Lappeenranta hurmaa makumatkailijankin – Palkittua kahvia, välipalaviettelyksiä ja vanhoja taloja

Lappeenrantaan kannattaa poiketa vaikka vähän lesommalle kahville ja italialaiselle gelatolle.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kävelykadulta voi ­vetäytyä jäätelölle 200 vuotta vanhan Tasihinin talon sisäpihalle. Talon ­rakennutti venäläinen kauppias. Kauppakatu 25.

Lappeenrantaan kannattaa poiketa vaikka vähän lesommalle kahville ja italialaiselle gelatolle.
Teksti:
Tarja Penttinen
Kuvat:
Manki Penttinen

Kun Lappeenrannan Linnoitukselle lähtee kapuamaan Hiekkalinnan suunnasta, rinteessä kietoutuu paahtuvien kahvinpapujen aromikkaaseen ja hapokkaaseen tuoksuun. Kaukaisilta tuntuvat vanhat otsikot, ­joissa uutisoitiin Kaukaan tehtaan hajupäästöjen valtaamasta Lappeenrannasta.

Satamatie 6 tarjoilee moderneja makuja historiallisessa miljöössä.

Lappeenranta, palkitun kahvin kaupunki

Nykyaika on tässä, pienpaahtimo Lehmus ­Roasteryssa, joka kätkeytyy vanhaan vuonna 1914 rakennettuun punatiiliseen hevostalliin.

Sen kylkiäisessä Satamatie 6 -kahvilassa sykkii uuden vuosituhannen 20-luku ja industrial-tyyli: rustiikkista puuta, beto­nilattioita ja tiiltä. Vetyjen ja ­atomien mekassa on tarjolla granolakuppeja, jäävadelmamatchalattea ja mocktaileja.

Talon historiasta hevostallina muistuttaa talli­miehen eväsleipä, jossa paikallinen kauraleipä kohtaa fetajuuston, peston ja savuisen BBQ-kastikkeen. Lattessa maistuvat tiskin takana sijaitsevassa paahtimossa paahdetut tummat Sammonlahtipavut.

Eikä täällä kainostella, kuppeihin lorautetaan ”lesompaa” kahvia. Monet kärkisijat Helsinki Coffee -festivaalilta ovat nostaneet kahvilan itsetuntoa.

Satamatie 6, Satamatie 6

Lappeenrannan Majurskan herkkuja.

Vanha upseerien pesäpaikka

Vanhassa upseerien pesäpaikassa on tarjolla vänrikin viettelystä, lotan lumousta ja luutnantin lupausta – juomia Majurskan listalla.

Kahvila tihkuu vanhanajan tunnelmaa raskaine samettiverhoineen, räsymattoineen, ryijyineen ja vanhoine jalkalamppuineen. Vaimea puheensorina säestää herkuttelua klassikkotuotteella, omena- tai vadelmatortulla, jonka niskaan on kaadettu paksua vaniljakastiketta.

Majurska, Kristiinankatu 1

Lue myös: Lappeenranta on upea kesäkaupunki täynnä historian havinaa – Nämä piilotetut helmet kannattaa kokea

X