Seuramatka: Suosikkisarjojen Yorkshire 21.–24.4.2013

Yorkshiren vehreillä nummilla on kuvattu monta rakastettua sarjaa.

Matkaohjelma:

Su 21.4.

Vierailemme myös Emmerdale-sarjan tunnetuksi tekemässä The Woolpack -pubissa.

Saavumme aamulla Manchesteriin, josta lähdemme suomalaisen oppaamme johdolla Peak District kansallispuistoalueelle.
Pysähdymme Holmfirthin kylässä, joka tunnetaan sarjasta Vielä Virtaa. Lounaan jälkeen jatkamme Emmerdale -sarjaan liittyvään Harewood House -kartanoon, jonka omistaa kuningattaren serkku, 7. Harewoodin kreivi. Harewood House on 1700-luvun herrasmieskartano, jonka upeissa huoneistoissa on mm. Chippendale-huonekaluja ja arvokkaita tauluja.
Jatkamme matkaa Yorkin kaupunkiin, majoittuminen ja yhteinen illallinen hotellissa.

Ma 22.4.

Aamiaisen jälkeen vietämme koko päivän keskiaikaisessa Yorkin kaupungissa.
Tutustumme kävellen kaupungin keskustaan, sen kapeisiin kujiin ja vanhoihin rakennuksiin.
Vierailemme mahtavassa York Minster -tuomiokirkossa, jonka rakennustyöt alkoivat jo 1200-luvulla. Iltapäivällä on myös omaa aikaa. Kaupungissa on useita viehättäviä teehuoneita ja vanhoja pubeja. Syömme yhteisen illallisen hotellissa.

Ti 23.4.
Aamiaisen jälkeen kokopäiväretki Sydämen asialla -sarjasta tuttuihin maisemiin. Suuntaamme Yorkshire Mooren nummille, jossa on tunnelmallisia pikkukyliä.
Käymme Scarboroughin merenrantakaupungissa, jossa on kuvattu televisiosarjaa Kyläsairaala.
Matkamme jatkuu Whitbyn merenrantakaupunkiin, jossa puolestaan on kuvattu monia kohtauksia Sydämen asialla -sarjasta. Whitby on tunnettu fish & chips -ravintoloistaan, joten syömme lounaan.
Matkamme jatkuu nummille ja pysähdymme Goathlandin kylään, Sydämen asialla -sarjan pääpaikkaan. Nähtävänä on kyläkauppa, huoltoasema ja tietysti pubi, Aidensfield Arms!

Ke 24.4.

Aamiaisen jälkeen lähdemme kotimatkalle kohti Manchesteria.
Pysähdymme matkalla Esholtin pikkukylään, jossa filmattiin ensimmäiset Emmerdalen jaksot ja jossa on alkuperäinen Woolpack pubi. Poikkeamme myös Hayworthin kylään, joka puolestaan tunnetaan Bronten sisaruksista. Syömme matkalla yhteisen lounaan ja ajamme Manchesterin lentokentälle.

Hinta: 1 195 €.

Hintaan sisältyy: Finnairin reittilennot turistiluokassa, ohjelman mukaiset bussikuljetukset, majoitus kahden hengen huoneissa, ohjelman mukaiset ateriat (3 x aamiainen, 2 x lounas, 2 x illallinen), ohjelman mukaiset retket ja sisäänpääsymaksut ja asiantuntijaoppaan Eija Rostronin opastukset. Lisämaksusta: yhden hengen huone 180 €. Lentoaikataulu (sitoumuksetta): Helsinki – Manchester 8.25 – 9.25. Manchester – Helsinki 17.50 – 22.30.

Varaukset ja tiedustelut

Lomalinja Ratinanlinna, Aleksanterinkatu 32, 33100 Tampere p. 010 289 8100, ryhmät p. 010 289 8101
Balderin talo, Aleksanterinkatu 12, 00170 Helsinki p. 010 289 8120, 010 289 8115. Puhelut 8,21 snt/puh + 17,04 snt/min. Palvelumaksu 15 e. lomalinja@lomalinja.fi