Aila ilmoitettiin yllätyksenä Vivan muuttumispäivään – Retroa ja hulmuavia helmoja A-vartalolle

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Ailan tyyliä piristettiin kirkkailla väreillä, tyttömäisellä kepeydellä ja kauniisti laskeutuvilla helmoilla © Tommi Tuomi
Aila Hellen koki iloisen yllätyksen, kun poika ilmoitti hänet muuttujapäivään. Stylisti vinkkaa, miten syntyy naisellinen kesätyyli raikkain värein.

Poika Jukka halusi järjestää äidilleen Aila Hellenille iloisen yllätyksen ja ilmoitti tämän muuttujaksi Vivaan. Sairaseläkkeellä oleva 63-vuotias äiti tarvitsi piristystä ja irtiottoa kodin arkirutiineista.

”Minulla on aika vähän menoja. Elämääni tuovat iloa lapsenlapset, havannankoira, puutarhanhoito sekä ihanat ystävät ja naapurit. He ovat olleet korvaamaton tuki näinä vaikeina aikoina”, Aila kertoo.

Hän kertoo olevansa ”ihan tavallinen pukeutuja”, paitsi ettei käytä paljon mustaa.

”Lähes kaikki takkini ovat punaisia. En tiedä, mikä muu olisi yhtä hyvä väri, siksi päädyn aina samaan.”

Aila ennen muutoksia. Hän saapui Vivan muuttumispäivään Salosta. © Tommi Tuomi

Ailan kesätyyli

Ailalle valittiin kepeitä kesämekkoja ja värikkäitä housuasuja. Niillä tavoiteltiin vaivatonta ja raikasta kesäpukeutumista. Väritys sai alkunsa Ailan suosikista, punaisesta, johon yhdistettiin lähi- ja vastavärejä.

Kuvausmekot olivat joko kokonaan rennon väljiä tai yläosasta istuvia ja helmasta leveitä. Molemmat sopivat 170-senttiselle, pienipoviselle vartalolle. Ne häivyttävät hyvin myös A-vartalon tunnusomaisen ylä- ja alaosan välisen kokoeron.

”Ihastuin moniväriseen, ylhäältä tyköistuvaan malliin. Helma heilahteli hienosti. Puuvillakangas vaikutti sellaiselta, ettei se kaipaa pesun jälkeen silitystä. Se olisi täydellinen matkavaate.”

Vihreä mekko tuntui Ailasta liian löysältä. Malli on muodikas, mutta silmän pitäisi ensin tottua uusiin mittasuhteisiin. Puhvihihat sopivat A-vartalolle. Niillä saa ylävartaloon volyymia.

Aila sai tuntea itsensä erityiseksi

Vahva vihreä on upea väri, jota Aila ei ole ennen käyttänyt. Erilaisia värejä kannattaa kokeilla ja yhdistellä ennakkoluulottomasti. Oranssit ja vihreät sopivat Ailalle hienosti, kun hiuksissa on punertavan lämmin sävy.

”Aprikoosin värisen takin ottaisin heti itselleni, samoin kukkahousut ja sinisen puseron. Koko asu oli ihana!”

Ailan sirolle A-vartalolle sopivat vaatteet, jotka laskeutuvat kauniisti. Vyöllä saa korostettua vyötäröä.

Pitkäsäärinen ja lanteikas näyttää hyvältä sekä kapeissa että suorissa lahkeissa. Korkea vyötärö toimii parhaiten. Näyttävillä korvakoruilla saa arkiseen asuun viimeistellyn ilmeen.

Ailasta tuntui hyvältä nähdä uudistunut peilikuva.

”Sain paljon vinkkejä pukeutumiseen ja meikkaamiseen. Jatkossa tulee katsottua vaatteita uusin silmin. En ole tottunut olemaan huomion kohteena. Tunsin itseni erityiseksi, ja se kyllä piristi henkisesti. Päivästä jäi lämpimät muistot loppuelämäksi.”

Lue myös: Muuttuja-Paavolla on oikea asenne

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 7/21

X