Nauti rauhasta, unohdu hamamiin - Seura testasi Järvisydän-kylpylän Saimaan rannalla

Rantasalmen Järvikylpylä on tehty rentoutumiseen, ei äänekkääseen loiskutteluun. Kylpylän sisätilat uppotukkeineen ovat Suomessa ainutlaatuiset.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Järvisydän-kylpylä on omanlaisensa miljöö.

Rantasalmen Järvikylpylä on tehty rentoutumiseen, ei äänekkääseen loiskutteluun. Kylpylän sisätilat uppotukkeineen ovat Suomessa ainutlaatuiset.
(Päivitetty: )
Teksti:
Milla Ollikainen

Mitä tulee mieleen sanasta kylpylä?

Ehkäpä kloorilta haisevia altaita, valkoisia kaakeleita, tungosta ja korvia raastavaa melua.

Hotel & Spa Resort Järvisydämen kylpylä Saimaan rannalla Rantasalmella on näiden mielikuvien vastakohta. Siinä yhdistyy kaksi isoa trendiä: ekologisuus ja luksus.

Kylpylä avattiin viime maaliskuussa. © Järvisydän

Lämpöä kylpylä saa järvenpohjan alla kiemurtelevista maalämpöputkista, ja aurinkokennokenttäkin on valmistumassa.

Järvikylpylä on omiaan nimenomaan rentoutumiseen: altaat soveltuvat virkistäviin pulahduksiin, eivät niinkään uimiseen.

Rauhallisen tunnelman ja kauniin sisätilan lisäksi Järvikylpylässä on tavallisesta suomalaiskylpylästä poikkeavia erikoisuuksia, kuten suolahuone, hamam tai myrskysuihku. Suihku on saanut nimen Asta Itä-Savossa vuonna 2010 riehuneen myrskyn mukaan.

Saunoja on tietysti useita erilaisia. Ne sijaitsevat kaikki allasosastolla eli ovat yhteissaunoja, joissa käydään uimapuvut päällä. Lisäksi allasosastolla voi välillä vain oleilla, ja pyyhkeen tai kylpytakin voi ottaa mukaan. Se tuntuu yllättäen ihan luontevalta.

Vaikka Järvikylpylässä nimenomaan oleillaan, pikaisella tutustumiskäynnilläkin meni yllättävän pitkään paikan kaikkien herkkujen kokeilemiseen. Erityisesti hamam-huoneeseen teki mieli unohtua: lämpimillä penkeillä makoilu on suomalaisittain eksoottinen ja todella rentouttava kokemus.

Kylpylässä on pieni lastenosasto, jossa viihtynevät taaperoikäiset lapset. Isommille lapsille aktiviteettejä ei oikein ole, mikä saattaa olla tarkoituskin. Maanantaista lauantaihin Järvikylpylässä on lisäksi alaikäisiltä rauhoitettu jakso kello 18-20.

Järvikylpylä on hintava: aikuisten lippu maksaa 29,90, eläkeläisten 18,90 euroa (lipun hinta sisältää pyyhkeen). Toisaalta kylpylä on Suomessa varsin erikoislaatuinen.

Lisäksi koko paikalla on tarina.

Uppotukki-ukki

Järvisydän sijaitsee Porosalmessa, kymmenisen kilometriä Rantasalmen keskustasta Varkauteen vievän tien varressa. Hotellia ja kylpylää pyörittävä Heiskasen pariskunta on Järvisydämessä jo 11. sukupolvi – Heiskaset ovat hääränneet Porosalmessa 1600-luvulta asti, jolloin paikalla oli kestikievari.

Niin hotellin kuin kylpylänkin rakennuspuina on käytetty Saimaan pohjasta kaivettuja uppotukkeja: valtavia ja satoja vuosia vanhoja hakopuita. Tanja Heiskanen kertoo, että niitä sukelteli harrastuksenaan Järvisydämen nykyisen yrittäjän Markus Heiskasen isoisä.

Ihan isoisän sukeltamia eivät kaikki Järvisydämen uppotukit toki ole: niitä on käytetty Järvisydämen sisustukseen seitsemän tukkirekallisen verran.

Uppotukkeja on Järvisydämen saunoissakin. © Järvisydän

 

X