Klassinen pukeutuminen yllätti rokkimiehen – Oski sai tyyliinsä uutta ryhtiä ja kerroksellisuutta Vivan muuttujapäivänä: ”Ei mitään pappa-lookia”

Musiikkia intohimoisesti tekevä Oski Ritoranta pukeutuu yleensä rokki- tai kantri­henkisesti. Muuttumispäivässä rennosta tyylistä tehtiin astetta klassisempi.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

"Asut olivat nuorekkaita, siitä tykkäsin”, Oski totesi Vivan muuttujapäivän vaihtoehdoista.

Musiikkia intohimoisesti tekevä Oski Ritoranta pukeutuu yleensä rokki- tai kantri­henkisesti. Muuttumispäivässä rennosta tyylistä tehtiin astetta klassisempi.
Teksti:
Eeva Tala

”En ole pukumies, en edes omista pukua. Mutta jos se kuuluu asiaan, puen kyllä päälleni”, kertoo Oski Ritoranta, 66.

Farkut, t-paidat, hupparit ja maiharitakit ovat rokki- ja kantrityylistä pitävän Oskin mieleen. Usein jalassa ovat tennarit ja päässä lippis.

”1990-luvulla musiikin tekeminen oli minulle puoliksi ammatti, minulla oli bändi ja kävin keikoilla. Musajutut ovat vaikuttaneet myös pukeutumiseeni.”

Käsinkaivertajan työstä eläkkeellä oleva Oski tekee biisejä edelleen. Hänen tuotantoaan voi kuunnella suoratoistopalveluiden, kuten Spotifyn kautta. Hän lähtee vaimonsa kanssa välillä keikkatöihin elokuva-avustajaksi ja esiintyy tavismallina mainoksissa.

Liikunta kuuluu myös tärkeänä osana elämäntyyliin: Oski pyöräilee, kävelee, käy uimassa ja kuntosalilla. Kotona lankutusharjoitus kuuluu päivittäiseen rutiiniin, eikä ”kyykkyyn ylös tunnu vielä missään.”

Oski Ritoranta tuli Vivan muuttumispäivään Espoosta.
Oski Ritoranta tuli Vivan muuttumispäivään Espoosta. © Tommi Tuomi

Rento ja klassinen tyyli

Oski on 182 cm pitkä ja vartaloltaan sutjakka, kokoa 54. Stylistin mukaan pukeutumisessa voisi kokeilla hieman tyylinnostatusta eli kohottaa siisteysastetta muutaman pykälän ja säilyttää samalla rentous. Riskinotto on aina välillä suositeltavaa, kunhan välttää liiallisuuksia.

Klassisen pukeutumisen elementit antavat tyyliin ryhtiä ja kiinnostavuutta. Rennon housuasun saa petrattua yhdistämällä siihen bleiserin, tai maiharin voi vaihtaa villakankaiseen takkiin. Hyvä hartialinja, kaulukset ja istuvuus lisäävät asuun skarppiutta.

Puvun saa rentoutettua oman näköiseksi tennareilla, t-paidalla tai ohuella merinoneuleella. Juhliin, joiden kutsuissa on pukukoodi, on varminta pukeutua ohjeen mukaan.

Kerrostaminen eli useampi ohut kerros päällekkäin tekee pukeutumisesta mielenkiintoisen. Toppaliivi on hyvä lämmike, ja maastokuosisena se antaa tyyliin potkua. Näin toimivat myös kirkkaat värit, jotka kiinnittävät huomiota pieninäkin pintoina.

Pukeutuminen lämpimiin väreihin – Nappaa myös vinkit, joilla et pukeudu tylsästi sinäkään!

Oskille sopivat lämpimät värit, kuten vihreät, keltaiset, punaiset ja ruskean sävyt.

Sama väri ylä- ja alaosassa pidentää. Oskilla se tekee asukokonaisuudesta helposti tylsän. Siksi yhtenäinen linja on hyvä rikkoa kuvioilla ja väreillä.

”Aika paljon oli sellaisia vaatteita, joita en normaalisti pidä, mutta ei ollut mitään pappa-lookia. Asut olivat nuorekkaita, siitä tykkäsin”, Oski kommentoi muuttumispäivän jälkeen.

Lempiasu kuvausvaatteista oli kelta-musta neule harmaisiin farkkuihin ja pusakkaan yhdistettynä.

”Sain ajatuksia. Voisin kokeilla jotain muutakin kuin omaa perussettiä. Ei se pahaa tekisi.” 

Rento tyyli ja letkeää menoa

© Tommi Tuomi

Istuva, laadukas bleiseri tekee rennosta asusta skarpin. Vaalea neule harteilla kirkastaa kasvoja. Vuoriton tweedbleiseri 599 €, Oscar Jacobson. Paita 169 €, Sand. Farkut 109 €, Bugatti. Villaneule 199 €, Sand. Lippis 45 €, Camel Active. Vyö 40 €, Bugatti. Kengät 160 €, Vagabond. Kehykset Bottega Veneta 445 €.

Värillä on väliä

© Tommi Tuomi

Toffeenruskea on ajankohtainen pukuväri ja tummansinistä valoisampi vaihtoehto. Tennarit tuovat rentoutta asuun. Vuorittoman bleiserin mitoitus on ajanmukaisesti väljä. Bleiseri 380 €, housut 180 €, J.Lindeberg. Paita 170 €, Paul Smith. Vyö 50 €, Bugatti. Tennarit 140 €, Saugony. Kehykset Bottega Veneta 445 €.

Lisää ryhtiä

© Tommi Tuomi

Harteilta istuva villakangastakki lisää ryhdikkyyttä. Se pukee farkut ja neuleen paria astetta siistimmäksi asuksi. Kevyt villakangashuivi on helppo asetella eri tavoilla kaulan ympärille. Villakangastakki 500 €, Gant. Samettifarkut 56 €, Cap Horn. Huivi 178 €, Sand. Poolo 40 €, Only & Sons. Kehykset 445 €, Gucci. Kengät 169 €, Ecco.

Moneen menoon

© Tommi Tuomi

Tumma farkkuasu toimii töissä ja vapaa-ajalla. Siitä tulee minimalistinen ja siisti vaikutelma. Väritä asu t-paidalla, poololla tai tennareilla. Farkkutakki 85 € ja farkut 79 €, molemmat Dickies. T-paita 160 €, J. Lindeberg. Kehykset 445 €, Bottega Veneta. Jalkineet 159 €, Clarks. Korut ja kello kuvausrekvisiittaa.

Piristystä päivään pukeutumalla

© Tommi Tuomi

Leijonankeltainen jakku pitää mielen pirteänä pimenevinä syyspäivinä. Pue puuvillaisen maiharitakin alle lämmin neule ja harmaat farkut, jotka näyttävät hyvältä keltaisen kanssa. Maihari 229 €, Camel Active. Neule 270 €, Gant. Farkut 90 €, Esprit. Nilkkurit 209 €, Camper. Laukku 180 €, Marc O’Polo.

Mukavuus edellä vaatevalinnoissa

© Tommi Tuomi

Hupparin ja collegehousut voi kerrostaa mielenkiintoisemmaksi maastokuvioisella toppaliivillä ja lippiksellä. Niistä tulee asuun maskuliinista särmää. Collegehousuissa on reisitaskut. Toppaliivi 169 € ja huppari 109 €, Makia. Collegehousut 69 €, Globe Hope. Nilkkurit 209 €, Camper. Lippis 35 €, Jenkins.

Hiukset: kampaaja Lilja Kilpeläinen / Piece of Hair 09 42412072. Meikki: meikkitaiteilija Haije Sundqvist 050 350 5172. Meikkikuva: t-paita 160 €, J.Lindeberg. Tiedustelut: Adidas, Bugatti, Campers, Cap Horn, Gant, Jack & Jones, Jenkins, J. Lindeberg, Makia, Only & Sons, Paul Smith, Sand, Saugony, Selected Homme, Vagabond/Stockmann 09 1211, Bottega Veneta, Gucci/Synsam Tripla 020 7608806, Camel Activ, Clarks, Dickies, Ecco, Oscar Jacobson/Sokos 010 7665100, Esprit Helsinki 09 31579448, Globe Hope 050 549 5725, Marc O’Polo Kampin kauppakeskus 09 32961440

Juttu on julkaistu ensi kerran Viva-lehden numerossa 11/2023.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X