Katso kuvat! Yli 60-vuotiaiden näyttävät ja naiselliset tyylit ihastuttavat: ”Ei koskaan hiirulaislinjalle!”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Naisellinen Pirjo pitää vahvoista väreistä. © Tommi Tuomi
Ikä ei saa sanella, miten voi pukeutua. Viisi naista kertoo, miksi he haluavat pukeutua näyttävästi ja naisellisesti.

Millaisia ovat yli 60-vuotiaiden naisten tyylit? Tapasimme, jututimme ja kuvasimme viisi upeaa naista.

”Naiseus on tasa-arvoa”

”Tyylini on omintakeinen. Tuon sillä itseäni näkyväksi sellaisena kuin olen. Se on visuaalista itseilmaisua silloin, kun en maalaa tauluja.

Olen aina pitänyt korkokengistä, hameista, vaatteista, koruista ja kauniista jutuista. Vahvat värit ovat ominta minua. Ne vaihtuvat eri ikäkausina ja vuodenaikoina. Niistä näkee sen hetken mielentilan.

Naisen ei tarvitse pukeutua miesmäisesti pärjätäkseen. Naiseus on tasa-arvoa. Itse en ainakaan haluaisi olla naiskiintiönainen, vaan menestyä mieluummin omilla vahvuuksillani.

Kierrätän vaatteet itselläni ja ystävättärilläni. Se on mielestäni oikeanlaista kestävää kuluttamista. Hyvin suunniteltu vaate kestää aikaa paremmin kuin trendijutut.”

Pirjo Tabell, 62, kiinteistönvälittäjä, kuvataiteilija/taidemaalari

Pirjo Tabell

Pirjo Tabell muistuttaa, että naiseus on tasa-arvoa. © Tommi Tuomi

Naisellinen mökilläkin

”Tyylini on äitini vaikutusta. Olin jo pikkutyttönä aina mekossa ja helmet kaulassa. Nuorena minut tunnisti punatuista huulista. Vieläkään en mene ulos ilman huulipunaa.

Naisellinen tyyli nostaa itsetuntoa ja antaa hyvän mielen myös kotona. Laskin kerran, että omistan pelkästään sinivalkoruudullisia ja -raidallisia mekkoja lähes 30.

Naisen täytyy näyttää naiselta myös maalla. Mökillä olen mekossa ja hellehatussa. Vaikka yllätysvieraita piipahtaisi, olen aina huoliteltu.

Tyttäreni joskus huomauttelee iästäni, kun innostun uusista trendeistä. Minusta iän ei tarvitse määrittää, mihin voi pukeutua”.

Tuija Salmi, 65, lääkealan tuotespesialisti

Tuija Salmen pukeutumista ikä ei määritä.

Tuija Salmen pukeutumista ikä ei määritä. © Tommi Tuomi

Muodot esille

”Olen pian 80 vuotta. Haluan yhä tuntea itseni naiselliseksi naiseksi ja olla näyttävästi pukeutunut. Se nostaa itsetuntoa ja tekee päivästä paljon paremman.

Minulla oli ihana miesystävä Eino, joka aina rohkaisi minua pukeutumaan hyvin. Hän osti minulle hienoja vaatteita ja kuunteli ylpeänä, kun tutuilta sateli kehuja tyylistäni. Sain rohkeutta jatkaa omalla tavalla.

Nykyisin löydän istuvia vaatteita helpoiten kirpputoreilta, joilta ostan myös koruja tuunattavaksi. Ystävät päivittelevätkin, että taas minulla on uutta.”

Raili Lajunen, 78, lastenhoitaja ja lehtimyyjä

Raili Lajunen hyödyntää ja tuunaa kirppislöydötkin

Raili Lajunen hyödyntää ja tuunaa kirppislöydötkin. © Tommi Tuomi

Itsetunnon kohotusta

”Vahvat värit, naisellisuus ja hyvin leikatut hiukset – niistä pidän kyllä kiinni viimeiseen asti. Se on aina ollut minun tyyliäni, jossa viihdyn ja josta tulee itsevarma olo.”

Tärkeää on, että vaatteet istuvat. Olen kätevä käsistäni ja osaan tehdä korjauksia. Sopivissa vaatteissa on mukavampi olla, kun ne eivät vaadi itseltä huomiota.

Kokoni on pysynyt aika hyvin samana. Mahdun melkein kaikkiin vaatteisiini, joten olen välttynyt uusien hankkimiselta.

Hiukset ovat minulle edelleen tärkeät. Entisenä parturimestari-kampaajana värjään ja leikkaan ne itse.”

Sirpa Juolevi, 81, parturimestari-kampaaja

Sirpa Juolevi leikkaa yhä itse tukkansa.

Sirpa Juolevi leikkaa yhä itse tukkansa. © Tommi Tuomi

Koreilu geeneissä

”Minulle naisellisuus on säväyttäviä värejä, näyttäviä kukkakuvioita ja pitsiä: valkoisena tai värillisenä. Se on varmaa, etten koskaan lähde värittömälle hiirulaislinjalle.

Itselläni on kiva olla, kun vaatteet viehättävät ja värit loistavat. Naisellinen tyyli tuo nuorekkuutta, enkä halua vielä päästää irti kaikesta ihanasta. Olen kai sairasvuoteellakin mielettömässä pitsiunelmassa.

Naisellisuus on ehkä geeneissä. Tätini koreili aina vaatteilla ja korkokengillä. Ihailin häntä pienenä ja pidin esikuvanani naisellisen tyylin tavoittelussa.

Ostan paljon ja mielelläni edulliseen hintaan. Vaatteen täytyy istua ja tuntua hyvältä, se ei saa missään nimessä roikkua päällä.”

Hanne Wiberg, 69, lentokentän vastaanottovirkailija

Hanne Wiberg ei hissuttele pukeutumistyylissään.

Hanne Wiberg ei hissuttele pukeutumistyylissään. © Tommi Tuomi

Juttu julkaistu ensi kerran Vivan numerossa 11/2022.

Lue myö: Hae nyt Viva-lehden muuttujaksi!

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X