Juhlatakki sopii niin mekon, hameen kuin housujen juhlistajaksi

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Hihattoman kotelomekon päälle puettava juhlatakki peittää käsivarret ja vartalon mutkat tyylikkäästi. Sen on huomannut myös Englannin kuningatar Elisabet, joka viimeistelee asunsa usein juhlatakilla.

Juhlajakussa silkkiä ja tyllipitsiä

Juhlajakut

Liilaan vivahtavan jäänsinisen asun vuorillinen kotelomekko on silkkiä, takasaumassa vetoketju ja lyhyt helmahalkio. Tyllipitsistä valmistetun jakun yläosan nurja puoli on samaa kangasta kuin kotelomekko. Vuoriton helma sekä vajaamittaiset hihat korostavat asun keveyttä ja siroutta. Kiinnittimenä vyötäröllä on piilossa pieni hakanen. Tämän setin hinta on 850 e, mutta asun voi teettää myös monista muista kankaista, omien mittojen ja toivomusten mukaan. Asun on suunnittellut ja valmistanut Elina Kärkkäinen, La Cascade. Helmiäiskaulakoru 98 e, samanlainen myös ranteessa, House of Elliott. Hopeiset nahka-avokkaat 160 e, Red Shoe.

Silkkipellavainen juhlajakku

Juhlajakut

Kankaassa yhdistyvät silkki ja pellava, taidokas sidos tekee pinnasta eloisan ja kauniisti valoa taittavan. Kotelomekon takasaumassa on vetoketju ja helmahalkio. Takissa on poikkisaumalla hieman korotettu vyötärölinja ja kevyesti kellotettu helma. Kotelomekko 280 e ja takki 380 e. Molemmissa on vuori. Saatavana myös muista kankaista, omien mittojen ja toivomusten mukaan. Asu on valmistettu Suomessa, suunnittelija Marja Urpanen. Hiuskoriste 39 e. Kokonaisuus By Marja. Kaulakoru on kristallia, 69 e, House of Elliott. Kiiltonahkaiset avokkaat 160 e, Red Shoe.

Pellavainen juhlajakku

Juhlajakut

Väljä suoralinjainen kotelomekko on lyhythihainen, vyötäröllä tehosteena poikkisauma. Mekossa on tilava pään yli vedettävä pääntie, sivusaumoissa taskut sekä helmahalkiot. Takin voi kiinnittää esimerkiksi näyttävällä korulla tai somistekukalla. Myös takin sivusaumoissa on taskut sekä helmassa halkiot. Hihat voi kääntää tai pitää suorana. Mekko 279 e ja takki 319 e. Saatavana useita värejä, esimerkiksi punainen, musta, valkoinen, oranssi ja turkoosi. Suunnittelu Eija Michelsson, valmistus Suomessa, Studio em. Mokkalaukku 159 e ja mokkanahkaiset avokkaat 155 e, Red Shoe. Trikoinen tuubihuivi Studio em.

Puuvillanen juhlajakku

Juhlajakut

Maija Isolan unikkokuosi täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlamalliston kotelomekko ja takki ovat molemmat puuvillaa. Vuorillinen musta Mova-kotelomekko 159 e, unikkokuosista 179 e, koot 34–44. Takasaumassa on vetoketju ja helmassa halkio. Vuoritettu Ila-takki unikkokuosista 249 e, mustana 189 e, koot 34–46. Takin vyötäröllä on kiinnittiminä piilossa mustat hakaset, takasaumassa helmahalkio. Unikkokuosista on saatavana myös toinen vaihtoehto, sävyltään voimakkaampi punapinkki. Suunnittelu Teemu Muurimäki, Marimekko. Mokkanahkaiset ballerinat Paul Green 129 e, Sokos. Laukku 49 e, By Marja. Kaulakoru 34 e, käsirenkaat 22,50 e ja 54 e, Aarikka, Sokos.

Teksti ja tyyli: Pirjoleena Pakkanen
Kuvat: Pekka Holmström

Meikki ja kampaus: Haije Sundqvist 050 350 5172

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X