70-vuotias Laila kysyy: ”Vieläkö avioero on mahdollinen?”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
"Haluaisin olla jo rauhassa."

Kysymys

Olen jo yli 70-vuotias Laila-mummo. Harkitsen avioeroa miehestäni. Hänessä ei ole mitään uutta vikaa, samat kotkotukset vaan jatkuvat. Ajattelin, että viinalla läträäminen helpottuisi ajan kanssa. Katin kontit. Olen jo katsellut itselleni sopivaa vuokra-asuntoa. Haluaisin olla jo rauhassa. Vieläkö avioero on mahdollinen?

Kirkonkylä kutsuu

Vastaus

Ikääntyvien erot ovat lisääntyneet. Syyt ovat juuri tuollaisia, joista kerrot. Toisen elämässä on asioita, joista tulee niin sanottuja kynnyskysymyksiä. Viinalla läträäminen lienee tyypillisin.

Sinulla on kaksi mahdollisuutta. Voit kertoa miehellesi, että mikäli juominen ei lopu, lähdet pois. Mikäli taas toimit kuten tähänkin asti, sama jatkuu. Muutos on siis tavalla tai toisella sinulle tärkeä.

Voisiko muutos olla houkuttelevampi miehellesi, jos hän näkisi viinalla läträämiselle hyviä vaihtoehtoja? Voisitteko muuttaa elämäänne yhteistuumin?

Keskustelkaa tulevaisuudestanne. Uudenlainen suhde on eroa käytännöllisempi ratkaisu. Silloin olette yhdessä eri syistä kuin aiemmin.

Tee edes nämä!

1. Pidä puolesi ja kerro miehellesi haluavasi muutoksen elämäänne.

2. Muuta pois väliaikaisesti saadaksesi miehesi ymmärtämään asian.

3. Muista, että avioero ei yksin muuta elämää paremmaksi. On muututtava itsekin.

X