Lentoliput netistä – Kannattaako matka maksaa luottokortilla vai käteisellä?

Jaa artikkeliTilaa Seura
Jos lentoyhtiölle tai matkanjärjestäjälle käy köpelösti eli tulee konkurssi, saat rahasi takaisin, kun olet maksanut luottokortilla.
Jos lentoyhtiölle tai matkanjärjestäjälle käy köpelösti eli tulee konkurssi, saat rahasi takaisin, kun olet maksanut luottokortilla. © istockphoto
Lentoliput on helppo ostaa itse netistä. Miten matka kannattaa maksaa? Miten maksutavat vaikuttavat peruutusehtoihin, kun maksaa luottokortilla tai käteisellä?

”Olen oppinut ostamaan lentoliput netistä. Pitääkö se maksaa luottokortilla vai voinko maksaa sen vanhaan tyyliin käteisellä?” Näin Tarja Salo vastaa lukijalle:

Lentoliput ostetaan verkosta nykyään. Ei ole enää matkatoimistoja, kaikki pitää tehdä itse. Yksinkertainen vastaus kysymykseesi: kyllä, maksa lentoliput aina luottokortilla.

Lentoliput, hotellit, autonvuokraukset ja valmismatkat kannattaa aina maksaa luottokortilla. Jos lentoyhtiölle tai matkanjärjestäjälle käy köpelösti eli tulee konkurssi, saat rahasi takaisin, kun olet maksanut luottokortilla.

Hotelleissa on yleensä sellainen käytäntö, että sinun pitää hotelliin tullessasi luovuttaa luottokorttisi ”höylättäväksi” varmuuden vuoksi, jos vaikka tekisit jotain tuhoa. Sama juttu autovuokraamoissa. Mikäli mitään vahinkoa ei ole tapahtunut, ei kortiltakaan maksua mene.

Lue myös: Vältä ikäviä yllätyksiä! Luottokortin kuluttajansuoja antaa lisäturvan matkailijalle – ”Jos käteinen varastetaan, sitä ei saa takaisin”

Lentoliput kuukauden korottomalla maksuajalla

Ja kun maksat kalliin matkan tai lentolipun luottokortilla, saat kuukauden korotonta maksuaikaa. Näin luottokortti tuo joustoa arjen tarpeisiin. Mutta järki käteen luottokortin kanssa: älä käytä sitä holtittomasti, ettet joudu vaikeuksiin. Luotolla ostetut lennot ja matkat on nekin maksettava aikanaan.

Varsinkin silloin, kun jää pois työelämästä ja aloittaa eläkeläiselämän, pitää olla tarkkana rahojen ja luottojen kanssa. Rahaa on vähemmän kuin työaikana.

Jos matkustat paljon ja teet paljon verkko-ostoksia, voi olla järkevää käyttää kahta luottokorttia: toisella luottokortilla maksat matkat ja ostokset ja toinen yhdistelmäkortti on jokapäiväisiin tarpeisiin.

Asiantuntijoina johtava asiantuntija Hertta Hartikainen Kilpailu- ja kuluttajavirastosta (Euroopan kuluttajakeskus) ja johtaja Masa Peura, Arjen talous, OP-ryhmästä.

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 12/20.

Lue myös: Haluatko säästää lentojen hinnoissa? Ostat lentoliput edullisemmin, kun varaat ja lennät oikeana viikonpäivänä

Lue myös: Malta yllättää vierailijan! Pieni saari tarjoaa kulttuuria ja historiaa – Esihistorialliset temppelit ovat vanhempia kuin Egyptin pyramidit

Talojen julkisivuissa olevat reliefit kertovat rakennusten historiasta. Kuvan taloa koristaa Ison Britannian vaakuna.

Talojen julkisivuissa olevat reliefit kertovat rakennusten historiasta. Kuvan taloa koristaa Ison Britannian vaakuna. © viewingmalta.com

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X