En jaksa muuta kuin käydä töissä, mitä teen? Psykologi vastaa

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kysymys

Olen kateellinen monille ystävilleni ja heidän vauhdikkaille elämilleen. Itse kökötän kaikki illat ja viikonloput kotona, kun en jaksa töiden jälkeen enää mitään. Olen kuitenkin jo yli 60-vuotias.

En jaksa myöskään kutsua ystäviä kylään, sillä jo pelkkä ajatuskin huushollin siivoamisesta saa minut lamaantumaan. Puhumattakaan, että tekisin maittavan illallisen. Jaksavatko toiset todella niin paljon kuin antavat ymmärtää?

Kateellinen

Vastaus

Vaikuttaa siltä, että annat hyvin paljon työllesi. Tarkoitus on kuitenkin nauttia elämästä myös työn ulkopuolella. Tarvitset aikaa ja oikeanlaista tekemistä palautuaksesi työn rasituksista. Se ei tarkoita vain lepäämistä, vaan myös virkistävää, virikkeellistä toimintaa, kuten liikuntaa, elokuvia ja ystäviä.

Näiden asioiden tekeminen vaatii sinulta päätöksen muuttaa elämääsi. Vaikeutena on yleensä uudenlaiseen elämiseen ryhtyminen. Voit tehdä sen vähitellen. Yksi pieni asia kerrallaan. Päästyäsi alkuun huomaat yllätykseksesi, että jaksatkin tehdä vapaa-ajallasi monia asioita ja saat voimia nauttiaksesi elämästä.

Tee edes nämä!

1. Tee päätös elämänmuutoksesta, ja kirjoita se paperille. Allekirjoita päätös.

2. Aloita tekemällä muutos ensin yhtenä päivänä viikossa.

3. Kerro jollekin ystävällesi, että olet päättänyt tehdä muutoksen.

X