Ahaa-elämyksiä pukeutumiseen! Anneli pääsi eroon mustasta ja sai rohkeutta värien käyttöön Vivan muuttujapäivänä

Muuttujapäivänä Anneli Helineva sai hyviä ahaa-elämyksiä. Muodikas pohje­pituus sopii lyhyellekin, eikä värien käytössä kannata pihistellä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Anneli Helineva tuli Vivan muuttumis­päivään Iitistä.

Muuttujapäivänä Anneli Helineva sai hyviä ahaa-elämyksiä. Muodikas pohje­pituus sopii lyhyellekin, eikä värien käytössä kannata pihistellä.
Teksti: Anneli Leppänen

Toimistosihteeri Anneli Helineva, 58, on huoleton pukeutuja, jolla kaiken ei tarvitse olla niin tiptop. A-linjainen tunika ja mustat leveälahkeiset housut ovat hänen päivittäinen vakioasunsa.

”Pidän Kaija Koon tyylistä. Oma pukeutumiseni on tosin varovaista ja ehkä vähän kaavoihin kangistunutta. Vältän printtejä, käytän liikaa mustaa ja olen samoissa vaatteissa niin arjessa kuin juhlassa. Olisi kiva saada ideoita erityisesti menovaatteisiin”, Anneli kertoo.

Tytär Katri on kuvauksissa mukana äitiään tsemppaamassa. Yhdessä he tutkivat syysuutuuksista koottuja värikkäitä asukokonaisuuksia. Kullanväriset asusteet herättävät ihastusta.

Molempia kiinnostaa, miten muodikas pohjepituus neuleissa ja mekoissa voi toimia, jos ei ole pitkä. Yleensä 160-senttisille suositellaan polveen ulottuvia helmoja.

Muutos raikastaa

Oliivinvihreä pitkä neuletakki ja polvimittainen kukkamekko osoittautuvat päällä molempien suosikiksi. Vaatteista muodostuva pitkä, yhtenäinen linja saa Annelin näyttämään ainakin 10 senttiä pidemmältä ja hoikemmalta. Tietysti korkeilla koroilla on myös osuutta asiaan.

”En ole koskaan käyttänyt vihreää enkä viihdy printeissä, mutta tässä kukkakuviot sulautuivat taustaansa ja vihreät sävyt ovat hienot. Pliseerattu kangas laskeutuu kauniisti päällä. Tässä voisin mennä juhlaan”, Anneli toteaa.

Anneli ennen 

Anneli ennen

Syklaaminpunaista Anneli ei ole pitänyt omana värinään, mutta uusiin kullalla ja persikalla sävytettyihin hiuksiin se sopii nyt upeasti.

Kun hiusten väri muuttuu, silloin samaa kannattaa kokeilla myös vaatteissa ja meikissä. Muutos raikastaa tyylin ja piristää mieltä.

Ryhtiä olemukseen

Annelin mielestä kaikki muuttumispäivän asut osoittautuivat toimiviksi.

Erityisesti hän piti asuihin yhdistetyistä korkokengistä ja nilkkureista. Niillä saa ryhtiä olemukseen, ja vaatteet näyttävät päällä paremmilta.

”Kuvausten aikana äiti sai selvästi lisää itsevarmuutta. Myös vaatteiden yhdistämisestä tuli monta ahaa-elämystä. Toivottavasti hän innostuu jatkamaan samalla tyylillä tämän jälkeenkin ja jättää suruvärin käytön vähemmälle”, tytär Katri kannustaa.

Pidentävä linja

Pitkä neuletakki on turvavaate. Yhdistä siihen mekko. Molemmista muodostuu pidentävä ja hoikentava pystylinja.

Pitkä neuletakki on turvavaate. Yhdistä siihen mekko. Molemmista muodostuu pidentävä ja hoikentava pystylinja. © Pekka Nieminen/Otavamedia

Kotimaisen Alban neuletakki on baby­alpakan ja silkin sekoitusta, 220 €. Mekko 130 €, Gerry Weber. Korvakorut 8 € ja sormukset 10 €, KappAhl. Kultalaukku 209 €, Tommy Hilfiger. Kulta-avokkaat 120 €, Unisa.

Potkua väreistä

Syklaamissa ja kurkuman keltaisen yhdistelmässä on potkua. Kirkkaat värit piristävät ja nuorentavat.

Syklaamissa ja kurkuman keltaisen yhdistelmässä on potkua. Kirkkaat värit piristävät ja nuorentavat. © Pekka Nieminen/Otavamedia

Villakangastakki 1089 €, Marina Rinaldi Helsinki. Viskoosipaita 109 €, Max Mara Helsinki. Neuloshousut 25 €, House. Kehykset 465 €, Salme Optic. Kulta­bootsit 180 e Tommy Hilfiger. Olkalaukku 20 €, Lindex.

Tyylikästä töihin

Väljä pusero peittää armollisesti keskivartalon. Korkeavyötäröiset farkut ja suorat lahkeet sopivat A-vartalolle.

Väljä pusero peittää armollisesti keskivartalon. Korkeavyötäröiset farkut ja suorat lahkeet sopivat A-vartalolle. © Pekka Nieminen/Otavamedia

Viskoosipaita 50 €, Mark & Spencer. Farkut 69 €, Nimm. Neuletakki 119 €, Nanso. Kaulakoru 65 €, Max Mara Helsinki. Nilkkurit 55 €, Miss Selfridge/Zalando. Kehykset 533 €, Salme Optic. Laukku Tommy Hilfiger 109 €.

Lahkeet hulmuten

Leveät ja vajaamittaiset housut ovat mukavat päällä. Yläosa kannattaa pitää vartaloa myötäilevänä. Nahkatakki antaa raamit kokonaisuudelle.

Leveät ja vajaamittaiset housut ovat mukavat päällä. Yläosa kannattaa pitää vartaloa myötäilevänä. Nahkatakki antaa raamit kokonaisuudelle. © Pekka Nieminen/Otavamedia

Nahkatakki 199 €, Cut & Pret. Raitahousut 30 €, Lindex. Kaulakoru 205 €, S’Max Mara. Toppi 10 €, Lindex. Kehykset 460 €, Salme Optic. Bootsit 170 €, Unisa.

Paitamekko takkina

Sähäkkä eläinkuosimekko on klassikko, jonka voi pitää sellaisenaan tai kerrostaa sen alle housut, haalarit tai toisen mekon. Eri kerroksilla asuun saa mielenkiintoa.

Sähäkkä eläinkuosimekko on klassikko, jonka voi pitää sellaisenaan tai kerrostaa sen alle housut, haalarit tai toisen mekon. Eri kerroksilla asuun saa mielenkiintoa. © Pekka Nieminen/Otavamedia

Paitamekko 40 €, toppi 10 € ja housut 30 €, kaikki Lindex. Avokkaat 135 €, Högl. Laukku 149 e, Tommy Hilfiger.

Rennosti juhlaan

Yksinkertainen neulosmekko oli Annelin suosikki myös juhlavaatteeksi. Sen voi pitää suorana tai kuroa vyöllä sopivaksi niin, että kurvit korostuvat toivotulla tavalla.

Yksinkertainen neulosmekko oli Annelin suosikki myös juhlavaatteeksi. Sen voi pitää suorana tai kuroa vyöllä sopivaksi niin, että kurvit korostuvat toivotulla tavalla. © Pekka Nieminen/Otavamedia

Takki 110 €, Reserved. Neulosmekko 99 €, Nimm. Kengät 135 €, Högl. Käärme­kuvioinen laukku 30 €, Reserved. Korvakorut kuvaus­rekvisiittaa.

Hiukset: kampaaja Jemina Viljamaa /Piece of Hair 09 42412072. Meikki: meikkitaiteilija Haije Sundqvist 050 350 5172. Meikkikuva: pusero 185 €, Stylein. Kehykset 460 €, Salme Optic. Tiedustelut: Alba, Gerry Weber, Mark & Spencer, Stylein/Sokos 010 766 5100, Cut & Pret, Högl/Stockmann 09 1211, Dry Lake, Jensen/Nimm 045 318 8888, KappAhl 044 433 5264, Lindex 020 142 2491, Marina Rinaldi Helsinki 09 626220, Max Mara Helsinki 09 626220, Miss Selfridge/Zalando www.zalando.com, Nanso 040 6211 599, Reserved 040 509 3173, Salme Optic 09 562 1012, Tommy Hilfiger 09 7745 0700, Unisa www.unisa.com

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 9/20.

Lue myös: Väriä peliin! Kaisa, 56, sai pirteyttä tyyliinsä Vivan muuttujapäivänä

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X