Hoidan sisaruksista ainoana iäkkäitä vanhempiani

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Ikääntyvät vanhemmat tarvitsevat meidän lasten apua viikoittain. Minä olen tässä aktiivisin - sisarukset loistavat poissaolollaan,

Kysymys

Ikääntyvät vanhemmat tarvitsevat meidän lasten apua viikoittain. Minä olen tässä avustajaringissä aktiivisin lenkki. Muut sisarukset loistavat poissaolollaan, mutta vaativat kuitenkin etu- ja jälkikäteen tarkan selostuksen siitä, mitä olen tehnyt isän ja äidin luona tai mitä aion tehdä. Minusta tämä tuntuu epäluottamuksen osoitukselta.

Olen ainut sinkku kolmen lapsen sarjassa. Tuntuu, etten koskaan tee mitään täysin oikein. Kiitosta en ole koskaan saanut muuta kuin äidiltä ja isältä.

Liian kiltti

Vastaus

Olet varmasti tehnyt oikeita asioita huolehtiessasi vanhemmistasi. He ovat onneksi ilmaisseet kiitollisuutensa. Sisaruksesi eivät näytä tajuavan tilannettasi ja näyttävät ajattelevan, että vanhemmista huolehtiminen on juuri sinun vastuullasi, vaikka siitä ei ole tehty sopimusta.

Sinun on aika pitää puolesi eikä suostua määräiltäväksi. Se ei tarkoita riidan rakentamista vaan sitä, että kerrot heille mitä ajattelet ja miltä sinusta tuntuu ottaessasi suuren vastuun vanhemmistasi.

Voit samalla pyytää heitäkin osallistumaan enemmän vanhemmista huolehtimiseen. Sisaruksillekin olisi hyvä sopia päivät, jolloin he hoitavat oman osuutensa.

Tee edes nämä!

1. Anna itsellesi tunnustusta vanhemmistasi huolehtimisen vuoksi.

2. Pyydä sisaruksiasi kertomaan, milloin he hoitavat vanhempienne asioita.

3. Tehkää tarvittaessa kirjallinen sopimus.

X