Kouvolassa herkuttelee koko perhe! Listasimme maistuvat matkavinkit – Nauti rapsakat torimunkit, osta tuliaiseksi tuoretta lakritsia ja rentoudu erikoiskahvin äärellä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Mimosan Aito -ravintolassa herkutellaan kasvisruualla.
Mimosan Aito -ravintolassa pöydät notkuvat lounasaikaan herkullisista kasvisruuista. © Lukas Pearsall / Kouvola Innovation Oy
Kouvolasta saa kulttuurielämysten lisäksi myös herkullista ruokaa. Allun Torikahvilassa pääsee seuraamaan myös erikoisuutta, Toriokea, eli karaokea torilla.

Kouvolaan suuntaava lomailija käy varmasti herkuttelemassa kulttuurin ja kauniiden maisemien lomassa Verlan tehdasmuseon alueella, Virtakiven Saunalla tai Ankkapurhan Makasiinikahvilassa, mutta myös keskustasta ja sen lähistöltä löytyy vierailun arvoisia ravintoloita ja kahviloita.

Herkuttelija kokeilee nämä Kouvolan parhaat ravintolat ja kahvilat

Kouvolassa ei välttämättä ole tunnettua perinneruokaa, mutta näissä makuhermoja kutkuttelevissa kahviloissa ja ravintoloissa on syytä käydä.

Asuntomessujenkin Dekolaku-kohteessa on korostettu Kouvolaa lakritsikaupunkina, joten on syytä muistaa herkutella myös tuoreella lakritsilla.

1. Nauti lounaalla maukasta kasvisruokaa tai ruokaile gastropubin hämyisässä tunnelmassa

Kauppakeskus Hansassa sijaitseva Mimosan Aito on tunnettu maukkaasta kasvipainotteisesta ruoastaan, mutta ravintola sopii myös kovimman luokan lihansyöjälle.

Keskustassa myös Gastropub Betony hemmottelee ruokailijoiden makuhermoja niin lounasaikaan kuin illallisvaihtoehdoillaankin. Ravintola tarjoilee myös pienpanimo- ja erikoisoluita sekä muita juomia niin kotimaasta, Euroopasta kuin sen ulkopuoleltakin.

Mimosan Aito on erinomainen lounasravintola Kouvolassa.

© Lukas Pearsall / Kouvola Innovation Oy

2. Kahvi- ja teenautinnot syntyvät Papulaarissa

Keskustassa sijaitseva Kahviputiikki Papulaari on viihtyisä kahvila hyvällä tee- ja kahvivalikoimalla, joita voi myös ostaa mukaansa.

Papulaari on kahvilan ja kahviputiikin lisäksi teehuone ja yllätyksellinen herkkupuoti. Tuotevalikoimassa suositaan kotimaisia ja etenkin paikallisia tuotteita laatua unohtamatta.

Lounaaksi tarjolla on myös take-away-tyyliin trendikäs kvinoa-siemensekoituspohjainen ”Papulaarin kulho”, johon saa valita itse lisukkeensa.

Kouvolalaiset yrittäjät ovat yhdistäneet voimansa ja saman katon alta löytyy paljon muutakin kiinnostavaa.

Nirvana Tea & Wellness tarjoaa tuotteita ja palveluita laadukkaan teen, sekä syvärentoutushoitojen saralla.

Myös Rautaisesta olosta saat ammattimaista hierontaa, sekä paljasjalkakenkiä.

Uusia retro- ja vintage-aarteita asuntomessuvierailija voi löytää kellarikerroksen Korentotorilta viikoittain.

Kahviputiikki Papulaarissa on tarjolla kahvia ja teetä joka makuun.

© Paula Mussalo / Kouvola Innovation Oy

3. Nostalginen panimokahvila Vanha Kauppa tarjoilee Panimo Hopan artesaanioluita

Panimokahvila Vanha Kauppa ja Panimo Hopan tap-room sijaitsevat Kouvolan Kuusankoskella vanhassa viime talvena remontoidussa kaupparakennuksessa.

Kouvolan ensimmäinen pienpanimo Hoppa sijaitsee kiinteistön erillisessä piharakennuksessa T-Fordin eli Hopan tallissa. Olut pannaan 60 vuotta vanhoilla höyrykattiloilla aivan kuten ennen vanhaan.

4. Allun Torikahvilassa lauletaan Toriokea ja syödään tuoreita munkkeja auringonnousun aikaan

Unettomina öinä voi piipahtaa keskustassa kahvikupposella Allun Torikahvilassa, joka on kesäisin auki ympäri vuorokauden. Keskiviikkoiltaisin voi Hansatorilla osallistua myös karaokeen eli Toriokeen.

Aamukahvin kanssa kannattaa herkutella tuoreella munkilla.

Allun Torikahvila on persoonallinen torikahvila Kouvolan keskustassa.

© Kouvola Innovation Oy

5. Lakritsin ystävän kohteita ovat Kouvolan Lakritsin ja Kuusankosken Lakumestan tehtaanmyymälät

Vaikka lakritseja löytyy moneen makuun, se ei kuulu kaikkien suosikkeihin. Onneksi myös Kouvolan Lakritsin ja Lakumestan marmeladit ovat suussa sulavan makoisia.

+6. Kouvolan kupeesta Iitin kirkonkylän kioskilta saa kesän parhaat jäätelöt

Iitin kirkonkylän kioskille hurauttaa autolla Kouvolan keskustasta noin puoli tuntia. Kioskilla kannattaa pyörähtää vaikka matkan varrella kauniina kesäpäivänä, jos saapuu Kouvolaan Länsi-Suomesta.

X