Näin pidät jalat kauniina kesällä – Nappaa vinkit kauneustuotteisiin, joilla kuorit ja kosteutat sääresi sekä poistat ihokarvat

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Hoida jalat kesäkuntoon
© istockphoto
Nyt on hyvä hetki vilkaista jalkoihin. Mitä voi tehdä karvoille, kovettumille ja ihon laikukkaalle kalvaudelle? Vaikka mitä!

Karvankasvu hidastuu vanhemmiten, mikä voi näkyä myös säärissä. Karvoja on vähemmän ja ne ovat hennompia. Jos haluaa karvat pysyvästi pois, kannattaa harkita hoitolassa tehtävää valoimpulssi- tai laserhoitoa. Se tehdään kuukausia kestävänä sarjahoitona.

Kotikonsteillakin karvanpoisto onnistuu. Perinteinen höyläys katkaisee karvan, mutta se kasvaa pian takaisin. Kaupassa myydään vahaliuskoja, joilla repäisten saa kerralla pois ison määrän karvoja. Jos omat vahaustaidot eivät riitä, kannattaa kääntyä kosmetologin puoleen.

Moni on ihastunut sokerointiin, jossa käytetään samalla ihoa kuorivaa luonnonmukaista massaa. Sokerikäsittely jättää ihon pehmeäksi ja karvat pysyvät poissa pidempään kuin höyläten. Epilaattorillakin karvat saa pois.

Kovettumille kyytiä

Sekä kengät että jalan asento vaikuttavat siihen, mihin kohtaan jalkaa alkaa kertyä kovettumaa. Vilkaise jalkojasi, kun seisot ilman sukkia. Saatat huomata, että esimerkiksi oikean jalan isovarpaan vasempaan sivuun tiivistyvä kovettuma johtuu siitä, että jalkasi pronatoi eli on hitusen kallistuneena sisäänpäin. Se hiertyy kengässä ja kerryttää kovettumaa.

Niin tai näin, kovettumien poistoon suositellaan nykyään ennemmin huolellista pesun ja rasvaamisen yhdistelmää kuin syvältä ihoa leikkaavaa kovettumien poistoa. Jalkojaan kannattaa kohdella ja hoitaa hellävaraisesti. Säännöllisyys tehoaa paremmin kuin kerran pari vuodessa tehty hoito. Myöskään pitkää liotusta ei enää pidetä tarpeellisena. Useimmiten pesu ja rasvaus riittävät.

Jalanhoitotuotteet

Piparminttuinen jalkavoi kosteuttaa ihoa sekä viilentää väsyneitä jalkoja. flow cosmetics, 150 ml 20,60 €. Kissankäpälä jalkahoitoöljyllä hoituvat halkeamat ja kuiva iho. Öljy sopii myös jalkahierontaan. Frantsila, 50 ml 12,50 €. Valmistajat

Väriä pintaan

Kalvakka, jalkojen verisuonet ja ihohuokoset paljastava ihonväri on helppo kotikonstein muuttaa vähän terveemmäksi. Kaupoissa myydään monenlaisia itseruskettavia tuotteita. Ennen kuin itseruskettavaa suihkuttaa, sivelee tai taputtelee iholle, iho kannattaa kuoria ja rasvata kosteuttavalla voiteella. Tällöin itseruskettava tarttuu tasaisemmin ihoon muodostamatta epämääräisiä laikkuja tai raitoja.

Testaa itseruskettavaa aina, jos et ole sitä ennen käyttänyt. Silloin tiedät, ettei se aiheuta sinulle allergista reaktiota. Kalvakkuudelle annat kyytiä myös kuivahieronnalla. Päivittäisen kuivahieronnan on todettu olevan tehokas keino taistelussa selluliittia vastaan. Näillä keinoilla pääset pitkälle ja voit nauttia kesästä kevein jaloin.

Jalanhoitotuotteet

Itseruskettava voide on mukana näissä kätevissä Vita liberatan liinoissa. Phenomenal itseruskettava liina, 4 kpl 11,90 €. Männyntuoksuiseen rento vartalokuorintaan tulee kosteus lakkauutteesta ja hoitavuus manteliöljystä. 150 ml 9,95 €. Seitsemän öljyn lisäksi täyteläinen jalkavoide sisältää aloeta, mangovoita sekä rypäleen siemen-öljyä. 100 ml 14,30 €. Naturativ. Valmistajat

Artikkeli julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 6/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

Niks naks suoraks!

Varpaankynsien leikkaamisessa on yksi sääntö yli muiden: kynnen kärki tulee leikata suoraksi eikä sitä saa pyöristää kulmista. Tämä siksi, ettei kynsi kasvaisi ihoon ja aiheuttaisi varpaaseen tulehdusta.

X