Minkälaiset vaatteet etelänmatkalle? Muuttuja Marja-Leena ihastui rentoihin matkavaatteisiin

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Marja-Leena Tuomi-Nikula
Marja-Leena Tuomi-Nikula tuli Vivan muuttumispäivään Lappeenrannasta. © Pekka Nieminen / Otavamedia
Marja-Leena Tuomi-Nikula on lähdössä Kreetalle. Hän kaipasi vinkkejä siitä, miten valita lomavaatteet, jotka sopivat yhteen.

Lastentarhanopettaja Marja-Leena Tuomi-Nikula, 62, tutkii mielenkiinnolla studiolle muuttumisleikkiä varten tuotuja värikkäitä hellevaatteita.

”En ole ennen yhdistänyt pukeutumisessani näin vahvoja vastavärejä. Lempivärejäni ovat kyllä sinisen sävyt, turkoosi, punainen ja valkoinen. Kun vertaan vasta ostamaani kaulahuivia näihin vaatteisiin, se näyttää tosi pliisulta”, Marja-Leena sanoo.

Puettuaan sinisen hellemekon päälleen hän on myyty.

”Tämä kyllä lähtee matkalle mukaan. Aion tilata sen heti itselleni. Eihän tämä paina juuri mitään. Mekossa on hauska, munakoison muoto, se on leveä lanteilta, mutta kapenee helmaa kohti. Allitkin jäävät piiloon.”

Hillitympi valkoinen tunikamekko saa Marja-Leenalta suitsutusta sekin.

”Valkoista tunikamekkoa olen etsinyt useampana kesänä löytämättä mieleistäni. Tämä on rento ja monikäyttöinen. Alle voi pukea trikoot tai farkut. Menee myös mekkona.”

Sininen kokohaalarikin on nappivalinta. Kaikki kolme vaatetta ja värikkäät nahkasandaalit hän pakkaisi mielellään matkalaukkuunsa.

”Päivän värikylpykokemuksen jälkeen taitaa osa värittömistä vaatteistani jäädä käyttämättä.”

Marja-Leena Tuomi-Nikula

Marja-Leena ennen muuttumispäivää

Matkavaatteet luonnonmateriaaleista

Kokosin matkapuvuston vaatteet Marja-Leenan lempiväreillä, sinisen sävyillä ja turkoosilla. Kun pysyy parissa värissä, on helpompi yhdistellä vaatteita keskenään. Jotta kokonaisuus ei jäisi liian tylsäksi, otin tehosteeksi keltaisen. Se antaa kylmille sinisille potkua ja lämpöä.

Matkavaatteiden pitää olla kevyitä luonnonmateriaaleja, puuvillabatistia, ohuita neuloksia tai pellavaa. Ne menevät pieneen tilaan. Jotkut eivät pidä pellavan rypistyvyydestä, mutta parasta siinä on hengittävyys. Siihen ei myöskään tartu lika ja hienhaju samalla tavalla kuin puuvillaan.

Reissulle tarvitaan saman verran alusvaatteita ja t-paitoja kuin on matkapäiviä. Puolet vähemmän riittää, jos on mahdollisuus pyykinpesuun. Alusvaatteet ja t-paidat rullataan tiiviisti ja pakataan kangaspussiin. Rullatut vaatteet menevät pienempään tilaa kuin päällekkäin pinotut.

Ota mukaan kolmet kengät: tennarit, sandaalit ja balleriinat mekon kanssa. Pitkä huivi on hyvä. Se lämmittää harteilla, käy turbaaniksi ja on solmittavissa lanteille.
Uimapuvun lisäksi matkalla on hyvä olla housut, hame, hattu, neule- ja tuulitakki sekä muutama pukukoru.

Menomekko

Marja-Leena Tuomi-Nikula

Pekka Nieminen / Otavamedia

Ohut puuvillamekko on kevyt kuin höyhen, ja siksi hyvä matkavaate. Mekosta saa koruilla ja ballerinoilla siistin ilta-asun. Mekko 79 €, Gudrun Sjödén. Neuletakki 79 €, Madness. Espadrillokset 79 €, Ril´s. Pehmeä matkalaukku 229 €, Samsonite. Korvakorut 10 €, Bijou Brigitte.

Kohti uimarantaa

Marja-Leena Tuomi-Nikula

Pekka Nieminen / Otavamedia

Matka hotellilta rannalle käy uikkareissakin, kun suojana on ohuet neulehousut tai huivi. Uima-asuna on helposti riisuttava, kaksiosainen tankini, 109 €, Sunflair. Housut 64 €, huivi 44 € ja hellehattu 34 €, Gudrun Sjödén. Aurinkolasit 9 € ja korvakorut 9 €, Glitter. Sandaalit 129 €, Gudrun Sjödén.

Suojaa auringolta

 Marja-Leena Tuomi-Nikula

Pekka Nieminen / Otavamedia

Ota rannalle mukaan aina pitkähihainen paita, niin saat ihon suojattua auringon säteilyltä. Valkoinen pellava tuntuu päällä vilpoiselta. Pellavapaita 80 €, Nanso. Toppi 34 €, Masai. Ruutuhame 64 €, Gudrun Sjödén. Birgenstockit 120 €, Stockmann. Korvakorut 10 €, Bijou Brigitte.

Etelän aurinkoon

Marja-Leena Tuomi-Nikula

Pekka Nieminen / Otavamedia

Pitkähihainen mekko on ramieta, joka käyttäytyy kuin pellava. Väljä muoto on armollinen vartalolle. Mekko toimii rantavaatteena, mutta myös pitkänä paitana housujen tai trikoiden kanssa. Mekko 87 €,Privatsachen. Farkut 40 €, KappAhl. Espadrillokset 79 €, Ril´s. Hellehattu 25  €, KappAhl. Korvakorut 15 €, Bijou Brigitte. Kassi 40 €, Weekday. Huivi 22 €, Gudrun Sjödén.

Rento turistiasu

Marja-Leena Tuomi-Nikula

Pekka Nieminen / Otavamedia

Väljissä pellavahousuissa on joustava vyötärö, joka tekee niistä mukavat. Jos bussin ilmastointi puhaltaa täysillä, puuvillainen neuletakki lämmittää. Marja-Leena ihastui nahkasandaaleihin. Neuletakki 79 €, trikootoppi 54 €, housut 109 €, sandaalit 129 €, Gudrun Sjödén. Kaulakoru 15 €, Bijou Brigitte.

Haalari lomailee

Marja-Leena Tuomi-Nikula

Pekka Nieminen / Otavamedia

Kokohaalari on tuttu retrovaate 70-luvulta. Asusteilla haalarin saa muutettua eri tilanteisiin sopivaksi. Haalari näyttää päällä paremmalta, kun vartalo on sopusuhtainen. Jos selkä on pitkä, se ei istu päällä kunnolla. Haalari 55 €, Junarose. T-paita 65 €, Marimekko. Vyölaukku 15 €, Lindex. Kesätossut 28 €, Cienta.

Hiukset: kampaaja Henna Luotonen/Saxcé 040 187 8987. Davinesin tuotteilla.

Meikki: meikkitaiteilija Haije Sundqvist 050 350 5172.

Meikkikuva: Valkoinen paita 80 €, Nanso. Toppi 34 €, Masai. Kehykset 557 €, Matzura.

Tiedustelut: Bijou Brigitte 09 753 1344, Birgenstock, Cienta, Junarose, Marimekko, Samsonite, Sunflair/Stockmann 09 1211, Glitter/glitter.com, Gudrun Sjöden 09 4780 2338, KappAhl 044 433 5263 , Lindex 020 142 2491, Madness/Nimm Skandinavia 045 318 8888 , Masai, Ril´s/Aleksi 13 09 131 441, Matzura/Helsingin Optiicat Erottaja 045 112 9451, Nanso Shop 040 5513938, Privatsachen 040 506 5933, Weekday 020 332 172.

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 8/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

Mitä mieltä muutoksesta?

”Tyttäreni mielestä näytin uusissa kehyksissä businesnaiselta. Mies olisi toivonut vähän pidempiä hiuksia. Räväköistä väri-yhdistelmistä sain hyvää energiaa.”

Marja-Leena

X