Vuosien 2015 & 2016 paras radiokanava valittu

Jaa artikkeliTilaa Seura

Koska näin alkuvuodesta on tapana jakaa kaikenlaisia ”vuoden paras se-ja-se”-palkintoja, myös täällä Oletteko muuten huomanneet –blogin toimituksessa intouduttiin valitsemaan vuoden parasta radiokanavaa.

Ja koska se kerran on mahdollista, palkinto myönnetään sekä vuodelta 2015 että vuodelle 2016.

Palkinnon saa — tattadadaa — Yle Puhe!

Tässä palkintoraadin perustelut:

1. Yle Puhe on Suomen paras urheilukanava. Olen melko innokas seuraamaan sekä jääkiekon SM-liigaa että jalkapallon Veikkausliigaa. Yleisimmät kanavani siihen ovat vuosikausien ajan olleet radion Jääkiekkokierros ja Jalkapallokierros, toki yhdessä Ylen teksti-tv:n kanssa. Vasta vuosi sitten Sanoman maksullinen Ruutu+ korvasi Jääkiekkokierroksen pääasiallisena keinonani seurata matseja, mutta edelleen esimerkiksi autoillessa on radio täysin lyömätön.

2. Yle Puheelta ei tule musiikkia. Jos haluan kuunnella musiikkia, valitsen esittäjät ja kappaleet itse. Myös esimerkiksi Radio Suomi, YleX, Bassoradio ja Radio Helsinki lähettävät monia sinänsä hyviä ohjelmia, mutta niiden kompastuskivenä on aina ennemmin tai myöhemmin soimaan pärähtävä musiikki, joka saa ainakin tämän kuuntelijan haluamaan kanavan vaihtamista.

3. Yle Puheelta ei tule mainoksia. Koska ymmärrän miten asiat etenkin mainosrahoitteisessa mediassa toimivat, en todellakaan ole mikään mainosten vihaaja tai edes vastustaja. Mainokset ovat periaatteessa hyvä asia.
Joskus mainokset ovat tosi oivaltavia ja ilahduttavia. Joku miljoonatta kertaa soiva kaalimato.comin mainos ei sitä ihan vain esimerkiksi kuitenkaan ole.
Eli jos valittavissa on hyvä kanava ilman mainoksia tai hyvä kanava mainosten kanssa, valitsen kanavan ilman mainoksia.

4. Yle Puheelta tulee Perttu Häkkisen ja Panu Hietanevan ohjelma Perttu Häkkinen. Se taitaa olla viimeisen reilun vuoden aikajanalta paras radio-ohjelma, jonka tiedän.

Useinhan jossain päin nettiä joku valittaa, että Ylessä tehdään sitä ja tätä ”minun verovaroilla”. No, minulle tulee usein Häkkisen ohjelmaa kuunnellessa mieleen, että ai hitto miten hienoa, että tämmöistäkin tehdään minun verovaroilla. Erityisesti mieleen ovat jääneet Pekka Siitoin –aiheinen lähetys, profeetta Jouko Pihon vierailu lähetyksessä, Kainuu-trilogia ja Lappi-trilogia.

5. Yle Puheelta tulee myös Jari Sarasvuon ohjelma. Sarasvuo on kaveri, josta jokaisella tuntuu olevan mielipide. Minullakin oli, mutta sitten kuuntelin hänen radio-ohjelmiaan, tapasin hänet ja juttelin hänen kanssaan. Mielipiteeni muuttui.

Luen parhaillani Sarasvuon uusinta kirjaa Välähdyksiä pimeässä ja pimeitä välähdyksiä. Se on viihdyttävä ja mielenkiintoinen kirja, joka kertoo paitsi Sarasvuosta itsestään, myös suomalaisesta yhteiskunnasta yrittäjän ja media-ammattilaisen silmin. Suosittelen kirjaa kaikille. Suosittelen myös Sarasvuon tapaamista. Todella inspiroiva ihminen.

Kuinka aloittaa haastattelu.

X