Emättimen kuivuudesta ja muista intiimialueen ongelmista kehtaavat suomalaisnaiset puhua avoimesti – Vain joka viides pitää aihealuetta tabuna

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© iStock
Suomalaisnaiset haluavat myös, että intiimialueen hyvinvointia käsiteltäisiin enemmän mediassa.

Kansainvälisten tutkimusten vertailu osoittaa, että suomalaiset suhtautuvat avoimemmin intiimialueiden ongelmiin kuin verokkiryhmät Englannissa, Hollannissa, Saksassa ja Puolassa.

Kansainvälisistä tutkimuksista selviää, että kuusi kymmenestä kokee edelleen, että esimerkiksi emättimen kuivuudesta on vaikea puhua. Suomalaisnaiset ovat avoimempia verrokkiryhmään verrattuna puhumaan intiimialueen terveysongelmista.

Vain 21 prosenttia suomalaisnaisista pitää aihetta  tabuna

Saksassa 67 prosenttia nuoremmasta kohderyhmästä piti aihetta tabuna koko maan keskiarvon ollessa 43 prosenttia. Englannissa, Hollannissa ja Puolassa joka toinen nainen koki, että emättimen kuivuus oli kielletty puheenaihe.

Sen sijaan suomalaisnaiset olivat tutkimuskeskiarvoon nähden avoimempia puhumaan intiimialueen vaivoista. Peräti 58 prosenttia ei pitänyt emättimen kuivuudesta puhumista ongelmallisena ja vain 21 prosenttia suomalaisista piti aihetta tabuna.

Suomalaiset puhuvat ongelmista puolisonsa kanssa

65 prosenttia suomalaisvastaajista sanoi emättimen kuivuuden vaikuttaneen heidän seksielämäänsä.

Suomalaisnaisille on suhteellisen yleistä puhua kumppaninsa kanssa intiimialueen hyvinvoinnista. Yli puolet (53 prosenttia) tutkimukseen vastaajista oli keskustellut aiheesta puolisonsa kanssa, kertoo Dr. Wolffin Vagisanille tuottama tutkimus.

Tutkimus myös osoitti, että Esimerkiksi Englannissa vain 13 prosenttia vastaajista oli ottanut aiheen esille kumppaninsa kanssa.

Suomessa 60 prosenttia naisista haluaisi, että intiimialueen hyvinvointia käsiteltäisiin enemmän julkisuudessa, mukaan lukien mediassa.

X