Haluatko enemmän seksiä? Seksuaaliterapeutti neuvoo, miten seksi paranee ja paljastaa seksiasentojen kestosuosikin – Lue myös vinkit sooloseksiin!

Jos seksielämä on nuupahtanut ja vällyjen alla on hiljaista, vibraattori voi auttaa. Värinä ei tuo kuitenkaan pidempää onnea ja autuutta, jos parin vuorovaikutuksessa on ongelmia – ensin puhutaan, sitten pannaan!

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kumppanille kannattaa kertoa omista toiveista ja ehdottaa uusia kokeiluja. Kuva: istockphoto

Jos seksielämä on nuupahtanut ja vällyjen alla on hiljaista, vibraattori voi auttaa. Värinä ei tuo kuitenkaan pidempää onnea ja autuutta, jos parin vuorovaikutuksessa on ongelmia – ensin puhutaan, sitten pannaan!
Teksti: Virve Järvinen

Haluatko enemmän seksiä suhteessasi? Kaipaatko vinkkejä parempaan seksiin? Kokeile hellyysharjoituksia, puhumista – älä unohda mielikuvitustasikaan – seksiongelmat voi selättää!

Näin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen vastaa seitsemään kysymykseen seksistä ja seksielämästä, joka kaipaa piristystä ja intohimon herättelyä. Seksuaaliterapeutti kertoo myös vinkit seksivälineiden hankintaan ja sooloseksiin.

1. Miten palauttaa intohimo puuduttavaan ja nuupahtaneeseen seksiin, kun mieli haljaa enemmän seksiä?

Pitkissä parisuhteissa seksi voi alkaa kyllästyttää, mutta syy tähän ei välttämättä ole itse seksissä, vaan parin vuorovaikutuksessa, kohtaamisen ja läsnäolon vähyydessä.

Jokainen ihminen haluaa tulla huomatuksi muulloinkin kuin vain sängyssä. Jo se, että kysyy, mitä toiselle kuuluu, ylläpitää vuorovaikutusta.

Kehut tuntuvat aina hyvältä. Toiselle kannattaa kertoa, kuinka ihana hän on ja kuinka paljon nauttii toisen seurasta.

2. Kun mieli ei tee, palaavatko seksihalut puhumalla?

Jos tauko venyy kovin pitkäksi, seksiin virittäytyminen voi vaikeutua. Ellei läheisyys syystä tai toisesta onnistu, seksistä on hyvä puhua ja sitä kannattaa ajatella usein. Valitettavan usein seksistä aletaan puhua usein vasta, kun siinä on ongelmia.

Kannattaa kysyä säännöllisesti kumppanilta, millaista läheisyyttä hän haluaa. Kannattaa kertoa omista toiveista ja ehdottaa uusia kokeiluja. Ehdotuksissa tulee olla hienotunteinen, jottei toinen ymmärrä niitä kritiikkinä. Seksissä on hyvä keskittyä niihin asioihin, jotka toimivat ja tuntuvat mukavilta ja pyrkiä lisäämään niitä.

Kiireessä ja stressaantuneena stressi ei ole ensimmäinen mieleen tuleva puheenaihe. Jos elämässä on pitkä, itseä häiritsevä seksitön jakso, kannattaa tutkailla omaa elämää vähän laajemminkin.

3. Voivatko hellyysharjoitukset auttaa haluttomuuden hoitoon?

Hellyysharjoituksia suositellaan joillakin pareilla haluttomuuden hoitoon. Ne ovat harjoituksia, joissa keskitytään hellimään toista puheella ja kosketuksella ilman, että edetään seksiin asti. Harjoituksia löytyy netistä.

Hellyysharjoitusten tarkoituksena on opetella tuntemaan omaa ja kumppanin kehoa, tuottaa toiselle uusia aistimuksia ja lisätä läheisyyttä. Moni parisuhde voi ihan hyvin ilman yhdyntöjä, mutta ilman läheisyyttä se kuolee.

Kaipaatko enemmän seksiä ja uutta kipinä peiton alle?

Kaipaatko enemmän seksiä ja uutta kipinä peiton alle? Kuva: istockphoto

4. Onko olemassa seksiasentoja, joihin ei kyllästy koskaan?

Uusien asentojen kokeilu on yksi tapa saada seksiin vaihtelua ja lisätä nautintoa. Voi olla, että vähän vanhempana nautinto lähtee eri asennosta kuin aiemmin. Naisella intiimialueiden tuntoherkkyys voi alentua ikääntyessä, eikä tuntuma ole kaikissa asennoissa yhtä voimakas.

Kokeilujen jälkeen voi halutessa palata tuttuihin ja turvallisiin asentoihin. Kaalimadon kyselytutkimusten mukaan suomalaiset miehet ja naiset pitävät eniten takaapäin-asennosta. Lähetyssaarnaaja oli toiseksi ja sen paranneltu versio kolmanneksi mieluisin; parannellussa versiossa naisen jalat ovat kohotettuina esimerkiksi kumppanin hartioille.

Naisista joka viides kokee seksuaalista nautintoa muulla kuin yhdynnässä. Kannattaa laajentaa omaa repertuaaria käsi- ja suuseksiin.

Lue myös: Nainen – näin saat orgasmin helpommin! Seksuaaliterapeutin kuusi vinkkiä takaavat parempaa seksiä

5. Mikä on paras paikka harrastaa seksiä?

Paras paikka on se, missä kumpikin ha­luaa. Valtaosa suomalaisista harrastaa seksiä makuuhuoneessa, mutta haaveilee siitä jossain toisessa paikassa. Monesti haavepaikka on ulkona, jossa kiinnijäämisen mahdollisuus kutkuttaa mukavasti. Keittiönpöytä kiinnostaa monia ainakin kokeiluna.

Jokaista kokeilua ei tarvitse toteuttaa konkreettisesti. Mielikuvissa ihminen voi harrastaa seksiä ihan missä tahansa.

6. Millaisia mielikuvitusleikkejä kannattaa kokeilla seksielämän piristämiseksi?

Jokaisella ihmisellä on omat henkilökohtaiset mielikuvansa, jotka saavat hänet kiihottumaan. Mieli­kuvissa kaikki on sallittua kaikkien kanssa, ja ne voivat olla niin rajuja ja tuhmia kuin itse haluaa. Niitä ei tarvitse jakaa toisen kanssa.

Roolileikit ovat eri asia. Rooliin eläytyminen sujuu usein paremmin, kun saa jakaa omat mielikuvansa toisen kanssa. Rajuissa leikeissä pitää olla säännöt ja yhdessä sovittu turvasana. Se on merkki siitä, ettei tekeminen ole enää kivaa ja peli pannaan heti poikki.

Mielikuvista on apua myös, jos haluaa pitkittää nautintoa. Niiden, sooloseksin ja kumppanille lähetettyjen pikkutuhmien viestien avulla voi virittäytyä tunnelmaan vähitellen.

Kuva: istockphoto

Kuva: istockphoto

7. Vibraattorit ja muut seksivälineet kiinnostavat – Mikä kannattaisi hankkia ensimmäiseksi seksivälineeksi?

Moottorilla varustettu vibraattori on seksi­välineiden monitoimikone. Se on hieromasauva, joka tuottaa värinää. Sitä voi käyttää emättimeen sisäisesti, mutta sen värinä tuntuu mukavalta myös klitoriksessa ja peniksen pinnalla. Vibraattoreissakin on lisäominaisuuksia, kuten lämmittävä ominaisuus. Lämmin hieromasauva tuntuu hyvältä iholla.

Vibraattoreita on sekä paristo­käyttöisiä että ladattavia. Ladattavissa vibraattoreissa moottorin teho on yleensä voimakkaampi.

8. Millaisella välineellä sooloseksiin tulee uutta intoa ja kiihottuu entistä enemmän?

Kannattaa miettiä, mitä kehon kohtaa haluaa hyväillä ja valita väline sen mukaan. Se voi olla naisella klitoris­kiihotin tai vibraattori, miehellä keinovagina tai värisevä masturbaattori.

Kiihottumista lisää usein, kun seuraa omia tekemisiä peilistä. Jos hyvältä tuntuu, voi jakaa oman intiimin hetken toisen kanssa. Toisen kiihottumisen näkeminen lisää usein omaa kiihottumista.

Seksivälineillä ei ole palautusoikeutta. Siksi kannattaa tutustua myyjän nettisivuihin ja lukea niiltä käyttäjäkokemuksia.

Lue myös: Joko tunnet nämä seksilelujen suursuosikit: ”14 orgasmia alle tunnissa” – ”Miehen mustasukkaisuus laitetta kohtaan oli ainoa miinus”

Lue myös: Herätä seksihalut! Näillä vinkeillä ja seksuaaliterapeutin ohjeilla saat uutta kipinää parisuhteeseesi

X