(Päivitetty: )
Teksti: Eeva-Helena Laurinsalo

Itsensä hemmottelusta hyötyvät muutkin, sillä hyvä olo näkyy ja tuntuu ympäristössäkin.

iStock_58846444_XXXLARGE

Jos itsensä hemmottelu tuntuu turhamaisuudelta, kannattaa muistutella mieleensä historiaa. Jo muinaiskreikkalainen Epikuros (341270 eaa.) ymmärsi nautintojen päälle. Epikuroksen ajattelussa korkein hyvä on mielihyvä. Holtittomuudesta ei ole kuitenkaan kysymys: ruoka ja juoma eivät tuo mielihyvää, vaan sitä saa ystävistä, keskusteluista ja kohtuullisista ruumiin nautinnoista.

Kohtuullisiin nautintoihin kuuluu myös itsestä huolehtiminen.

Reilua kauneutta

Miellyttävän kokonaisvaltainen kokemus on helsinkiläisen Ihohoitola Lupauksen hemmotteleva kasvohoito. Hoidossa käytetyt Esse-tuotteet ovat luomua, ja niiden valmistaja toimii reilun kaupan periaatteiden mukaan. Sarjan tuotteissa käytetään prebiootteja ja probiootteja, siis eläviä mikrobeja, joita terve iho kaipaa.

Farmaseutti ja kosmetologi Tarja Kivinen kertoo räätälöivänsä hoidot aina asiakkaan mukaan:

”Kasvohoito alkaa hemmottelevalla kaksoispuhdistuksella ja kuorinnalla. Tuotteiden tehoa lisään klassisella ja lymfaattisella hieronnalla. Dekolteen hoidan aina pidemmän kaavan mukaan. Dekolteen hoito on tärkeässä osassa, sillä on tärkeää hoitaa ihoa kasvoja laajemminkin. Naamioksi laitoin ihoa kesään valmistavan omega-tehonaamion, jonka vaikutus kestää pitkään hoidon jälkeen. Naamion vaikuttaessa hieroin jalkaterät ja sääret lymfaattisesti.”

Huolenpidon kohteena rentouduin puoliuneen asti.

Kotimaista luomua

Keskikesän hämäläisen maalaismaiseman keskeltä Hämeenkyröstä löytyy Frantsilan Hyvän Olon Keskus, 300-vuotias sukutila pihapiireineen. Frantsilan luomuyrttitila on edistänyt kestävää kehitystä jo 30 vuotta, ja seuraava sukupolvikin on mukana toiminnassa.

Yrttiviljelyn ja yrtti- ja luontaishoitoalan koulutuksen lisäksi keskus tarjoaa ihastuttavia lomailumahdollisuuksia arjen stressiä pakenevalle.

Esimerkiksi viikonlopun mittainen Unelmien lomapaketti pitää sisällään viikonlopun majoituksen, herkulliset kasvisruokailut, yrttisaunan lempeät löylyt ja Unelmien hoidon keskuksen Frantsila Spassa.

Hoidot kannatta varata hyvissä ajoin, sillä ne saapuu tekemään kunkin hoidon koulutettu terapeutti.

Hoitomenyy on mielenkiintoinen: miltä kuulostaa Ruusuinen kuningatarhoito, Hyvän olon Hemmotteluhoito tai jopa Kalevalainen jäsenkorjaus ja Vanhan ajan käsiparantajahoito?

Viikonloppu yrttiympäristössä voi aiheuttaa riippuvuutta: pian ehkä selaatkin jo kurssikalenteria. Kiinnostaisiko esimerkiksi Olemisen onni -rentoutuskurssi tai vaikka Transformoidu iloiten tanssin ja sydämen voimalla -kurssi?

Uutta kartanolla

Haikon kartanon päärakennus Porvoossa valmistui vuonna 1913. Hotellitoimintaa on harjoitettu jo 50 vuotta, ja edelleen kaunis kartano sykähdyttää.

Juhlavuoden kunniaksi kylpylän yhteyteen on avattu Anti-Age Clinic -hoitola. Sen valikoimassa on neljä veitsetöntä hoitoa: HIFU-ultraäänienergiahoito kasvoille ja vartalolle, rasvanpolttohoito Cryolipo, Pro White -hampaidenvalkaisu sekä Huippukylmä, –120-asteinen kylmähoito.

Kokeilin kahta ensimmäistä hoitoa. HIFU-hoitoa tarjotaan vaihtoehdoksi kirurgin veitselle kiinteyttämään esimerkiksi valahtanutta leukalinjaa.

Kosmetologi Tiina Först levitti ultraäänigeeliä leukalinjaani ja käsitteli aluetta ultraäänellä. Onneksi tehokas hoito kesti vain noin vartin. Pienin askelin etenevä ultraääni nappasi nimittäin hetkittäin aika mojovasti.

HIFU elvyttää kollageenituotantoa, poistaa rasvakudosta ja kiinteyttää ihonalaista lihaskudosta. Tulokset alkoivat näkyä parin viikon kuluttua selvästi napakoituneena leukalinjana.

Cryolipo-hoito tuhoaa rasvasoluja. Ensin makasin vartin ”laserlätkät” vatsallani. Ne lämmittivät rasvasolujani. Sitten SKY-erikoiskosmetologi Päivi Hissa kiinnitti vatsalleni kaksi ”kahvaa”, jotka jäädyttivät rasvasolujani 50 minuuttia. Lopuksi Päivi käsitteli vatsan alueen ultraäänikavitaatiolla.

Reilun tunnin hoito oli kivuton, ja lantionympärykseni pieneni 1,5 senttiä. Lopulliset tulokset näkyvät kahden kuukauden kuluttua.

Mitähän Epikuros näistä hoidoista sanoisi?

Kotilääkäri 7/2016

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X