Lähde saarihyppelylle Helsingissä! Vallisaari, Suomenlinna ja Lonna tarjoavat mahtavia maisemia ja historian havinaa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Vallisaari
Vallisaaresta on hyvät näkymät meren yli Helsinkiin. © JULIA KIVELÄ
Vallisaari on kenties monimuotoisin luontokohde pääkaupunkiseudun saarista. Muun muassa lepakot ja lukuisat perhoslajit viihtyvät siellä.

Jos haluaa saarihyppelylle, ei tarvitse matkustaa Kreikkaan tai Kroatiaan, sillä moinen onnistuu kotimaassakin.

Helsingin alueella on noin 300 saarta, joista suurimman osan omistaa Suomen valtio. Se on puolestaan antanut niistä monet puolustusvoimien käyttöön.

Saaria on viime vuosina avattu yleisölle, esimerkiksi Vallisaari 2016 ja Isosaari 2017.

Vallisaari tarjoaa historiaa ja mahtavia maisemia. Se on kenties monimuotoisin luontokohde pääkaupunkiseudun saarista. Muun muassa lepakot ja lukuisat perhoslajit viihtyvät siellä.

Saman päivän retkikohteita

Vallisaari, Suomenlinna ja Lonna mahtuvat kaikki saman päivän retkikohteiksi, yhdellä lipulla. Kyydistä voi hypätä pois ja jatkaa matkaa oman aikataulun mukaan.

Yli sata vuotta sotilassaarena palvellut Isosaari on lintujen ja kasvien ystävien aarresaari. Lisäksi on kaksi hiekkarantaa ja saunoja. Saaressa voi myös yöpyä. Erikoisuus on 9-reikäinen golf-rata, jolla voi pelata maanantaisin.

Saarille pääsee lautoilla ja omalla veneellä.

Jarmo Nieminen: Aarresaaret-opas (Gummerus). Lautat Kauppatorilta: katso aikataulut esim. vallisaari.fi, lonna.fi.

Juttu on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 8/18.

Näin Lonnassa:

”Viime kaudella Lonnan-kävijöitä oli noin 37 000, ja määrä on kasvussa. Viime kesänä avattu yleinen puusauna on suosittu. Ravintola on auki joka päivä syyskuun loppuun asti. Ja rantakallioilta näkyy Stadin makein auringonlasku”, kehuu Lonnan ravintolatoimenjohtaja Tanja Aromäki.

X