Nämä ovat syyslomakohteista suosituimmat – Yhdistä aktiivinen kaupunkiloma ja leppoisat hetket rannalla

Rodos on suomalaisten ykköskohde syyslomalla.
Suomalaisten eniten suosima syyslomakohde on varsinainen kestosuosikki. Siellä turisti voi rakentaa haluamansa loman yhdistellen aineksia ranta- ja kaupunkilomasta. © Jorma Marstio / Otavamedia
Rantalomat ovat yhä suomalaisten suosiossa syyslomamatkoilla. Myös kaupunkilomien suosio lisääntyy.

Haaveiletko arkisen syksyn keskeyttämisestä ihanalla matkalla, mutta et tiedä, minne kannattaisi matkustaa? Inspiraatiota syyslomareissuun voi saada vaikkapa siitä, minne muut silloin matkustavat.

Tällä hetkellä kaupunkilomat kasvattavat koko ajan suosiotaan suomalaisten keskuudessa, mutta rantalomat houkuttelevat silti monia juuri loppusyksyn kylmässä ja pimeydessä.

Matkatoimisto TUI:n top 5-listasta ilmenevät suomalaisten viisi suosituinta syyslomamatkakohdetta.

Vaikka muun muassa Lontoo, Rooma ja Barcelona keräävät yhä enemmän suomalaismatkailijoita syyslomalla, suosituimmat viisi kohdetta ovat edelleen sellaisia, joissa auringosta ja lämmöstä pääsee takuulla nauttimaan.

Arvaatko, mikä saari löytyy listan kärjestä?

5. Antalyan rannikko Turkki

Viidenneksi suosituin kohde on Turkin Antalya. Välimeren Antalyanlahden rannikolla sijaitseva kaupunki sopii auringossa rantahiekalla rentoutumiseen mainiosti.

Kuumin aika Antalyassa on kesällä, mutta vielä syys-lokakuussakin päästään päivällä noin 25 asteeseen. Kohde sopii hyvin myös lapsiperheille, jotka usein matkustavatkin juuri syyslomalla. Suosituimpana rantana pidetyn noin kilometrin mittaisen Lara Plajin lähellä on myös vesipuisto.

4. Gran Canaria Kanariansaarilla

Neljänneksi suosituin syyslomakohde, Gran Canaria, on Kanariansaarista kolmanneksi suurin. Saarelta löytyy useita kauniita, turkoosin veden ja vaalean hiekan värittämiä rantoja.

Saaren pohjoisosassa olevassa Las Palmasissa on useita kilometrejä pitkä ranta, Las Canteras. Toinen, hyvin suosittu ranta, Playa del Inglés, ulottuu Maspalomasin hiekkadyyneille.

Päivälämpötila on Gran Canarialla syys-lokakuussa 25 asteen tienoilla.

3. Teneriffa suurin saari Kanarialla

Kolmannelta sijalta löytyvä Teneriffa on monipuolinen matkakohde. Se soveltuu niin auringonpalvontaan rannalla kuin historiallisten kaupunkien, vuoristokylien ja puutarhojen ihailemiseenkin. Teneriffa on Kanariansaarten suurin saari.

Syys-lokakuussa Teneriffalla on yleensä miellyttävän lämmintä. Päivälämpötila on noin 25 ja 30 asteen välillä.

2. Kreeta Kreikassa

Suomalaisten toiseksi suosituin syyslomakohde on Kreikan suurin saari Kreeta. Sieltä löytyy niin aurinkoa, hyvää ruokaa kuin vilkas yöelämäkin.

Yksi turistien keskuudessa suosittu kaupunki Kreetalla on Agios Nikolaos, jossa on ostoskatuja sekä vaikuttavia rantabulevardeja. Upeita hiekkarantoja on myös Hanian kaupungissa, josta turisti voi löytää lisäksi Venetsialaisen sataman.

Lämpötila on Kreetalla yleensä syyskuussa noin 25 astetta ja lokakuussakin vielä hieman yli 20 astetta.

1. Rodos on lomailijoiden kestosuosikki

Kaikista suosituin syyslomakohde suomalaisten keskuudessa on TUI:n listan mukaan todellinen kestosuosikki, Kreikan Rodos. Siellä yhdistyvät luontevasti ranta ja kaupunki, joten matkailijan ei tarvitse valita vain toista.

Rodos on noin 120 000 asukkaan saari Egeanmerellä, lähellä Turkin rannikkoa. Saarella on peräti 40 rantaa – löytyy niin tyhjiä luonnonrantoja, suojaisia poukamia kuin suosittuja turistirantojakin.

Rodoksella on myös keskiaikainen vanhakaupunki, joka on yksi Unescon maailmanperintökohteista.

Suomalaisten rakkaus Rodosta kohtaan näkyy myös kohteessa: ravintoloissa on suomenkielisiä ruokalistoja ja lääkäripalveluitakin tarjotaan suomeksi. Saarella asuu kohtalaisen suuri suomalaisyhteisö.