Tyylituomari

viikon pukeutuja

Tällä palstalla Sami Sykkö tuulettaa tunnettujen ja ajankohtaisten suomalaisten vaatekaappeja.

Kuuma tapaus

Saunayrittäjä Jasper Pääkkösen tyylimittari sojottaa hiukan ylöspäin.

Jasper Pääkkösen tyyli on ollut Tyylituomarille niin sanotusti märkä klapi – en ole aina ihan syttynyt, eikä uunini ole käynyt kuumana. Pääkkösen raameilla ja kasvoilla olisi helppoa näyttää maailmanluokan filmitähdeltä, mutta hänpä pukeutuu kuin yrittäisi peittää komeutensa.

Ehkä hiukan dramatisoin (sopinee teemaan, onhan Pääkkönen näyttelijä), kun kysyn: missä vika?

Ainakaan se ei ole Pääkkösen esteettisessä silmässä. Hän on juuri rakennuttanut kaverinsa kanssa Helsingin rantaviivalle saunan, joka on häikäisevän hieno ja kohottaa koko kaupunkikuvaa. Pääkkösellä on siis ymmärrystä muodoille, materiaaleille ja mittasuhteille. Lisäksi hänen juhlapukeutumisensa on ollut aika hienoa.

HYVÄ JASPER! Oikein onnistunut juhla-asu, vaikkakin kiukaalle on heitettävä kysymys: onko samettitakki kutistunut vai sen kantaja kasvanut?

PERUS-JASPERIA Ylen harmaa yleisilme. Luojalle kiitos taivaansinisistä kengistä!

SUOSITTELEMME Lapuan kankureiden kalapyyhkeet osuvat kalastavalle saunayrittäjälle kuin koukku hauen leukaan

TÄHTIHETKIAsuvalinta, jolle on helppo lämmetä. Punainen smokkitakki ja T-paita – pakoton, kutkuttava, kuuma ja kuumottava kombinaatio.

JASPER KOMPUROI Tyylituomari karsastaa, jos vaatteissa on kaikenmaailman kirjoituksia. Mutta pyörä ja jalkineet ovat tosi kivat!

JOS PIDÄTTE JASPERISTA, PIDÄTTE LUULTAVASTI MYÖS Brad Pittistä. Miehillä on sydäntensärkijän ulkonäkö ja hyväntekijän luonne. Jasper on taistellut uhanalaisten kalojen ja Brad esimerkiksi köyhien afrikkalaisten puolesta.

POIKKEUS SÄÄNTÖÖN Tällä kokonaisuudella Jasper ei kalastele tyylitietoisen yleisön suosiota. Mutta perhokalastajalle se on toki passeli puku.

Sami Sykkö on muotikommentaattori, jonka sydämen eleganssi saa sykkimään.

tiia ahjotuli, karoliina ek, pekka mustonen ja miguel vera/om-arkisto, bulls, lehtikuva