Kaipaatko matkavinkkejä kotimaahan? Vietä kesälomaasi täällä – Listasimme viisi kokemisenarvoista luontokohdetta eri puolilta maata

Jaa artikkeliTilaa Seura
Suomussalmen Hossan kansallispuisto
Suomussalmen Hossan kansallispuistossa sijaitseva Julma-Ölkky on Suomen suurin kanjonijärvi. © Marjaana Tasala / Visit Finland
Nyt on trendinä hakea matkustuselämykset läheltä. Haluaisitko lipua kanootilla pitkin peilikirkasta kanjonijärveä tai vaeltaa yöttömässä yössä läpi tuntureiden? Onnistuu Suomessa.

Minne suomalaiset haluavat lomallaan? Tässä momondon listaamat kotimaan matkailun viisi kärjessä -kohdetta:

1. Hossa, erämaan rauhaa rakastavalle

Suomussalmella sijaitseva Hossa on Suomen uusin kansallispuisto. Täällä maisemat ovat kaikkein upeimmat kanootista käsin.

2. Paraisten ulkosaaristo

Turun saariston viisi pittoreskia saarta – Berghamn, Nötö, Aspö, Jurmo ja Utö – ovat kuin toisesta maailmasta. Utö tunnetaan upeasta luonnostaan, ja sitä onkin kuvailtu Suomen kauneimmaksi saareksi.

3. Hetta-Pallas on vaeltajan valinta

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston sanoinkuvaamattoman kaunis 55 kilometrin pituinen vaellusreitti kulkee läpi tuntureiden ja kurujen. Vaikuttava etenkin syksyllä ruskan aikaan.

4. Porkkalanniemi, kaupunkilaisen pakopaikka

Porkkalanniemen eteläkärjestä Pampskatanin näköalapaikalta avautuvat uskomattomat saaristomaisemat, vain tunnin päässä Helsingistä.

5. Mustilan arboretum Kouvolassa on puutarhaharrastajan unelmapaikka

Mustilan arboretum on Suomen vanhin ja suurin puulajipuisto, jossa on myös satoja erilaisia pensaita ja perennoja.

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 7/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X