Haminan Linnoituksen joulu luo idylliset puitteet – ”Hamina julistautuu joulukaupungiksi”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Haminan linnoituksen joulu
Värien ja valojen loisto valtaa Haminan kaupungin. © Julia Kivelä
Neljän viikon mittainen tapahtumakokonaisuus lupaa erilaisia tapahtumia ja esityksiä, valoinstallaatioita sekä markkinatunnelmaa kauppatorilla.

Hamina tunnetaan ympyrä-, varuskunta- ja merikaupunkina. Nyt Haminan Linnoituksen joulu pyrkii leimaamaan Haminan myös joulukaupungiksi, ovathan puitteet mitä idyllisimmät.

Teemaan kuuluvat muun muassa historiallisen linnoituksen joulukalenteri-ikkunat, Tanelinkulman jouluseikkailu koko perheelle sekä upeasti valaistu Raatihuoneentori. Tunnelmaa Haminaan tuovat myös perinteiset jouluvalot joulutorilla, teillä ja puistoissa. Raatihuoneentorin joulukaruselli on avoinna päivittäin.

Joulukaruselliin pääsee pyörimään kahden euron maksua vastaan. © Julia Kivelä

Joulukaruselliin pääsee pyörimään kahden euron maksua vastaan. © Julia Kivelä

Tee jouluostoksia pukinpussiin!

Uutta ovat valaistulla linnoituksella sijaitsevat myyntikojut, joista voi ostaa monenlaisia käsityönä valmistettuja joulunsuloisia herkkuja sekä koriste- ja käyttöesineitä.

Profiloituakseen joulukaupungiksi kaupungin edustajat vierailivat viime vuonna Tallinnan legendaarisella joulutorilla. Siellä nähtiin yhtäläisyys kaupunkien välillä. Samaa tunnelmaa on siis tarjolla Haminan Linnoituksen joulussa. Haminalaiset kutsuvatkin joulukaupunkiaan Tallinnan pikkusiskoksi.

”Hamina julistautuu joulukaupungiksi”

”Olen asunut kymmeniä vuosia Haminassa. Koska lapseni ovat isoja, varsinainen joulufiilis on hieman hiipunut. Siksi on ollut mukavaa työni kautta saada taas tunnelmoida joulua, kun Hamina julistautuu joulukaupungiksi”, kertoo kaupungin viestintäpäällikkö Minna Nordström.

Haminan Linnoituksen Joulu 3.–21.12.2021

Juttu julkaistu ensi kerran Vivan numerossa 12/2021.

Lue myös: Nostalginen Porvoo oli Merja Tammen joulutaikojen satumaa – ”Vanhan Porvoon joulutunnelma vetää vertoja keskieurooppalaisten hansakaupunkien lumolle”

Merja Tammi, 66, iloitsee mummiudesta ja lähestyvän juhlan tuomasta lasten riemusta. <span class="typography__copyright">© Harri Vaskimo</span>

Merja Tammi, 66, iloitsee mummiudesta ja lähestyvän juhlan tuomasta lasten riemusta. © Harri Vaskimo

X