoksesta

Thaimaa  COLOURBOX9217622

Kaukoidän suosituimman aurinkolomakohteen paras sesonki alkaa marraskuussa, ja tilaa on vielä hyvin vuoden loppuun asti. Joulusesongiksi hinnat nousevat muutamalla satasella edellisviikkoihin nähden. Eniten tarjontaa on Phuketiin.

Hintaesimerkkejä: Phuket 15.11. kahden viikon matka 1 350 euroa (Apollomatkat), Phuket 23.11. kahden viikon matka 995 euroa (Finnmatkat).

Goa COLOURBOX13675103

Intian Goalla päästään hellelukemiin ympäri vuoden. Paras aika matkustaa on marras-maaliskuussa, jolloin sataa vähän eikä lämpötila kohoa tukalaksi.

Goalle houkuttelevat etenkin pitkät hiekkarannat. Yöelämästä kiinnostuneille sopii Pohjois-Goa, lapsiperheille rauhallisempi Etelä-Goa.

Goalle matkustavien on syytä tarkistaa malarialääkityksen tarve. Jos haluaa liikkua muualla Intiassa, kannattaa tutustua ulkoministeriön matkustustiedotteisiin.

Hintaesimerkki: Goa 22.12. kahden viikon matka 1 700 euroa (Tjäreborg).

Kuuba 35731428_ML

Karibianmeren kohteista nousussa on etenkin Kuuba, missä sesonki alkaa joulukuussa. Apollomatkojen Suomen maajohtaja Eva Torran mukaan Kuuban suosiota on kasvattanut tieto siitä, että maan suhteiden lämpeneminen Yhdysvaltoihin tulee todennäköisesti muuttamaan maata.

”Vanha Kuuba tulee muuttumaan, voi olla että nopeastikin. Nyt on vielä mahdollista nähdä maa, jossa eletään 1950-lukua.”

Hintaesimerkkejä: Havanna 8.12. kahden viikon matka 2 275 euroa (Aurinkomatkat), Varadero 8.12. kahden viikon matka 1 765 euroa (Apollomatkat), Varadero 15.12. kahden viikon matka 2 270 euroa (Tjäreborg).

 

 

Matkatoimistojen hinnat ovat alkaen-hintoja, ja ne saattavat muuttua. Vilkkaan myynnin takia jutussa mainittuja lähtöjä on voitu myydä loppuun.

X