Herätä seksihalut! Näillä vinkeillä ja seksuaaliterapeutin ohjeilla saat uutta kipinää parisuhteeseesi

Heräisivätkö seksihalut sittenkin? Jos ideat kipinän sytyttämiseksi ovat lopussa, lue seksuaaliterapeutin vinkit. Näin jopa älypuhelinkin voi auttaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

© iStock

Heräisivätkö seksihalut sittenkin? Jos ideat kipinän sytyttämiseksi ovat lopussa, lue seksuaaliterapeutin vinkit. Näin jopa älypuhelinkin voi auttaa.
Teksti:
Terhi Harper

Parisuhde on yksi elämän tärkeimmistä ihmissuhteista, ja sen hyvinvointi heijastuu kaikkialle arjessa. Seksihalut hiipuvat monessa suhteessa ajan myötä eikä seksielämää piristä joka kodissa koronaeristyksen aiheuttama poikkeuksellinen symbioosikaan.

Tiivis yhdessäolo turhauttaa

Väestöliiton terapiapalveluissa työskentelevän kliinisen seksologin, erityistason seksuaaliterapeutin Jonna Karimon mukaan koronapandemia on lisännyt vastaanotolle hakeutuvien pariskuntien määrää.

Parisuhteen solmuja pyritään aukaisemaan sekä etäyhteyden avulla että paikan päällä.

”Olemme huomanneet, että koronapandemian synnyttämä tiivis yhdessäolon aika nostaa helposti esille kielteisiä tunteita kuten turhautumista”, Jonna Karimo kertoo

Turhautumisen tai ärsyyntymisen tunteita ei kannata pelätä eikä kieltää, mutta ne olisi hyvä sanoittaa kumppanille.

”Näitä kaikkia tunteita saa tuntea, kuuluvathan ne normaaliin arkeen. Kun niistä kertoo toiselle avoimesti, tunteet eivät saa niin paljon valtaa itsessä”, Karimo neuvoo.

Seksihalut kyllä heräävät pitkiltäkin talviunilta.

Seksihalut kyllä heräävät pitkiltäkin talviunilta. © iStock

Pelko hankaloittaa omista tunteista puhumista

Jonna Karimon mukaan suomalaiset pariskunnat taitavat keskustelun, mutta kielteiset tunteet, kuten häpeä tai riittämättömyys, voivat kiilata väliin ja hankaloittaa viestintää.

”Pelko riittämättömyydestä tai torjutuksi tulemisesta vaikeuttaa yhteyden ylläpitämistä suhteessa. Terapiassa autamme pariskuntia kohtaamaan näitä tunteita ja pääsemään niistä yli, jotta syntyisi uskallus ottaa kontaktia kumppaniin.”

Jään voi murtaa sovelluksen avulla

Jos jokin asia hiertää, ota se puheeksi kumppanin kanssa. Tähän loppupäätelmään päätyi muutama vuosi sitten pirkanmaalainen yrittäjä Henry Kulmalakin.

”Helpommin sanottu kuin tehty, etenkin kun pitäisi puhua seksistä”, Henry Kulmala toteaa.

Henry Kulmala oli jo pitkään halunnut valjastaa ohjelmistokehittäjän taitonsa päästäkseen tekemään yrityksessään jotakin, mikä lisäisi aidosti ihmisten hyvinvointia. He ryhtyivätkin pohtimaan, voisiko sovelluksen avulla luoda neutraalin maaperän kommunikoida parisuhteen herkistäkin asioista.

Oivallus synnytti idean Lovewish-viestintäsovelluksesta, jonka tarkoitus on lisätä kumppanien välistä myönteistä vuoropuhelua pienin teoin ja sanoin. Samalla se voi auttaa murtamaan jäätä ja toimimaan keskustelunavaajana syvempiin parisuhteen solmuihin.

Matalampi kynnys seksistä puhumiseen

Sovellus auttaa mielikuvituksettomampaakin käyttäjää, koska se tarjoaa keskustelun aloittamisen tueksi seksuaaliviestintään erikoistuneen asiantuntijan tekemää valmista sisältöä. Asiantuntija-apua on sovelluksen kehitykseen saatu myös useilta seksuaaliterapeuteilta ja Väestöliitolta.

”Toimiva viestintä lisää parisuhteen hyvinvointia ja onnellisuutta, eikä tarvitse jäädä odottamaan ”sitä oikeaa hetkeä”, jota ei välttämättä ole arjen kiireessä helppo löytää”, Henry Kulmala kertoo.

Lovewishin voi ladata sovelluskaupasta, jonka jälkeen sen voi parittaa kumppanin sovelluksen kanssa – sisältö kulkee Kulmalan mukaan turvallisesti ja  anonyymisti sovelluksen sisällä.

Omista tuntemuksistaan voi viestiä toiselle vaikkapa päivittämällä love-statuksensa, mikäli illalla mielii yhteistä laatuaikaa viettää ja kenties herätellä seksihaluja.

Lovewish auttaa viestimään kumppanille.

”Lovettaminen auttaa rakentamaan suhteeseen positiivista odotusta, läheisyyttä ja kipinää”, ohjelmiston kehittäjä Henry Kulmala kertoo. © Sinun Software

Lue myös: Parisuhde kriisissä: löytyykö netistä apua? – ”Ihmiset etsivät tiedostamattaan verkosta vahvistusta omiin uskomuksiinsa”

Lue myös: Lasten syntymän jälkeen on parisuhde koetuksella: Miksi vaimo haluaa vähemmän seksiä?

X