Äitienpäivän kirje äidilleni: Yhdeksän syytä kiittää

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kiitos muun muassa siitä, että kun olin vielä lastenrattaissa, puit päähäni kolme hattua päällekäin.

Hei äiti.

Tämän vuoden äitienpäivänä saamme nauttia yhdessä aamukahvit, ja ehkä saat minulta jonkin pienen lahjankin. Ajattelin kuitenkin, että nyt jos koska olisi hyvä aika muistaa sinua lisäksi ihan julkisella kiitoskirjeellä.

Kiitos siitä, että kun olin vielä lastenrattaissa, puit päähäni kolme hattua päällekäin, koska et uskonut yhden tai edes kahden lämmittävän varmasti tarpeeksi.

Kiitos siitä, että vaikka opiskelit itsellesi ammatin ja sait oman alasi töitä, jäit silti kanssani kotiin kun huomasit, etten ollenkaan viihdy päivähoitopaikassani. Minä kun olin tottunut aina ennenkin olemaan sinun kanssa päivät kahdestaan kotona.

Kiitos siitä, että kun minua pilkattiin koulussa isopäiseksi, sinä lohdutit sanomalla, että isoon päähän mahtuu isot aivot.

Kiitos siitä, että kun 16-vuotiaana halusin liittyä kokoomusnuoriin, puhuit minut eroon aikeistani. Enhän minä tiennyt puolueista tai politiikasta silloin mitään. Olin vain törmännyt messuilla kokoomusnuorten infopöytään, ja siellä päivystäneet tytöt puhuivat kokoomuksesta niin kivasti. Sait minut ymmärtämään, ettei minun ollut aika sännätä suin päin politiikkaan.

Kiitos siitä, että kun ysiluokan päättötodistukseni keskiarvolla 7,55 en päässyt sisään Salon lukioihin (alaraja oli 7,6), kävit henkilökohtaisesti tapaamassa lukion rehtoria ja puhumassa minut sisään. Samalla kaksi muutakin 7,55:n keskiarvon hakijaa otettiin sisään.

Kiitos siitä, että kun 17-vuotiaana halusin keskeyttää lukion ja lähteä vapaaehtoiseksi armeijaan, sait minut ylipuhuttua siitäkin päähänpistosta. Parikymppisenä halusin jo itse sivariin, ja pidän kehitysvammaisten lasten peruskoulun autokuskina viettämääni vuotta elämänkokemuksen kannalta yhtenä parhaista vuosistani.

Ja kiitos, kun aina Facebookissa jaat pyytämättä jokaisen päivitykseni. Ja kiitos kun liityit Twitteriin ja ryhdyit seuraamaan siellä pelkästään minua.

Kiitos niistä kaikista hyvistä elämänohjeista ja neuvoista, joista puolia en noudattanut ja puolia en enää muista.

Kiitos kaikesta mitä olet sanonut, tehnyt ja ollut. Olet paras äiti mitä minulla on koskaan ollut.

X