100 syytä matkailla kotimaassa pienellä budjetilla – Houkuttaisivatko Strömsö, Nurmes, Nötön saari tai Uuskaarlepyyn merenrantaidylli?

Matkailun osalta kesä on jo hyvässä vauhdissa, mutta yleinen hintojen nousu ja maailmantilanne vaikuttavat monen lomasuunnitelmiin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Moni mukava matkakohde löytyy junareitin varrelta. © Pekka Keskinen/Vr

Matkailun osalta kesä on jo hyvässä vauhdissa, mutta yleinen hintojen nousu ja maailmantilanne vaikuttavat monen lomasuunnitelmiin.
Teksti: Nina Lindén

Kotimaanmatkailu ja budjettivinkit kiinnostavat suomalaisia. Tämä selviää Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry:n tekemästä tutkimuskyselystä, jossa 53 prosenttia vastanneista kokee matkustamisen kalliiksi.

Tutkimuksessa nousi esille, että eniten kotimaan matkoilla kiinnostaa luonto (81 %). Paikkakuntien nähtävyydet sekä kulinaristiset elämykset ja ravintolat ovat myös kiinnostuksien kärkipäässä. Lomamatkan pituus on tyypillisesti 3–5 päivää.

Kotimaanmatkailu ja 100 syytä

Suoma ry:n on toteuttama 100 syytä matkailla Suomessa -kamStrömspanja tarjoaa vinkkejä ja inspiraatiota kotimaan kohteisiin. Nettisivustolta löytyy toinen toistaan ihanampia kohteita ja vinkkejä.

Jos joskus tuntuu, että ”ei mennyt niin kuin Strömsössä”, lähde katsomaan ja kokemaan millaista Strömsössä on. Paikka on todellakin olemassa, Vaasassa.

Strömsön huvila rakennus on kaunis ja todella upealla paikalla Vaasan Västervikissä.

Strömsön huvila rakennus on kaunis ja todella upealla paikalla Vaasan Västervikissä. © Visit Vaasa Mikael Nybacka

1800-luvulla rakennettu huvila on meren rannalla kauniissa pihapiirissä. Puutarhaan ja sen taideteoksiin voi poiketa tutustumaan ympäri vuoden maksutta.

Samalla reissulla voit matkustaa Uusikaarlepyyn Toisvedelle. Merenrantaidylli ja pienvenesatama ovat kesää parhaimmillaan. Café Tullmagasinet tarjolee parhaat toast skagenit.

Juttu on julkaistu ensi kerran Viva-lehden numerossa 7/2023.

Lue myös: Nurmes on kuin kätketty helmi Pohjois-Karjalassa – Kokosimme elämysvinkit matkailijoille: Koe upea luonto, kulttuuritarjonta ja perinteet!

Nurmes on matkailijan upea kotimaankohde.

Nurmes tarjoaa upeita luontoelämyksiä. Tutustu myös kaupungin kulttuuritarjontaan ja alueen kulttuuriperintöön. © Sanna Liimatainen

Lue myös: Nötö on suloinen kesäparatiisi Turun ulkosaaristossa – Lähde lautalla nostalgiselle talonpoikaissaarelle!

Nötön kesäparatiisi uinuu omassa rauhassaan – kunnes yhteysalus saapuu. <span class="typography__copyright">© Markus Ånäs</span>

Nötön kesäparatiisi uinuu omassa rauhassaan – kunnes yhteysalus saapuu. © Markus Ånäs

Lue myös: Majakkasaari Tankar on Perämeren harmaantunut helmi

Tankar on yksi Kokkolan suosituimmista luonto- ja kulttuurikohteista.

Tankar on yksi Kokkolan suosituimmista luonto- ja kulttuurikohteista. © Harri Vaskimo / Otavamedia

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X