Seksi vaatii viiniä – Miksi ”kone” ei käynnisty eikä mieli virity ilman lasillista? Näin ohjaa seksuaalineuvoja parempaan seksiin

”Pidän seksistä, mutta tarvitsen siihen aina lasillisen viiniä. Miksi seksi ei onnistu ilman alkoholia?” Näin vastaa seksuaalineuvoja ja erikoislääkäri Katja Kero.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Miksi mieli tarvitsee viinilasillisen ennen kuin syttyy seksille?

"Pidän seksistä, mutta tarvitsen siihen aina lasillisen viiniä. Miksi seksi ei onnistu ilman alkoholia?" Näin vastaa seksuaalineuvoja ja erikoislääkäri Katja Kero.
Teksti: Virve Järvinen

Tutkimusnäyttö alkoholin vaikutuksesta kiihottumiseen ja seksuaalisuuteen on ristiriitaista. Pieni määrä alkoholia voi hetkellisesti rentouttaa ja vähentää ahdistusta, pelkoa ja estoja, jos seksi on niitä mahdollisesti aiheuttanut.

Kotilääkäri vastaa -palstalla vastaa Katja Kero.

Asiantuntijana Katja Kero, LT Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, seksuaalineuvoja

Alkoholi voi hetkellisesti myös nostaa naisen testosteronitasoja. Lisäksi humalassa muut saatetaan nähdä ja kokea haluttavimpina kuin ilman alkoholia.

Seksi on parempaa selvinpäin – Naiselle orgasmin saaminen humalassa on vaikeampaa

Haittapuolena on se, että alkoholin ja muiden päihteiden vaikutuksen alaisena ei ole koskaan täysin läsnä. Tällöin voi kadottaa ison osan seksuaalisesta nautinnosta. Myös riskinotto lisääntyy. Kun promillet lisääntyvät, suojaamattoman ja väkivaltaisen seksin riski kasvaa.

Naisilla alkoholin käyttö vähentää kiihottumista ja verenkiertoa sukuelinalueella, mikä voi vähentää kostumista. Naiselle orgasmin saaminen on humalassa vaikeampaa kuin se olisi selvin päin.

Lue myös: Nainen – näin saat orgasmin helpommin! Seksuaaliterapeutin kuusi vinkkiä takaavat parempaa seksiä

Kehon ja mielen läsnäolo ovat edellytys hyvälle seksuaalikoskemukselle

Seksuaalista halua ja toimintakykyä haittaavat esimerkiksi stressi, tietyt lääkkeet, perussairaudet ja runsas alkoholin käyttö. Hyvä seksi ja hyvän seksuaalikokemuksen edellytyksenä on se, että keho ja mieli ovat samassa osoitteessa, tässä hetkessä.

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 5/21.

Lue myös: ”Olen löytänyt avaimen seksuaaliseen nautintooni” – Näyttelijä Kirsti Kuosmanen oppi rakastamaan itseään

Lue myös: Kun mies ei halua seksiä – Näin seksuaaliterapeutti tukee puolisoa, joka kokee läheisyydenkaipuun musertavan parisuhteen

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X