Krabi, Bali, Barbados – lue parhaiden löhölomien esittely ja teleporttaa itsesi paratiisitunnelmiin

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Krabin rantamaisemat lukeutuvat Thaimaan kauneimpiin. Seudun komein ranta löytyy Prinsessalahdelta. © Peppe Mancuso
Lämpöä, aurinkoa ja ihana ranta lähellä palveluita – ne ovat täydellisen lepoloman tärkeimmät ainekset. Näissä kohteissa on erityisen mukava kölliä ja kerätä voimia keskellä talvea.

Krabi, Thaimaa

Valkea hiekkamatto päättyy jadenvihreään mereen. Merta täplittävät pienet, jyrkät kalliosaaret. Rannan toisessa päässä kohoavat pystysuorat karstikivijyrkänteet, osin kasvillisuuden kätkeminä. Krabin Prinsessalahdella, Ao Phra Nangilla, auringonpalvoja saa kaupan päälle todella upeat maisemat.

Rannalle pääsee Ao Nangin lomakylästä veneellä noin vartissa. Sinne pääsee myös kävellen Railay Beachiltä, joka on hotelleineen ja ravintoloineen rauhallinen vaihtoehto vilkkaalle lomakylälle.

Vieläkin loistavampi laiskottelupaikka Krabin seudulla on Koh Lantan saari pitkine, varsin ruuhkattomine rantoineen ja rentoine rantabaareineen.

Suomesta pääsee Krabille suorilla lennoilla, ja lomailipa seudulla missä hyvänsä, ruoka on hyvää, hinnat alhaisia ja tunnelma leppoisa.

Lepäilijälle sopivia puuhia ovat köllöttelyn lisäksi edulliset hieronnat ja kauneushoidot sekä saarihyppelyt veneellä asumattomille lähisaarille. Kauneimpia kohteita on Hong-saari, jonka valkea korallihiekka on kuin silkkiä.

Dominikaaninen tasavalta

Dominikaaninen tasavalta on Karibian paras pakettimatkakohde. Punta Canan loputtoman pitkällä hiekkarannalla on tilaa lepäillä ja lenkkeillä. ©PEPPE MANCUSO

Aurinkolaverin alla on paksulti puuterihiekkaa. Pään yllä kaartuu sininen taivas, ja etualalla kimaltelee akvamariini meri. Uima-allas on muutaman kymmenen metrin päässä. Lämpöasteita on lähes 30, ja kädessä on kylmä drinkki. Palmunlehvät kuiskivat. Ei ole mitään erityisiä suunnitelmia eikä ohjelmaa koko päivälle, eikä seuraavallekaan. Saa vain olla ja nauttia.

Dominikaaninen tasavalta Karibialla on loistopaikka lepolomailulle: järkihintainen ja helpon huoleton pakettimatkakohde, jonne pääsee Suomesta suorilla lennoilla. Saaren valtteina ovat mukavat ja hyvätasoiset all inclusive -hotellit, joissa ruoat ja juomat kuuluvat hintaan, samoin monet aktiviteetit – jos niitä kaipaa.

Saarella on hyvät oltavat lapsiperheille, mutta siellä on myös vain aikuisille suunnattuja hotelleita. Suosituimmat rantakohteet löytyvät saaren pohjoisrannikolta Puerto Platan alueelta ja itäkärjestä Punta Canasta. Molemmissa on komeita ja pitkiä rantoja, Punta Canassa miltei loputtoman pitkä.

Bali, Indonesia

Balilta löytyy rantojen lisäksi vehreyttä ja luonnonrauhaa. ©PEPPE MANCUSO

Kynttilöiden ja soihtujen liekit tanssivat tuulenviressä, aallot loiskivat rantaan. Hiekalle nostetun ravintolapöydän ääressä saa ihailla auringonlaskua ja herkutella päivän saaliilla: grillatulla kalalla, jättikatkaravuilla ja hummerilla. Ruokailu Jimbaranin rannalla on yksi Balin hienoista iltaelämyksistä.

Suurin elämys on silti itse saari: pitkät hiekkarannat, vehreä trooppinen luonto ja ennen kaikkea sen ainutlaatuinen ilmapiiri. Saaren tunnelmaa leimaa omintakeinen henkisyys ja mystisyys, jonka kokee kaikkialla, siis muuallakin kuin monissa temppeleissä.

Balilla voi lomailla pikkurahalla, mutta luksustakin saa kohtuuhintaan. Nautinnollisimmat puitteet lepolomaan odottavat Nusa Duan rauhallisella niemellä, joka on vähän eristyksissä muusta saaresta. Siellä on tasokkaita hotelleja, upea ranta ja koralliriutan suojaama lempeä meri.

Balilaisempaa tunnelmaa ja paikallisia ravintoloita löytää Sanurin rantakylästä. Trendikkäin rantakohde on Seminyak hyvine ravintoloineen, putiikkeineen ja yökerhoineen.

Barbados

Atlantin puolella oleva Bottom Bay on Barbadoksen kauneimpia rantoja. ©PEPPE MANCUSO

Rantavedessä voi uida pienten merikilpikonnien kanssa. Kun lähtee snorklaamaan syvemmälle, kilpikonnien koko kasvaa. Niiden kiireetön liihottelu syvänsinisessä Karibianmeressä on taianomaista katseltavaa.

Barbadoksen lähivesillä näkee helposti merikilpikonnia, mutta Paynes Bay on yksi varmimmista bongauspaikoista. Sinne kannattaa mennä aamulla ennen katamaraaniveneiden tuloa.

Rommia ja reggaeta, rentoutta ja räiskyviä värejä – niitäkin on tarjolla Barbadoksella. Brittivaikutteinen saarivaltio kelpaa maailmatähdille, mutta se ei ole pelkkä luksuslomakohde. Hotellit ovat melko kalliita, mutta muuten saari on monipuolinen myös hintatasoltaan.

Mutkatonta eksotiikkaa etsivälle rantalomailijalle Barbados on hieno paikka. Hiekkarantoja on kaikenlaisia, sekä vilkkaita että rauhallisia. Itäpuolella ovat komeat, aallokkoiset Atlantin rannat. Karibianmeren lempeät mainingit ja idylliset lekotteluhietikot odottavat länsirannikolla. Mullins Beachillä on kaikki käden ulottuvilla: rantatuolit, baarin antimet ja vesiurheiluvempaimet.

Mauritius

rantaloma

Mauritiuksella voi lekotella myös tähän tapaan. ©PEPPE MANCUSO

Tuskin mikään on rentouttavampaa kuin loikoa riippukeinussa, joka on nostettu rantaveden ylle. Toisella puolella säihkyy Intian valtameri, toisella puolella levittyy lumoava Le Morne Beach, jonka vehreitä maisemia komistaa kuvauksellinen kalliovuori.

Paratiisimaiset puitteet ja rauhaisa tunnelma – niiden vuoksi kannattaa matkata Afrikan itärannikon tuntumassa sijaitsevalle Mauritiukselle.

Hemmottelu on Maurituksella kaikki kaikessa, joten majoitukseen kannattaa panostaa. Paratiisimaiseen tunnelmaan pääsee helpoiten saaren monissa ylellisissä all inclusive -hotelleissa, jotka sijaitsevat yleensä omassa rauhassaan, kauniiden rantojen kupeessa. Niiden lukuisat ravintolat, hienot allas-alueet ja muut hulppeat puitteet nostavat lepolomailun aivan uusiin sfääreihin.

Yhden päivän voi silti viettää katamaraanilla veneillen ja snorklaillen. Idyllinen retkikohde on turkoosin meren ympäröimä pieni Île aux Cerfs -saari pehmoisine hietikoineen.

Lue myös:

Mahtava Dubai

Aaltojen rytmissä Barbadoksella

X