Matkanjärjestäjät paljastavat suomalaisten ikisuosikit ja uudet lomakohteet – Houkuttaisiko sinua Italian Gardajärven Limone ja Torbole?

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Mallorcan kutsuvat rannat vetävät väkeä. © Niclas Mäkelä
Mallorcan kutsuvat rannat vetävät väkeä. © Niclas Mäkelä
Koronan jälkeen suomalaiset ovat jälleen suuntaamassa takuuvarman auringon alle. Suosikk­ikohteita ovat Kreikka ja sen saaret, Espanja ja Turkki, joka on tekemässä vahvaa nousua lomakohteiden kärkeen.

”Meidän puolelta ehdottomasti suurin kohde on Kreikka ja siellä Kreeta ja Rodos. Toisena tulee Espanjan Mallorca ja Costa del Sol, jonne tehdään paljon omatoimimatkoja. Näiden jälkeen tulee Kypros”, kertoo Tjäreborgin maajohtaja Jessica Virtanen.

Kreikka on ollut vuosia suomalaisten suosikkikohde. Syitä Virtasen mukaan on muun muassa rento meininki ja ystävälliset ihmiset.

Turkki on viime aikoina tehnyt myös vahvaa nousua matkavarauksissa. Ukrainan sodalla on ollut Virtasen mukaan siinä mielessä vaikutusta, että esimerkiksi Kroatia tulee hieman hitaammin perässä eikä Bulgariaa ole myynnissä ollenkaan. Syynä lienee puhtaasti maantiede.

”Ukrainan tilanteen vuoksi meillä ei ole kesäkohteissa ollenkaan Bulgariaa, koska kiinnostusta sinne ei ole ollut. Ihmiset suuntaavat enemmän Etelä- ja Länsi-Eurooppaan.”

Antalyan värikkäät sateenvarjot piristävät. <span class="typography__copyright">© iStock</span>

Antalyan värikkäät sateenvarjot piristävät. © iStock

Mallorcan paluu

Myös TUI:lla suosituimmat kohteet kesällä ovat Rodos, Kreeta ja Turkin Antalya. Kovassa suo­siossa ovat etenkin Kreikan pienet kohteet, kuten Samos, Kos ja Italiassa Sisilia.

”Kesän matkoja löytyy vielä, mutta jos haluaa tiettyyn hotelliin niin ajoissa kannattaa toimia. Omissa konseptihotelleissamme on vain tietty määrä esimerkiksi swim up -huoneita, joista pääsee suoraan uimaan. Ne ovat nyt tosi suosittuja ja ne myydään usein ensimmäisinä”, vinkkaa TUI Finlandin viestintäpäällikkö Laura Aaltonen.

Moni matkustaa ulkomaille ensimmäistä kertaa pariin vuoteen ja pandemian ajalta säästöön on saattanut jäädä rahaa.

”Hotellilta halutaan ehkä vähän enemmän. Varataan vähän parempi huoneluokka tai sitten vaikka se all inclusive -loma.”

Aaltonen nostaa esiin myös vanhan tutun Mallorcan, joka on jo Ruotsissa ollut hetken aikaa posh-kohde.

”Meillä siinä on vielä ehkä pieni kaiku 90-luvun turistikohteena, mutta Mallorca on tehnyt uutta tulemista jo pidemmän aikaa.”

Italia ja Kypros tulossa

Myös Aurinkomatkoilla myydyimpien listalla ovat tutut kohteet: Kreikka ja Kreikan saaristo, Espanjan Aurinkorannikko, Mallorca ja Turkki.

”Kysyntä näihin kohteisiin on ollut jo niin suurta, että olemme lisänneet kapasiteettia. Viime vuosina ihmiset ovat varanneet aika lyhyelläkin aikajänteellä lomamatkoja. Nyt näkyy selvästi se, että matkoja varataan taas jo myös sitä seuraavaa lomakautta ajatellen”, kertoi Aurinkomatkojen ja Finnairin viestintäpäällikkö Mari Kanerva.

Kesän matkat ovat täyttyneet jo hyvää vauhtia, mutta matkalle pääsee vielä.

”Euroopassa näkyy yleisesti se, että tästä tulee vilkas matkustuskesä. Kohteiden määrää kun katsoo, niin meillä on nyt jopa enemmän kohteita kuin ennen pandemiaa. Muutamia uutuuskohteitakin on, kuten Italian Garda­järven Limone ja Torbole, sekä Kypros, jossa on neljä lomakohdetta.”

Monella saattaa olla mielessä se tuttu ­suosikkikohde, jonne haluaa tänä kesänä ­palata parin vuoden pandemiapaussin jälkeen. Trendinä näkyy myös se, että ­suomalaiset haluavat panostaa kesälomaansa.

”Saatetaan varata kymmentä päivää tai kahta viikkoa tai vähän parempaa hotellia. Lomaan selvästi satsataan enemmän.”

Monet suuntaavat tuttuihin kohteisiin nyt, kun koronarajoitusten jälkeen matkustamisesta on tullut helpompaa. Vaikka vanhat suosikit houkuttelevat yhä, muutamia uutuuskohteitakin löytyy.

Lue myös: Amalfin rannikko lumoaa Italiassa – Supertähtien lomakohteessa voi lomailla myös tavallisen turistin budjetilla

Limonen pittoreski satama ihastuttaa. © iStock

Limonen pittoreski satama ihastuttaa. © iStock

X