Vietä täydellinen rantaloma Kanariansaarilla - esittelemme neljän saaren parhaat kohteet

Kanariansaarilta löydät unelmiesi rannan, vietätpä lomaa aurinkotuolissa tai surffilaudan päällä. Poimi talteen vinkit neljästä suositusta rantakohteesta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Suosittu Famaran uimaranta Lanzarotella on auringon laskiessa kaunis kuin postikortti.

Kanariansaarilta löydät unelmiesi rannan, vietätpä lomaa aurinkotuolissa tai surffilaudan päällä. Poimi talteen vinkit neljästä suositusta rantakohteesta.
(Päivitetty: )
Teksti: Eveliina Lauhio

Vamos a la playa! Se on espanjaa ja tarkoittaa mennään rannalle.

Kanarialla huudahdukselle on käyttöä, sillä lämpötila ikuisen kesän saarilla on melkein aina yli +20 astetta.

Kanariansaaret tarjoavat kauniita ja pitkiä hiekkarantoja, dyynejä, rauhallisia poukamia, kaupungin vilinää ja erilaisia vesiurheiluaktiviteettejä.

Las Palmasin kaupungin sykkeessä

Ranta- ja kaupunkiloman ystävän kannattaa suunnata Gran Canarialle. Las Palmasissa sijaitseva Las Canterasin hevosenkengän muotoinen uimaranta sykkii elämää aamusta myöhäiseen iltaan. Kaupungin suuntaisesti levittyvää rantaa on tituleerattu koko Espanjan parhaimmaksi.

Hevosenkengän muotoista Las Canterasin rantaa Gran Canarialla on kehuttu koko Espanjan parhaimmaksi. ©MIRA SAVOLAINEN

Noin neljä kilometriä pitkää rantaa reunustaa lähes koko matkan rantakatu, jonka varrella on kauppoja, viehättäviä kahviloita ja korkeatasoisia ravintoloita. Rannan leveys on noin 25–100 metriä riippuen nousu- ja laskuvedestä.

Las Canterasin rannalla meri on tyyni ja sää lämmin ympäri vuoden. Rannan lähellä oleva laavariutta toimii aallonmurtajana ja suojelee hiekkaa sekä meren elämää. Suotuisien olosuhteiden ja kirkkaan veden takia ranta on suosittu snorklauspaikka.

Rannalla kohtaavat niin lekottelijat kuin urheilijatkin. Aamuisin, ennen kuin aurinko porottaa liian voimallisesti, lenkkeilijät nauttivat upeista maisemista. Rannalla on myös hyvät mahdollisuudet esimerkiksi SUP-lautailuun ja melomiseen.

Erityisesti viikonloppuisin paikalliset ja turistit kokoontuvat rannalle nauttimaan sen hyvästä ravintolatarjonnasta.

Ranta on aivan erityisen kaunis iltavalaistuksessa, kun kuu luo hopeisen sillan merenlahdelle.

Las Canterasin rannalle pääsee kätevästi bussiyhteyksillä ympäri saarta. Lähin bussiasema on nimeltaan Santa Catalina. Ranta soveltuu myös liikuntarajoitteisille, ja käytettävissä on pysäköintialue, pukuhuoneet ja suihkut.

Fuerteventuran hiekkadyynien katveessa

Fuerteventuran kullankeltaisten rantojen ehdoton helmi on Corralejon kalastajakylästä kuuden kilometrin päässä sijaitseva hiekkadyynialue. Oman rauhallisen rantapaikan löytäminen kumpuilevien dyynien katveesta on suhteellisen vaivatonta.

Kultahiekkaisella Corralejon rannalla Fuerteventuralla voi nauttia vesiurheilusta tai löytää oman rauhallisen rantapaikan hiekkadyynien katveesta. ©ISTOCK

Corralejo sopii useiden harrastusmahdollisuuksien ansiosta erityisesti matkailijoille, jotka haluavat lomaltaan muutakin kuin rannalla makaamista. Surffausmahdollisuudet ovat hyvät, ja lähistöllä on useita surffikouluja, joista voi ottaa tunteja tai vuokrata varusteita.

Rannalla voi harrastaa myös esimerkiksi purjelautailua, sukellusta ja leijalautailua. Merestä voi nauttia myös kajakin tai katamaraanin kyydissä, ja onnekkaimmat voivat bongata delfiinejä.

Dyyneille pääsee kätevästi paikallisbussilla Corralejon kylästä.

Pyörällä matkan taittaa noin puolessa tunnissa. Myös vuokra-autolla on helppo tulla dyyneille, sillä parkkipaikkoja on reilusti tien vieressä.

Famaran ranta on surffareiden paratiisissa

Lanzaroten ylpeys on viiden kilometrin mittainen, kultahiekkainen Famaran ranta. Se sijaitsee Chinijon saariston luonnonpuistossa La Caleta de Famaran kalastajakylän ja Famaran vaikuttavien rantakallioiden välissä saaren luoteisosassa.

Jylhät kalliot reunustavat Famaran uimarantaa Lanzarotella. ©123RF

Rantaa rajaavat jylhät ja korkeat kalliot. Ranta näyttäytyy koko loistossaan laskuveden aikaan. Silloin vesi muodostaa hiekkaan ohuen kalvon, joka heijastaa taivaan ja kalliot suuren peilin lailla. Erityisesti auringon laskiessa ranta on maalauksellinen kuin postikortti.

Famaran rannalla tuulee lähes aina, minkä takia ranta on surffareiden ja leijalautailijoiden suosiossa. Rannalla voi urheilla myös ilmassa: hypätä nousuvarjon kyytiin tai lähteä riippuliitämään kallioilta.

Famaran ranta Lanzarotella on erityisesti surffareiden suosiossa suotuisien tuulien takia. ©ISTOCK

Vaikka La Caleta de Famaran kalastajakylä tarjoaakin monenlaisia palveluita, kuten kauppoja ja ravintoloita, ranta on sijaintinsa vuoksi välttynyt tungokselta. Rentoa rantaelämää ja omaa rauhaa kaipaavalle Playa Famara on erinomainen vaihtoehto.

Ranta sijaitsee noin 25 minuutin ajomatkan päässä Lanzaroten lentokentästä. Lentokeltältä Famaraan menee myös harvakseltaan busseja.

Las Vistasin hienolla hiekalla

Useimmat Etelä-Teneriffalla lomaansa viettävät löytävät itsensä Las Vistasin hienohiekkaiselta uimarannalta. Playa de las Americasin ja Los Cristianosin lomakeskusten välillä sijaitseva ranta on täynnä palveluita: ravintoloita, kahviloita, baareja ja kauppoja.

Kanariansaaret

Etelä-Teneriffalla sijaitseva Las Vistasin hienohiekkainen ranta on sopiva auringonoton lisäksi myös monenlaiseen urheiluun. ©123RF

Vilkasta hotellialuetta reunustava ranta on kätevä esimerkiksi lapsiperheille. Rannalla on otettu hyvin huomioon liikuntarajoitteiset. Ravintoloiden lisäksi rannalta löytyvät suihkut ja WC:t.

Las Vistas tarkoittaa suomeksi ”näköaloja”. Rannan edustalla sijaitsevan San Telmon ostoskadun ravintoloista avautuukin huikea näkymä merelle. 850  metriä pitkä rantaviiva on rauhallinen aallonmurtajien ansiosta, ja vesi on matalaa.

Jos pelkkä auringonpalvonta ei riitä, rannalla voi harrastaa monenlaista urheilua, tarjolla on muun muassa lentopallokentät.

Rannan maamerkki on merivettä ilmaan syöksevä suihkulähde.

Las Vistas on kävelymatkan päässä Playa de las Americasin ja Los Cristianosin lomakeskuksista.

Lue myös:

Viva: Varjoliitoa Teneriffan vuoristomaisemissa

Muista rannalla

  • Ranta on helppo paikka pitkäkyntisille. Mukana kannattaa pitää mahdollisimman vähän arvotavaraa.
  • Varkaiden lisäksi rannalla harmia voivat aiheuttaa lasinsirut ja meduusat. Katso siis, mihin astut.
  • Vuorovesi ja tuulet voivat yllättää. Noudata aina rantojen varoituksia. Vihreä lippu tarkoittaa uimisen olevan sallittua, keltainen lippu uimisen olevan sallittua omalla vastuulla ja punainen lippu merkitsee uimakieltoa.
  • Kanariansaaret sijaitsevat samalla leveysasteella kuin Marokko, joten aurinko paistaa voimakkaasti. Muista käyttää tarpeeksi korkeita suojakertoimia ja suojata ihosi myös vedessä.
X