Hoida talven kuivattama tukka kuntoon oikeilla tuotteilla ja hoitorutiinilla – Tässä viisi tuotevinkkiä!

Jaa artikkeli
Hoida talven kuivattama tukka kuntoon oikeilla tuotteilla ja hoitorutiinilla
© istockphoto
Keväällä paljastuu, miten hiukset ovat selvinneet talvesta. Kuivat hiukset ja hilseilevä hiuspohja janoavat kosteutta.

Talvella kuiva, lämmin sisäilma ja kylmä ulkoilma ovat koetelleet hiuksia ja hiuspohjaa. Tamperelainen kampaaja Antti Moilanen näkee työssään, minkälaisia ongelmia kylmä vuodenaika hiuksille aiheuttaa: hius kuivuu, latvat hapsottavat, hiuspohja pölisee, ehkä kutiseekin ja hius näyttää kaikkea muuta kuin elinvoimaiselta.

Silloin on käärittävä hihat ja tehtävä keväthuolto.

Yksi huoltokerta ei kuitenkaan riitä. Moilanen korostaa hoitorutiinia, joka jokaisen meistä kannattaisi itselleen löytää.

”Kuivalle hiuspohjalle tarvitaan tavallista hellemmin puhdistava sampoo, joka ei pese päänahkaa liian voimakkaasti puhtaaksi. Jos hiuksia on pestävä usein, ne voi huuhdella välillä pelkällä vedellä. Suuri osa muotoilutuotteista on vesiliukoisia.”

Hoitoaine ja hiusöljy

Hiuksiin jätettävä hoitoaine korjaa ja suojaa hiusta. Cutrin ainoa repair antibreakage fluid, mukana mm. tyrniöljyä. 150 ml 22 €. Hoitava hiusöljy antaa upean kiillon. Arganöljyä sisältävä klassikko, L’Oréal Professionel Mythic oil huile originale, 100 ml 24,50 €. Valmistajat

Hopeashampoo kuivattaa

Jotkut hopeasampoista, jotka on tarkoitettu keltaisen värin taittamiseksi vaaleista tai harmaista hiuksista, ovat Moilasen mukaan voimakkaasti peseviä ja kuivattavat sekä hiuksia että hiuspohjaa.

”Suosittelen vaaleahiuksisille ennemminkin hoitoainepohjaisia sävyvaahtoja. Ne laitetaan hiukseen samaan tapaan kuin hoitoaine, jonka annetaan vaikuttaa tietyn aikaa. Sävy kestää hiuksessa useamman pesun”, Moilanen vinkkaa.

Yksi hänen suosikkituotteistaan vaaleille hiuksille on Goldwellin Soft-Colour V10 -sävyvaahto.

Markkinoilla on myös peseviä hoitoaineita, joissa on mukana pesevä ainesosa. Sampoon osuutta tuotteessa on laskettu, jolloin hoitoainetta on suhteessa enemmän.

Hiusvesi, tehonaamio ja shampoo.

Herkän hiuspohjan ph-arvoa tasapainottava, kosteuttava hiusvesi. Keune Care Derma sensitive lotion 75 ml 30 €. Tehonaamio korjaa hiusta sitä latistamatta. Joico Defy Damage Protective Masque, 150 ml 29 €. Sisältää mm. hiussidoksia vahvistavaa arginiinia. Päivittäiseen käyttöön sopii hiustenkasvua tukeva sampoo. Mark Birch Triple Action Scalp Therapy, 250 ml 55 €. Valmistajat

Oikeat tuotteet ja rutiinit

”Kampaajan apu on paikallaan, kun pitää valita tuotteet kotikäyttöön. Ammattilainen, joka käyttää tuotteita päivittäin, tietää, miten ne toimivat.”

Antti Moilanen uskoo, että oikeilla tuotteilla ja oikealla hoitorutiinilla hiukset alkavat voida paremmin. Jos hiuksiaan föönaa usein, kannattaisi lämpötilaa alentaa. Jos taas käyttää muotoilurautaa, kannattaa lämpötila olla riittävän kuuma, jotta hius siliää tai kihartuu kerralla.

Hiuspohjaa rauhoittaa hiusvesi, joka viedään jakaus jakaukselta hiuspohjaan ja hierotaan sinne. Tehohoidoksi kotiin sopii naamio.

Latvoihin voi pesun jälkeen, ennen muotovaahtoa, puristella vähän öljyä. Toimiva öljy suomalaiselle hiukselle on Moilasen kokemuksen mukaan Vidal Sassoonin Illuminating Oil.

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 4/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X