Kuukauden muuttuja - Pehmeyttä Sirpalle

Naisellisia hörselöitä välttävä Sirpa Salonen pukeutuu usein farkkuihin ja mustaan puseroon. Kuvauksissa paljastuu, että Sirpalla on täydelliset hamesääret.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Sirpa Salonen tuli muuttujaleikkiin Helsingistä.

Naisellisia hörselöitä välttävä Sirpa Salonen pukeutuu usein farkkuihin ja mustaan puseroon. Kuvauksissa paljastuu, että Sirpalla on täydelliset hamesääret.
(Päivitetty: )
Teksti: Marjo Nevala | Tyyli Ainomari Setämaa Kuvat Tommi Tuomi/Otavamedia

Sirpa Salonen, 56, ulkoilee paljon. Jos mahdollista, hän kulkee paikasta toiseen kävellen, välillä pitkiäkin matkoja. Hän tekee kävelylenkkejä sauvojen kanssa tai ilman. Toisinaan kävely muuttuu patikoinniksi, kun hän lähtee retkeilemään.

SIRPA ENNEN © Tommi Tuo

Vapaa-aikana Sirpa on mukana järjestöelämässä, hän on Uudenmaan Keliakiayhdistyksen puheenjohtaja.

Tämänhetkinen tyyli löytyy vaatekaapista, jossa perusvärinä on pääasiassa musta. Mustaan hän yhdistää punaista, sinistä ja muita värejä.

”Olen huono hameiden kanssa, käytän paljon farkkuja. En pidä naisellisista hörselöistä, enkä ole koruihminen.”

Vielä 30 vuotta sitten Sirpa pukeutui töissä jakkupukuihin. Myöhemmin työvaatteista tuli rennompia.

”Haen nuorekasta tyyliä ja haluaisin tietää, minkälaiset vaatteet minulle sopivat. Uudet väritkin ovat tervetulleita.”

Stylisti Ainomari Setämaa löytää Sirpalle ihanan uuden, entisestä poikkeavan, pehmeämmän tyylin.

Sirpalla on poikamainen, suora vartalo, tyyppiä H: lantio ja hartiat ovat samassa linjassa, jalat ovat pitkät, eivätkä rinnat tai vyötärö korostu. Stylisti Ainomari Setämaan mukaan Sirpan sopusuhtainen vartalo ei kaipaa paljoa tasapainottamista.

”Keskeistä on saada vyötärö paremmin esiin niin, että kiinnitetään huomio hartiakorkeudelle ja lantioon. Esimerkiksi housujen ja hameen vyötärölinjaa hieman lasketaan, muutama sentti vyötäröltä lantiolle päin tai pannaan ohut vyö samaan kohtaan. Hameet ovat suoria tai viistottuja, pituudelta korkeintaan polveen. Housutkin ovat suoria ja kapeahkoja, tosin leveätkin lahkeet sopivat. Täyspitkät, nilkkaan asti ulottuvat housut tekevät lisää pituutta”, Ainomari vinkkaa.

Suuret kukkakuviot eivät ole Sirpan juttu. Voimakkaat värit sopivat lähinnä asusteisiin. Ainomari suosittelee hänelle pelkistettyjä, yksivärisiä asukokonaisuuksia, mikä lisää pituuden illuusiota. Ohuet, sileät kankaat ja pehmeät värit sekä pienet asusteet sopivat yhteen. Jakkujen, neuleiden ja takkien linjan tulee löytyä lantion ja polven väliltä, malliltaan parhaita ovat suorat tai viistotut takit ja jakut.  V

X