Olen ihastunut miespuoliseen työkaveriini – Kannattaako kertoa aviomiehelle?

Erja on onnellinen miehensä Eerikin kanssa, mutta komea työkaveri kummittele koko ajan mielessä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Erja on onnellinen miehensä Eerikin kanssa, mutta komea työkaveri kummittele koko ajan mielessä.
(Päivitetty: )
Teksti:
Hertta-Mari Kaukonen

Vaikka viisikymppinen Erja elää onnellisessa parisuhteessa, hän ei saa hyvännäköistä työkaveriaan mielestään edes vapaa-ajallaan. Hän on pysynyt uskollisena miehelleen Kallelle, mutta mieli ei päästä Erjaa helpolla. Komea työkaveri on koko ajan mielessä, myös silloin kun Erja lempii omaa aviomiestään. Välillä Erjan on myös pakko helpottaa paineitaan yksin, kun työkaverin kuva työntyy niin vahvana mieleen.

Erja ei ole maininnut ihastuksestaan omalle miehelleen sanallakaan, mutta Kalle on huomannut Erjassa tapahtuneen muutoksen. Tosin Kalle on vain ilahtunut siitä, että Erja tuntuu intohimoisemmalta kuin vuosiin.

Pitäisikö Erjan kertoa ihastuksestaan miehelleen, vaikka se ei ole johtanut fyysiseen pettämiseen? Erja ei ole viettänyt työkaverinsa kanssa aikaa työajan ulkopuolella.

Erja hullaantui työkaveriinsa heti, kun tämä aloitti työskentelyn samassa toimistossa. Ihastus on kestänyt jo viikkoja.

Erjaa tilanne häiritsee. Ihastuksen kohde on tainnut jo huomata, mitä Erja hänestä ajattelee. Mies hymyilee Erjalle vähän liian pitkään. Erja toivoo, ettei mies tee aloitetta, sillä liha voi olla silloin liian heikko. Jotkut ystävät ovat kertoneet työpaikkaromansseistaan, eikä Erja olisi koskaan aikaisemmin voinut kuvitellakaan sortuvansa sellaiseen.

Mitä Erjan pitäisi tehdä, jotta hän voisi pysyä uskollisena aviomiehelleen, sillä hän ei toivo lapsiperheensä hajoavan?

FB_logo   Jaa juttu Facebookissa

Twitter_icon   Jaa juttu Twitterissä

Seura_Logo

  Tilaa Seura

Päiväunia ei tarvitse toteuttaa

Maailma on täynnä ihastuttavia ihmisiä. Joskus käy niin, että tällaisia ihastuttavia ihmisiä ilmestyy myös omalle työpaikalle. Meillä kaikilla on asioita, joista pidämme toisissa ihmisissä. Ja kun jollain on näitä ominaisuuksia, koemme positiivisia tunteita häntä kohtaan.

Toinen puoli ihastumisessa on tunne siitä, että voimme olla ihailtuja jonkun toisen silmissä. Mitä merkittävämpi tunnetasolla jokin ihminen meille on, sitä tärkeämpää on, miten hän vastaa tunteisiimme. Positiivinen huomio saa olomme tuntumaan hyvältä ja rakastettavalta.

Jos Erjalla on tarve ihastua työkaveriin, missä määrin Erjan ja Eerikin avioliitossa on ihailun ja rakkauden tunteita ja voisiko hän saada niitä sieltä?

Kun lapset tulevat mukaan elämään, me kiinnitämme huomiota vain lasten tarpeisiin. Omat tarpeet, toiveet ja unelmat jäävät sivuun. Miten on käynyt Erjan ja Eerikin liitossa?

Päiväunelmat ovat sallittuja, eikä niitä ole tarvetta jakaa edes oman kumppanin kanssa. Asia on pulmallinen siksi, että avoimuus on paras lähtökohta hyvälle läheisyydelle parisuhteessa. Jos jakamattomat unelmat vievät leijonan osan ajastamme, niin se on poissa keskinäisestä läheisyydestä.

Erja joutuu miettimään, onko hän valmis ottamaan riskin ja kertomaan, millaisia tunteita työkaveri hänessä herättää. Viekö se puolisoita lähemmäksi vai kauemmaksi toisiaan?

Päiväunelmat voivat helpottaa elämää silloin, kun meillä on raskasta. Todellinen ratkaisu voi löytyä kuitenkin siitä, että työstää omia tunteitaan ja käsityksiään omasta rakastettavuudesta – vaikkapa omassa terapiassa.

Rakastumisen tunne on helppo ymmärtää. Mutta jos elämä suuntautuu tällaisten tunteiden mukaan, joutuu aina hakemaan uusia kohteita. Sitoutuneeseen suhteeseen ei ole mahdollista mennä kohtaamatta myös omia ja toisen kipupisteitä – ja silloin elämässä eivät ole päällimmäisenä suuret romanttiset tunteet.

Keijo Markova, pari- ja perheterapeutti, väestöliiton Familia

X